Морисън: Отнехме визата на Джокович, за да защитим трудно извоюваните успехи

Тенисистът може да не получи виза за Австралия в следващите три години
Обновена: 14 яну 2022 15:51 | 14 яну 2022 11:13, Нели Христова
12
Морисън: Отнехме визата на Джокович, за да защитим трудно извоюваните успехи
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят на Австралия Скот Морисън заяви, че правителството му е канселирало визата на Новак Джокович за втори път, за да защити страната от „трудно извоюваните успехи“ срещу пандемията от коронавирус.

„Австралийците направиха много жертви по време на тази пандемия и с право очакват резултатът от тези жертви да бъде защитен“, сподели той в свое изявление. Припомняме, че по-рано през деня визата на световния номер 1 бе анулирана за втори път, като той е изправен пред депортация. Решението на имиграционния министър Алекс Хоук означава, че сърбинът няма да има право да получи нова австралийска виза в следващите три години, освен при определени обстоятелства.

Междувременно, един от водещите имиграционни адвокати – Кристофър Левингстън, е на мнение, че Джокович може да подаде молба до Федералния съд за разпореждане за спиране решението на министъра. „Джокович е изключително добре снабден и има компетентен екип около себе си. Той може да остане и да се бори или да си тръгне“, коментира Левингстън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че какви успехи има австралия за ковида-128 000 заразени на 13.01.22
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Много - Много далеко отиде .Ти не си ли " ***" , а ако не си "*** " какъв *** търсиш тук .
8
3
 
5
 
! Отговори
Много преди 2 години
Много дребни бездушни робски мишлета плюят срещу Джокера. Само че той зад себе си има нация опълчила се на тиранията и робството, нация опълчила се не на кой друг, ами на най могъщата страна в света.ТИ, Ганйо, кога ще изгониш чуждите ЕРПта и плащаш евтин ток?Кога ще водиш независима външна политика?Кога ще построиш такава електроцентрала която да ти дава евтин ток, без смог и смрад?Кога ще си договаряш цената и транзита на газ както на теб ти отърва, а не както ти заповяда някой руски мошен
7
8
 
2
 
! Отговори
Митко преди 2 години
Балканси тарикатлъци...в Австралия законите се спазват, за разлика от България и Сърбия
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПравилата се определят от хартата за правата на човека. Това май е още по-трудно да се разбере. Няма правило нито закон - неваксиниран не може да влезе в Австралия нито правило което забранява на невксинирани да играят в тенис турнири.
5
2
 
6
 
! Отговори
Вместо преди 2 години
да прочета в заглавието - Отнехме визата, в бьрзината прочетох - отнехме правата на Джокович. То май не е далеч от истината... На следващите законите послушковци австралийци пожелавам да си направят изводите какво ги чака от тук нататьк, ако им е останал малко акьл.
4
1
 
16
 
! Отговори
Еххх преди 2 години
Джоко Джоко заради това, че избра да не си опитен плъх набоден с отрови колко ядове ще береш. Евала!
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джокович може да е свободна личност, но не той определя правилата за влизане в Австралия. Толкова ли е трудно да се разбере?
2
1
 
10
 
! Отговори
От тук насетне преди 2 години
с тоя мизерен кенгурски цирк, ще да ви е още по-трудно.Време е да ви се върне за всякакви издевателства като се почне от аборигените,минете през папуа нова гвинея и стигнете до днешният терор на хората.
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...как така някакъв си неваксиниран ще припомня на заспалото човечество, че е свободна личност. Ами утре ако други последват примера му. Ами ако обикновените хора се сетят, че са свободни и, че няма закони според които само ваксинирани могат да пътуват, работят, участват в тенис турнири, и че сертификата принизява човек като боже творение? И, че здрави хора не могат да бъдат ограничавани. А знаете ли какво ще стане? Ще лъсне целия фалш на който хората лишени от вярата си се уплашиха.