Короната най приляга на Григор. Покори Лондон и №3 в света

Българският тенисист спечели срещу Гофен в три сета
Обновена: 20 ное 2017 09:28 | 19 ное 2017 22:46,
205

Снимка: Ройтерс

Григор успя! Най-добрият български тенисист спечели титлата от Мастърса на 8-те най-добри в Лондон след победа в три сета над Давид Гофен.

Българинът започна неуверено двубоя, а белгиецът се възползва от това и поведе с 4:2, нашето момче обаче се поокопити и взе три последователни гейма до 5:4, после Гришо затвори сета със 7:5.

Вторият сет отиде на сметката на Гофен, който проби сервиза на Димитров и взе частта с 6:4.

Третият сет обаче бе в сметката на Григор - 6:3.

С тази победа Григор наля близо 2,5 млн. долара към банковата си сметка, напълно заслужено.

Напълно заслужено от понеделник ще е №3 в световната ранглиста, веднага след колосите Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Браво, Гришо, поклон пред таланта ти! Сега на нашето момче предстои заслужена почивка. И след Нова Година турнирите в Австралия и София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
2
 
2
 
! Отговори
seira преди 6 години
РЕД Е НА ДЪРЖАВАТА НИ ДА ГО ПОЧЕТЕ ПОДОБАВАЩО!БРАВО НА НАШЕТО МОМЧЕ!!!АМИН!
159
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честито Гришо!Да си жив и здрав и още много да ни радваш!
158
0
 
0
 
! Отговори
Дръндер преди 6 години
Баси в тая статия думата заслужено се среща поне три пъти! Смех!
157
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Nadel 38 g peva4ka kade li go e gledala a grischo i blagodari sme6no besche ama vlubeno mam4eto super ma4 inikoi ot velikoti prav na gerb nanasche a kosela poslanika dimitrov ve4e 12 g se krie v london kosela sedesar mnogo nepriaten plah do koga 6te leji v posolstvoto na bg v london gerb go sabravi tam kato radka piratka mihailova turzia tija ot viena i toi ska4a it posolstvo na posolstvo abe v bg e ok saschto ste v eu steanite komunhagi bkp
156
5
 
9
 
! Отговори
!!!! преди 6 години
Зарадвай се на успех, който не е финансово щедро подплатен, пък тогава чети морал.
155
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всики поже да поздравим Григор за успеха му на финала. Разбира се, съвсем друг е въпроса, че постигането на нормален жизнен стандарт за цяло едно общество е трудно и иска постоянни и неблагодарни усилия, а славата и успеха са преходни неща. Все пак едно честито на Гришо !
154
30
 
3
 
! Отговори
Фенъ преди 6 години
Мачкайййййййййййййй,Дришоооооооооооооооо
153
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А добре ли е да обожаваш природата, да обожаваш детския глъч, но не само на собственото си дете. Нужно ли е да обожаваш само собствените си успехи. Да се зарадваш на чуждия успех е най голямата победа над егоцентризма и болната амбиция.
152
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като започнат да "обожават" не чуждото, а това с което те се занимават, ще е добре.
151
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Познавам хора, които обожават тениса. Вчера отвсякъде чувах възторжените викове на радост от феновете на този великолепен спорт. Гришо им носи наслада и някакво чувство на гордост, желание той да победи. Животът е разностранен.
150
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Простотията и злобата пак са тръгнали по хората.
149
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВИНАГИ е момент да се говори обективно. Нямам спомен медиите да са изпадали в транс от постижения в някоя ПОЛЕЗНА сфера. Къде колко емоция влагаме показва истинската ни същност. Страни като Кения, Мароко, Етиопия и други от Африка имат МНОГО бегачи на недостижимо ниво. Прави ли това живота на хората от тези страни по-добър?
148
22
 
6
 
! Отговори
Циник до СТРАНДЖАТА преди 6 години
"Млад" в този спорт е относително понятие!Бекер спечели първият си Уимбълдън на 17 год. Освен това - честно казано не съм сигурен, че е движен от патриотизъм.Не му завиждам - сам си вади парите.И наистина - тук много го преекспонирате.Данъчен беглец.
147
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едва ли сега е момента да се говори обективно. Все пак еуфорията трябва да отмине. А нима не е тъжно, че много млади и талантливи хора изгонени от държавата се доказват далеч от нея, без на нея да й пука за тях. Но, когато светът ги признае започва да се тупа в гърдите.Затова хвала на Гришо.
146
3
 
11
 
! Отговори
предният простак преди 6 години
Не го "плюя", но е не припадам по когото и да било. Гледам обективно. Оценявам постиженията му . Категорично не приемам постиженията в спорта като превъзходство над други сфери.
145
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да оплюеш таланта, усилията и способностите е винаги много просто и.. логично за простака.И винаги намират "силни" аргументи да защитят своята посредственост
144
19
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Григор живее във време, когато не сме длъжни да лягаме на руснаците...
143
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво, че е напреднал, че не се е скапал след два мача, както преди. Но не споделям еуфорията заради спортисти. В НИКАКЪВ случай не ги преценявам като повече от всяка друга професия.
142
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До предния коментар. Кефя се, защото е пример за младите. Изпитвам удоволствие, защото играе красиво. Не изпитвам завист, а удоволствие от споделената сбъдната мечта.
141
8
 
27
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Стилът му на игра е уникален и носи радост на окото... - не е аскет в тренировките и в живота... - играе за удоволствие - на себе си и на зрителите... - млад е и при това красив... - сменя каките, когато пожелае... - какво повече от това...