Само миг невнимание на шофьора и… 16 жертви, 21 ранени

Карал е автобуса - ковчег с 45 км/ч при разрешени 40 км/ч
Обновена: 26 авг 2018 15:26 | 26 авг 2018 13:15, Камелия Цветанова
192
Само миг невнимание на шофьора и… 16 жертви, 21 ранени
Снимка: МВР

В момента продължават разпитите на водача на катастрофиралия край Своге автобус. Той е обяснил пред полицията, че за миг е изпуснал контрола над превозното средство и така се е стигнало до инцидента. Проверката на тахошайбите на автобуса е показала, че в момента на катастрофата скоростта на автобуса е била около 45 километра в час. Участъкът е с ограничение до 40 километра, обясниха пред БНР източници от МВР.

Още по темата
Алкохолната проба на водача е отрицателна.

Най-вероятната версия за катастрофата е съчетание между тежките метеорологични условия в района и невнимание от страна на шофьора.

Днес започва и вторият оглед на мястото. Той ще изясни какъв е спирачния път на автобуса, както и ще бъдат проведени други експертизи. Резултатите от тях ще бъдат огласени по-късно.

В МВР ще има съвещание на няколко министерства по въпросите на пътната безопасност.

Там е възможно да бъдат дадени и нови подробности около тежката катастрофа.

Фирмата-превозвач притежава общо 6 автобуса. Транспортното министерство я е проверявало преди няколко месеца, когато всичко е било изрядно. Заместник-министърът на транспорта Ангел Попов обясни снощи, че всички документи на фирмата са изправни, но има съмнения, че автобусът не е минал на повторна техническа проверка.

Местните хора споделиха, че този участък от пътя е изключително рисков и там често стават катастрофи.

МВР откри телефонна линия, на който роднини на пострадалите могат да потърсят информация за своите близки: 02 982 50 39.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
4
 
10
 
! Отговори
ТИКВУН ВИНЕТУВСКИЙ преди 5 години
Мигове безхаберие на АПИ и хиляди българи са под земята!!!!Не се накрадохте!!! алоо, Бойкооо, целият народ те кълне!
91
7
 
7
 
! Отговори
Хухуху преди 5 години
До 90Айде разбрахме,герб са виновни,защото окрадоха парите за мантинелата. Айде сега кажи за коя партия да гласуваме другия път, за да не откраднат други пари. Ама чакам да кажеш името на партията спасител като толкова знаеш
90
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10 000 000? От тия 23 000 000, я са вложени 3 000 000, я не :)
89
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук някакви герберасти пишат за 40 км/час, 20 км/час, как не се сетиха, че е трябвало пътниците да слязат и да бутат автобуса за по-сигурно? Всички шофьори в България знаят за обезценяването на знаците и до какво води. Има завой, в който трябва примерно да си с до 40 км/ час, но знака е сложен пет завоя по-рано,в които може и с 70-90 да шофираш. Резултатът е,че спираш да спазваш тези знаци, неотговарящи на пътните условия и можещи да те вкарат в ПТП. При катастрофа обаче си виновен, както винаги
88
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАЛИНА КРУМОВА ДА ПОТЪРСЯТ ЗА МНЕНИЕ! ТЯ РАЗБИРА ОТ ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ! А ИНАЧЕ, ЗА ЕКООРГАНИЗАЦИИТЕ ПО ЦЕННИ СА ЦВЕТЕНЦА ТРЕВИЧКИ И ПТИЧКИ ОТ ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ!! ДОСЕГА ЩЕШЕ ДА ИМА ОБХОДЕН ПЪТ!!!
87
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При положение, че имате интернет може дс видите изпитания на мантинели с автобуси, не виждам що се прайте на луди скапани гербаджии.. Само оправдания от вас и нищо друго
86
6
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
През 2016-та година е правен ремонт на пътя на стойност 23 000 000 лева ...Абе, да попитам за тези 23 милиона лева толкова ли не можаха да сложат една по-здрава мантинела на това място, където често стават катастрофи ?Не можеше ли на този завой да се нареже асфалта или да се положи такъв с по-специално сцепление ?Или някой пак е крал здраво от паричките ?!Сега разбирате ли защо ГЕРБ толкова се натискат да правят пътища и магистрали ????От тези 23 000 000 са вложени реално 10 000 000 ..
85
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 83 да е брачед, точно така не съм виждал. Покажи ми. Хубаво е да четеш книжки да се интересуваш ама не на теб ти е лесно щот си *** и не виждаш смисъл в това да се образоваш
84
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До шматкаабе гламак, какъв 20 тонен автобус бе ? това е 5-6 тонен минибус с 34 места, колко е сложно да се сложи 2-ри ред по-високи мантинели в участъците с дерета, да не говорим че в тоя участък дерето беше изсечено при ремонта, а не се направи нищо което да намали слягането на пътя към него, в резултат на което завоя придоби обратен наклон, пътувам по тоя път от 20 години, и не казвам че шофьора е невинен, но ремонта на пътя беше пълна трагедия, сега като завали дъжд вода се стича странично
83
6
 
9
 
! Отговори
Гост преди 5 години
В един от репортажите видях знака жълт триъгълник с черна точка за висока концентрация на ПТП-та. Ей тъй правят винаги - слагат знак, дали този, дали за по-ниска скорост, и проблема е решен! Вместо да се оправи път, асфалт, завои или каквото пречи там за нормално шофиране... После шофьора е виновен. Винаги.
82
4
 
3
 
! Отговори
до 68 ОПГ ГЕРБ преди 5 години
Мантинела има не пишете глупости.
81
8
 
4
 
! Отговори
Ттт преди 5 години
До 73Абе Курнелио,айде стига с тая мантинела ни занимава. Имаш ли си идея каква мантинела трябва да има за да спре автобус. Трябва да е не двойна,а петорна. То за поставянето на такова съоръжение няма 2 варианта евтин и скъп,та да са спестили пари. Мантинелата се слага по един и същ начин. И материалите за нея са еднакви. Няма и там евтин и скъп вариант,за да пишел,че са сложили некачествена. Тъй че като не разбираш си трай.
80
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Охохохоохох, мой човек, мноооого си в грешка, многооооо... Смърт и мизерия, ама не точно...Хитри са тия, хитриииии, имат си начини да отпускат на раята по някое левче, само и само да си седи мирна. Да, не е като навремето, да им позволяват да крадат нафта и цимент от "държавното", ама им отпускат разни поточета, че да си седят на д-тата. И да взимат парички без много напън. Нещо държавна службичка, нещо ДМС, далверичка малка, помощички... Абе, капят кинтички и *** си трайка, че да не секне.
79
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 82Явно никога не си виждал комунисти :) Само лаеш, като гладно куче. Нищо повече.
78
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистчетата си защитават скапаната партия ГЕРБ и това е.. Точно така ГЕРБАДЖИЙТЕ СА ИСТИНСКИТЕ КОМУНИСТИ. БСП е просто майката на бездарна партия
77
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
след като на един участък е позволено движението с 40 на 20 тонни превозни средства се предполага че мантинелата в подобен участък следва да удръжи минимум 20 тонно превозно средство, а се оказва че тя не може да удържи дори и 5 тонен минибус, потресаващо !
76
3
 
11
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 62Ти вярно си много захлюпен20т автобус с 40км/ч- наистина ли мислиш че има мантинела която да не се огъне от такъв удар.В Бг сигурно има 10 000 завоя.Какво предлагаш да направим.Да инвестираме целия бюджет в мантинели на пет реда и огради за да се преборим с човешката глупост.Отсега ти казвам:Няма работеща формула срещу простотията
75
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама крадяха всички и пак имаше за държавата.Толкова имаше, че държавата фалира три пъти.Но дори да е така, както казваш - аз не виждам на някой да му пречи. Тези си управляват вече десет години, така че, каквото остава за електората, явно му стига. И явно не е нищо, иначе досега все да е направил някое метежче :) Каквото и да си говорим - щом масовият българин си ги харесва, явно си му е добре.
74
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10 000 лева. Откога това са много пари? 2-3 декара земя в някое зачукано село са 10 000 лева.
73
4
 
9
 
! Отговори
BG преди 5 години
35 е абсолютно прав - 40 км/ч е при хубави условия. Караш тежък рейс с много хора, вали проливно - ами точно, дори аз с моята що - годе свястна кола бих карал с 20-30 км/чВ САЩ имат златно правило - при лоши условия на пътя:Максимално разрешената скорост /2 т.е 40/2 = 20 км/ч !!!Ама това бай *** по никакъв, ама абсолютно никакъв начин няма да го разбере !После, Борисов бил виновен, презедента, правителството и прочеее...