Новата № 1 в женския ни тенис: Коя е Вики Томова и как стигна дотук?

22-годишната спортиска е доволна, че най-после изкарва "някакви пари"
29 окт 2017 11:05,
26
Новата № 1 в женския ни тенис: Коя е Вики Томова и как стигна дотук?
Снимка: кадър "Нова телевизия"

Новата №1 на женския тенис в България се казва Виктория Томова.

Тя детронира от върха Цвети Пиронкова, която повече от десетилетие престоя на върха в тениса у нас.

Новината, че се качва на трона на женския тенис в България обаче не я хвърля в бурна радост. Нито пък родителите й, които предпочитат тя да печели хубави мачове.

22-годишната наследничка на Цвети Пиронкова не й отстъпва по красота. Но Вики коментира този факт скромно.

"Всички български момичета се славят със завидна красота", казва тя пред "Нова телевизия".

Още по темата

За да стигне дотук, тя е минала през много трудности като всеки голям тенисист.

"Борих се с толкова контузии, 2015 година не играх дълго време, беше трудно докато се върна на корта. Можеше и да се стигне до отказ, но аз се боря докрай", сподели Виктория.

Разказва, че гради желязната си психика от малка, още когато деветгодишна заминама за месеци с баща си в Америка, далеч от майка си и брат си, с които никога не се е разделяла. "Беше много трудно, всеки ден си поплаквах", признава днес.

Иначе не е сигурна дали нормалното детство, което не е имала, й липсва.

"Научила съм много неща, които не бих, ако бях минала през нормалното детството. Станах много повече самостоятелна, научих се да се оправям сама", смята Вики.

Тя е доволна, че след толкова години труд на корта е започнала да печели от тениса. "Не бих казала, че съм по-заможна, но да, започнах да изкарвам някакви пари", казва тя.

Вики обаче не харчи парите си, а ги спестява за пари и кола. Предпочита това, вместо да ги дава за маркови дрехи като други свои колежки на корта.

Новата №1 на корта има сериозен приятел. Двамата са заедно от три години и Вики е доволна, че има подкрепата му за всичко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на момичето, дано успее и повече!
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Вики обаче не харчи парите си, а ги спестява за пари и кола"???Алоооо,неграм/отници!
15
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не й отстъпва по красота" - не е кой знае какъв комплимент :D
14
4
 
13
 
! Отговори
До хей славяни преди 6 години
Прав си 14.Тези неща правеха впечатление в детската градина,но те постоянно присъстващите са с такъв умствен капацитет.Виждат сламката в окото на другия,а гредата в своята не виждат.Да пожелаем успех на Вики. Колкото повече млади българи СЕ БОРЯТ за успех ще е по добре за България.И колкото са по-малко философите-критици на тюфлека пред клавиатурата -също!
13
12
 
14
 
! Отговори
Хей,славяни преди 6 години
Ясно е че е печатна грешка с ,,парите".Трябва да си много нискочел и примитивен за да не оцениш това.Всички които са го отразили с възмущение в поста си явно ползват главата си само за вчесване.Хайде сега,почвайте я и Вики вие хейтъри и неудачници с претенции.Добре че не бяхте даже родени по време на,, Малеевата ера"Тогава все още го нямаше това кухо и завистливо интернет поколение което плюе всичко по качествено и успяло от него.Зависта е постоянен спътник на славата.
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виктория Томова е надежда за българския тенис не от вчера.Но Томова и не е достигнала нивото на Пиронкова , А Пиронкова се оттегли и вече е под нивото на Томова.Така че е факт че Виктория е първа ракета на България , и вече надеждите са ни в нея.Но а чака много дълъг път. А вероятно е рано за нея , да я натоварваме с това бреме.Но така стоят нещата в българския женски тенис.Може само да и пожелаем успешно преодоляване на дългия път, и да вярваме че ще се справи.И да я подкрепяме.
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дава парите си за ... пари.
10
9
 
9
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Статията простее или момичето кифлее. Едно от двете.
9
2
 
5
 
! Отговори
/./ преди 6 години
ох котьоооо
8
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз от утре започвам да спестявам парите си за пари ...
7
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за глупост, че била детронирала Пиронкова, която не е играла от половин година? За съжаление нивото на женския ни тенис ще падне рязко след отказване на Цвети. Тя поне си беше топ 50 състезател. На тази дама и гледах 2 мача в някакви квалификации, наподобяващи нещо средно между тренировка и любителски турнир. Пожелавам ѝ да си купи кола, защото това поне е реално, за разлика от топ 100 в тениса.
6
6
 
33
 
! Отговори
французин преди 6 години
Българите са странни хора.Плюят по Григор Димитров, при положение, че няма преди него българин напред в тениса, като изключим Орлин Станойчев, който за кратко влезе в първите 100.В същото време са много положително настроени към женските си тенисистки, които сега вече не са на такива добри позиции, въпреки, че в женският тенис България има традиции.Никога няма да разбера хейта на някой хора. В други държави тенисист като влезе в топ 100 и се радват. Тук дори и да в топ 10 ще те мразят.
5
3
 
30
 
! Отговори
Браво на Вики.. преди 6 години
.. момичето има шансове да пробие в стотицата, стискам му палци. За съжаление хубавата новина не се е разминала от пореден журналистически гаф. Според драскачката Вера, Вики не харчела парите си за глупости, а ги спестявала за.......пари и кола....Това е положението !...
4
1
 
35
 
! Отговори
Гунчо Гунчев преди 6 години
"Вики обаче не харчи парите си, а ги спестява за пари и кола." WTF? :-D
3
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От утре Виктория Томова ще е 140-та или 141-ва в ранглистата, което си е голям успех. Най-добро класиране - 130-та от 8 май 2017. 22 годишна, но е малко нисичка като за тенис - 170 см. То Симона Халеп е 168 см, но си личи, че е трудно на по-ниските в тениса. Успех на Виктория Томова, дано успее да пробие и сред топ 100.
2
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Успех момиче!
1
23
 
7
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
На тази снимка Томова казва: Ела вълчо изяж ме.