Григор Димитров не успя да прескочи Анди Мъри

Българинът загуби от олимпиския шампион 1/8-финалите на US Open
6 сеп 2016 08:13,
58
Григор Димитров не успя да прескочи Анди Мъри
Снимка: Reuters
Анди Мъри спря Григор Димитров в турнира US Open. Олимпийският шампион победи категорично българина в осминафиналите с 1:6, 2:6, 2:6 на централния корт "Артър Аш". 
 
Това е седма загуба за Гришо от 10 изиграни мача с Мъри. 
 
Световният №2 доминираше през цялото време в играта. Мъри записа и нов личен рекорд. Той направи най-бързия сервис в кариерата си, постигайки 227 км/ч. На четвъртфинала на Откритото първенство в САЩ шотландецът ще се изправи срещу Кей Нишикори от Япония, информира bTV.
 
Димитров стартира добре в мача и стигна до първи две точки за пробив, но Мъри успя да се мобилизира и да вземе първия гейм. Българската ракета изравни за 1:1, но след това Мъри взе своето подаване и отново поведе в резултата.
При 2:1 Григор допусна и първия пробив. В следващото си подаване в шестия гейм българинът отново даде възможност на Мъри да поведе с 5:1. 
 
Още в началото на втория сет Димитров допусна два пробива и шотландецът поведе с 3:0. След 8 последователно загубени гейма българинът най-после успя да върне един от пробивите си, но на своето подаване той бе обърнат от 30:0 за резултат 1:4 в полза на съперника. 
 
След малко повече от час игра Григор най-после успя да спечели свое подаване за 2:5, но Мъри все пак взе и втория сет.
 
Третият сет отново започна с пробив за олимпийския шампион, а във втория гейм го затвърди и поведе с 3:0. Григор спечели своето подаване в петия гейм за 1:4. Девети ас на Мъри го постави на крачка от победата, но българинът все пак остана в мача, взимайки следващия гейм за 2:5. Олимпийският шампион не допусна грешка при своето подаване, за да си осигури място на четвъртфинала на US Open.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
44
 
! Отговори
До 16 преди 7 години
Проблемът на България е, че след 26 г. демокрация мнозинството от хората тук са затъпели. Толкова тъпотия трудно се среща в съвременния свят. Въпрос на мислене. Едните са умни, другите ***. Та и тук е така, тъпотията е навсякъде. Почти никой не мисли. Човек като не разсъждава как да оцени нещо? Няма как. Глупостта тук е посевместна.
17
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БГ-овцата пак недоволна , пак плюе като камила . За такива сънародници и со..ла си не бих дал
16
8
 
36
 
! Отговори
Доктора преди 7 години
Що не си признаете,че това са му възможностите и да спрете да си чешете езиците. Не колената, а *** трябва да си цунка за повече късмет. ***.
15
22
 
35
 
! Отговори
18 преди 7 години
Няма кирия да си пълнеж сред първите сто щот няма кеш,ако не е Красен Кралев да му хариза народна пара ще умре от глад ,последните два сезона не е изкарал за самолетните разходи.Мъри го помля,Димитров се омота,затвори очите и отвори устат,не знаеше на кой свят е,срааам,да та бият кат котка в дувар,мерси по добре да да не съм пълнеж в стотицата.Но така по олимпйски ще го пишат достойно та да му харизат още народна пара
14
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е,че с новият треньор се вижда напредък.Дори и в този мач се видя,че прави разигравания и задържа топката.Преди всичко свършваше в два удара.Ще става по-добър.Успех.
13
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 13Стани и ти такъв пълнеж сред първите 100 в която и да е област. Сега се пълеж за българската просгогия и злоба.
12
13
 
35
 
! Отговори
15 преди 7 години
Григор е легенда но в твоите очи не и във моите.Легенда ще е този който спре всички войни и направи този свят по добър,сега разбираш ли какво е легенда?
11
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът на България е, че след 72 г. комунизъм мнозинството от хората тук са затъпели. Толкова тъпотия трудно се среща, освен в комунистическите и пост-комунистическите държави. В Южна Корея се произвежда всичко, а в Северна Корея се чудят как да не умрат от глад. Въпрос на мислене. Едните са умни, другите ***. Та и тук е така, тъпотията е навсякъде. Почти никой не мисли. Човек като не разсъждава как да оцени нещо? Няма как. Глупостта тук е посевместна.
10
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото и да се напише за Григор ще е малко, но той е влязъл вече в историята и е вече легенда. За мащабите на България, която няма никакви традиции в мъжкият тенис Григор е легенда. Вече дори и да не изиграе и един мач вече е в историята.Това се разбира в чужбина и се говори, тук при злобата и тъпотата на съвременните "българи" няма как да се разбере. Слушах как едни английски коментатори коментираха, че Григор идва от страна без трации и сам проправя пътя на България в тениса.Умни са и знаят.
9
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде стига сте го натрапвали тоя .... видя се, че не сгава.
8
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гришо пак надскочи себе си. До вчера беше 40-ти и 36-ти, сега е 24-ти, а се класира сред най-силните 16 тенисисти в света. При друг противник имаше шанс и за класиране за следващия кръг. Друго освен отлично представяне на Гришо, не може да се каже,
7
6
 
57
 
! Отговори
Браво Гришо преди 7 години
В този кръг заедно с Гришо (22 в схемата), отпаднаха и Рафаел Надал (4), Доминик Тийм(8), Иво Карлович (21), Сок(26). В предишния кръг отпадна Иснер((20), Андерсон(23), Марин Чилич(7), Ферер(11), Агут....Няма лесни противници на този турнир и всеки се бори за класиране. Гришо се справи отлично. Браво Гришо!
6
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кво?. Да ревна ли ?.
5
0
 
38
 
! Отговори
дърт Реститут преди 7 години
Честит ни 6-ти септември и безаварийно завръщане от почивката.
4
1
 
56
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Преди този мач, нашия Гришо имаше 3 победи и 6 загуби срещу Мъри и това даваше някаква надежда, че може да го победи, но Мъри сега си доказа, че не случайно е световния номер 2. В крайна сметка класирането на нашия Гришо до четвъртия кръг сред 16-те най-силни в света си е голям успех.
3
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както казах Мъри е в убийствена форма и като нищо може да опука и Джокович на финала.
2
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ни жена , ни дете, ни маче никакви грижи няма, а не разбра че трябва повече с тенис да се занимае.
1
1
 
58
 
! Отговори
Илия Нъстасе преди 7 години
Мисля, че Григор трябва да поработи доста върху психиката. Вярно е че Мъри е по-класен, но не може толкова беззъбо да се предава. Голям шампион се става много трудно.