"Шарли ебдо" ядоса румънците, шегува се със Симона Халеп

Изданието сравни световната №1 в тениса с роми, събиращи желязо
15 юни 2018 22:02, Красимир Ангелов
48
"Шарли ебдо" ядоса румънците, шегува се със Симона Халеп
Снимка: Twitter

Румънците скочиха в недоволство от карикатура, публикувана във френското сатирично издание "Шарли ебдо", която прави аналогия между румънската шампионка по тенис Симона Халеп и ромите, събиращи старо желязо, предаде БТА.

Карикатурата, публикувана в седмичното издание, изобразява Симона, която държи купата от Откритото първенство на Франция, и вика "Старо желязо! Старо желязо!" Рисунката веднага предизвика вълна от коментари в социалните мрежи.

Френският посланик в Букурещ Мишел Рами защити днес "свободата на изразяване и свободните медии", като добави, че карикатурата "не изразява по никакъв начин френското обществено мнение".

Халеп, която бе посрещната като герой в Румъния след победата си в Париж през уикенда, заяви кратко, че "не е в позиция да коментира".

От своя страна живеещият в Брюксел румънски журналист Дан Алексе изрази мнение, че шегата е била насочена към "невежите французи, които смятат, че всички румънци са крадци на метал".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
11
 
2
 
! Отговори
Американ преди 5 години
До НаблюдателГледайки балансът между нацвъкатите минуси и плюсове, човек лесно разбира що за държава е България...
13
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам им да се пошегуват с Бойко Борисов да му направят една карикатурка на първа страница.Ние няма да се разсърдим.
12
1
 
48
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До кога обикновени гнусни обиди ще се прикриват зад свободата на словото.Има нещо сбъркано в цялата история.Подигравка и свобода са две съвсем различни неща.Ходете да носите мечета
11
32
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Забележително е, че колкото е по-залупена дадена държава, толкова повече населението и се гордее с нея и толкова по-обидчиво е. То като си нямат акъл и пари какво друго им остава освен една 'гордост'и 'достойнство'. То па едно достойнство без пари, ама айде...
10
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шарлитата просто доказват, че си заслужават съдбата.
9
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне в Румъния никой не разстрелва редакциите на по-некадърните и бездарни вестници и списания. В това отношение Румъния е много по-добре от Франция.
8
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами време е Шарли ебдо като ще правят етнически "хумор" да закачат темата за това, че великият френски футболен отбор на световното има ЦЕЛИ 2МА ФРАНЦУЗИ! И тъй като е най-скъпият отбор, има голям шанс световното за пръв път да бъде спечелено от африкански отбор смеска от сиера леоне, буркина фасо и кой знае още колко африкански държави, чиито играчи просто играят с френски екипи.
7
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все ми се струва, че мнооого леко им се размина на тези навремето. Но никога не е късно....
6
1
 
37
 
! Отговори
абе.. преди 5 години
...аз да питам : във Франция французи живеят ли ? Защото освен жълти . черни и индианци други нема.Понякога за разнообразие може да се мерне нещо бяло
5
2
 
41
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Нали всички циврехте за тези палячовци преди няколко години ,какво се възмущавате сега ,за западняците ,ние източно европейците сме по-долу от африканци и индийци ,който не го е разбрал все още ,хак да му е ;) !!!!
4
0
 
23
 
! Отговори
Замислен.. преди 5 години
Чакай да помисля....ъмммм, май някой им набута кочан в устата.Жалко е че си позволяват да се шегуват със благодетелите и религиите на всички народи. Но нищо не казват за глобалното затопляне" много са почерняло франсетата" :))))
3
1
 
34
 
! Отговори
Влади преди 5 години
Дали атентата на Je suis charlie, беше толкова лошо нещо? Еврейска работа - еб.аваме се всички, щото сме Божия народ, а като нас ни плеснат -Холокост!
2
1
 
37
 
! Отговори
Петлета преди 5 години
Дано Франсетата свикнат че не са най добрите във всичко.Нека злобеят, но да не се крият зад свободната журналистика.Хайде сега всички преси на Балканите да уплюят по всички параграфи гнома Наполеон, да видим тогава къде отива журналистиката.И само да припомня нас как ни плюха 1993 когато им избухне зъбите за световното в САЩ.По здрав от България:))
1
5
 
48
 
! Отговори
познато преди 5 години
Ето такива са повечето западняци. Лицемери.