Случайно или не: Защо прокуратурата погна "големите риби"?

Акциите сполучливи, само ако информаторите са от високите етажи
Обновена: 17 сеп 2018 16:31 | 17 сеп 2018 10:35, Петя Славова
132

Удар срещу мафията, "дребен риболов", контрол или нещо друго се крие зад показните акции срещу големи бизнесмени от последните седмици. Под прицела на Специализираната прокуратура попаднаха хора като Миню Стайков и семейство Арабаджиеви и техните многобройни корпорации от фирми.

Според криминалния журналист Петя Владимирова прокуратурата удари за седмица едни доста големи бизнес империи.

Още по темата

"Всички политици са се снишили и мълчат пред акциите срещу олигарси в последните седмици. Тези акции обаче не са случайни, те искат да покажат нещо. Много са конспиративните теории за действията - една от тях е, че се решават проблеми между прокуратурата и политиците. Когато се стигне до съд, в което се съмнявам, тогава ще се разбере с какво разполага Специализираната прокуратура", обясни още Владимирова в "България сутрин".

По думите ѝ това са съобразени акции с цели, които нямат нищо общо с правосъдието, просто прокуратурата иска да покаже сила и радикалност.

Криминалният журналист Анна Заркова е на точно противоположното мнение - тя смята, че е нелогично държавата да удря по хората, на които толкова години е давала апетитни обществени поръчки.

"Ако искаме да се получи промяната, то тя трябва да мине през арести на политици на всички партии. Чрез обществени поръчки се краде държавата. Бойко Борисов дойде на власт с обещанието за арести на олигарси, това обаче така и не се случи, незнайно защо", допълни още Заркова пред Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта още, че ще акциите могат да бъдат сполучливи, само ако прокуратурата има информатори от високите етажи на партиите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СМЕШНО Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ФИНАНСОВ ИЗЕДНИК НА ДЪРЖАВАТА ДА ПОГНЕ ДРЕБНИТЕ ИЗМАМНИЦИ!!!БОРИСОВ ИЗХАРЧИ ЦЕЛИЯ ФИСКАЛЕН РЕЗЕРВ ОТ 7 МИЛИАРДА ПРЕЗ ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ И ВЗЕ 4 МИЛИАРДА НОВИ ВЪНШНИ ЗАЕМИ ДА ЛЪЖЕ , ЧЕ Е ОСТАВИЛ НЕЩО!ЗА СРАВНЕНИЕ 3-ТЕ УПРАВЛЕНИЯ ПРЕДИ НЕГО САМО ДА УВЕЛИЧАВАЛИ ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ С ПО 2 МИЛИАРДА НА МАНДАТ И СА НАМАЛЯВАЛИ ВЪНШНИТЕ ЗАЕМИ!!!АРАБАДЖИЕВ НЯМА ДА МУ ПРОСТИ НА БОРИСОВ ! АРАБАДЖИЕВ Е МНОГО ПО ЛОШ ОТ ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ВЪПРЕКИ, ЧЕ НЕ Е ТОЛКОВА БОГАТ!
1
2
 
44
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Приказката е следната... сядат на една кръгла маса политици и престъппници и политиците обясняват на престъпниците, че идните седмици ще си поиграят млако на стражари и апаши. Те трябва да го играят изненадани и уплашени, малко ще полежат в някой и друг зандан ей тъй за пред хората, но после всичко ще си е постарому. Така де, нали трябва да изглежда, че некви промени има... иху аху... и така