Случайно или не: Защо прокуратурата погна "големите риби"?

Акциите сполучливи, само ако информаторите са от високите етажи
Обновена: 17 сеп 2018 16:31 | 17 сеп 2018 10:35, Петя Славова
132

Удар срещу мафията, "дребен риболов", контрол или нещо друго се крие зад показните акции срещу големи бизнесмени от последните седмици. Под прицела на Специализираната прокуратура попаднаха хора като Миню Стайков и семейство Арабаджиеви и техните многобройни корпорации от фирми.

Според криминалния журналист Петя Владимирова прокуратурата удари за седмица едни доста големи бизнес империи.

Още по темата

"Всички политици са се снишили и мълчат пред акциите срещу олигарси в последните седмици. Тези акции обаче не са случайни, те искат да покажат нещо. Много са конспиративните теории за действията - една от тях е, че се решават проблеми между прокуратурата и политиците. Когато се стигне до съд, в което се съмнявам, тогава ще се разбере с какво разполага Специализираната прокуратура", обясни още Владимирова в "България сутрин".

По думите ѝ това са съобразени акции с цели, които нямат нищо общо с правосъдието, просто прокуратурата иска да покаже сила и радикалност.

Криминалният журналист Анна Заркова е на точно противоположното мнение - тя смята, че е нелогично държавата да удря по хората, на които толкова години е давала апетитни обществени поръчки.

"Ако искаме да се получи промяната, то тя трябва да мине през арести на политици на всички партии. Чрез обществени поръчки се краде държавата. Бойко Борисов дойде на власт с обещанието за арести на олигарси, това обаче така и не се случи, незнайно защо", допълни още Заркова пред Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта още, че ще акциите могат да бъдат сполучливи, само ако прокуратурата има информатори от високите етажи на партиите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОРИСОВ Е ПЪТНИК !!!АРАБАДЖИЕВ СТАБА БОГАТ ЗАЩОТО Е НАЗНАЧЕН ЗА ДИРЕКТОР НА ЗАХАРНИТЕ ЗАВОДИ НА ИЛИЯ ПАВЛОВ! СЛЕД СМЪРТТА МУ ТОЙ ГИ ИЗТОЧВА!РЕАЛНО СМЪРТТА НА ИЛИЯ ПАВЛОВ ПРАВИ БОГАТ АРАБАДЖИЕВ!!ЗА МЕН ИЛИЯ ПАВЛОВ Е УБИТ ОТ СЪДРУЖНИК ИЛИ ЛИЦЕ КОЕТО Е ИМАЛО ИЗГОДА ОТ СМЪРТТА МУ А НЕ ОТ КОНКУРЕНТ ИЛИ НЯКОЙ КОЙТО Е ИСКАЛ ОТМЪЩЕНИЯ!!ИЗОБЩО НЯМА ДА СЕ УЧУДЯ АКО ИЛИЯ ПАВЛОВ Е УБИТ ОТ НЯКОЙ СВЪРЗАН СЪС АРАБАДЖИЕВ!!!АРАБАДЖИЕВ Е ЗЛО И ЩЕ ЛИКВИДИРА БОЙКО ТОВА СА ИЗВОДИТЕ МИ И ДАНО Е СКОРО!
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Многобройни корпорации от фирми Никога не бях чувал по голяма глупост Обикновено корпорацията е огромен бизнес съставен от множество по малки бизнеси Като амазон ,корпорация която има всевъзможни бизнеси ...примерно купиха Whole Foods (всичко там е organic )Журналисте моля те оправи си речника малко
20
1
 
19
 
! Отговори
ТИВКОландия преди 5 години
КОГАТО ПЕЕВСКИ И СТАЛИЙСКИ БЪДАТ АРЕСТУВАНИ, ТОГАВА ЩЕ ПОВЯРВАМ, ЧЕ АКЦИИТЕ НЕ СА САМО КРИЗИСЕН ПР!!
19
2
 
11
 
! Отговори
eee преди 5 години
всичко е толкова просто - Бойко удря КЕША, и Русанов увисна с 20 човека пред НС. Напразно би път от Англия до жълтите павета. Няма ли пари, няма платени протести. А Карнобат, за да има екшън, че едва ли не се удрят много хора.
18
2
 
14
 
! Отговори
ХоХо преди 5 години
Не е изключено тази "активост" на прокуратурата да е под външен натиск ! Там знаят всичко по-добре и от Цацата
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АКО БЯХМЕ ПОНЕ МАЛКО СВЕСТНИ КАТО НАРОД ОЩЕ СЛЕД ПЪРВИЯ МАНДАТ БОРИСОВ НЕ САМО, ЧЕ НЯМАШЕ ДА Е ПРЕМИЕР ВЕЧЕ А ЩЕШЕ ДА Е ЗАКОПАН В ЗЕМЯТА ЗА ОГРОМЕН БРОЙ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ!!!НЕРАЗПЛАЩАНЕТО С ГОДИНИ КЪМ ФИРМИТЕ И ДЪРЖАВНИТЕ УЧРЕЖДЕНИЯ И ДЪРЖАНЕТО НА ПАРИТЕ ПО ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНИ ЗА ДА МУ ПЛАЩАТ ПРОЦЕНТ ПЕЧАЛБА Е ДОСТАТЪЧНО БОРИСОВ ДА Е ПОГРЕБАН ОТДАВНА НО НЕ СМЕ НАРОД!
16
1
 
25
 
! Отговори
Димо Падалски преди 5 години
:) ... "Големи риби" ли ?!?! ... ;) ... ГОЛЕМИ РИБИ са тези , които сами са си натрупали състоянието ! ... А не като тия смешковци тук ... с "ЧЕРВЕНИТЕ КУФАРЧЕТА" ... мислещи се за ... "ГОЛЕМИ РИБИ" ! ... А всъщност са "ГОЛЕМИ ***" ! ... Подгонили са ги , защото са се САМОЗАБРАВИЛИ и са се ПОМИСЛИЛИ НАИСТИНА ЗА "ГОЛЕМИ РИБИ" ;) а са забравили всъщност откъде са тръгнали и КОИ са им дали парите за старта на "бизнеса" им ! ;) ... Явно са "ЗАБРАВИЛИ" да се отчитат на "ПРАВИЛНИТЕ ХОРА" ! ;) ...
15
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо това са PR акции,Второ няма да има осъдени както винаги, защото ще си платят иТрето удрят спонсори на БСП, защотоидват избориТолкоз
14
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОРИСОВ ЗАЯВИ, ЧЕ ПАРИТЕ НА ДЪРЖАВАТА ТОВА СА НЕГОВИТЕ ПАРИ И В ПРЯК И В ПРЕНОСЕН СМИСЪЛ!!КОГАТО КРАДЕШ ДДС КРАДЕШ ОТ ЛИЧНИТЕ ПАРИ НА БОРИСОВ И ТАКА НАМАЛЯВАШ СУМАТА В МИЛИАРДИ КОЯТО ЩЕ СВИЕ БОРИСОВ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ!НО ВСИЧКО Е НАГЛАСЕНО!!!! КАТО ПРАВИШ ТАКАВА ОПЕРАЦИЯ СРЕЩУ НЯКОЙ КАТО АРАБАДЖИЕВ ТИ Я ПРАВИШ КОГАТО ЗНАЕШ, ЧЕ Е В ДЪРЖАВАТА И ГО ЗАДЪРЖАШ НА МЯСТО!!!!!БОРИСОВ НИ СЕ ПОДИГРАВА!
13
0
 
29
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Борба между различните кланове на мафията. Това са тези "удари". Който клан на мафията е на власт, използва държавната машина, за да измести другите кланове на мафията.
12
0
 
22
 
! Отговори
От овцете за уфтцътъ преди 5 години
Неблагодарността има два изхода - летален или финансов крах.Не може,когато свършат парите да забравиш ръката,която те е хранила.А знаеш ли,колко нови (деца на стари) чакат благословения ритник, да ги изхвърли в орбитата на големите.Сега е време разделно-света е в криза, баницата разпределена, демокрацията овълчена.Трябват крути мерки-може да се стигне до отрязване на живо месо.Всъщност малко знаят,че най-големия балон е този за богатството на бизнеса-всичко е на банките и чуждите фондове !
11
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ РАЗБУТАХА ЕДРАТА ОЛИГАРХИЯ СПОСОРИТЕ НА ЛЕВИТЕ И СИ КУПИХА ПРОТЕСТИ- СЕГА КАК ША НЪ СГОТВЯТ.
10
10
 
3
 
! Отговори
БС преди 5 години
Ако има престъпления ще ги погнат, разбира се. Изглежда, че някои журналисти виждат само "теле под вола".
9
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БГ ОЛИГАРХИЯ- ДО ЕДИН КРЕДИТНИ МИЛИОНЕРИ СЛУЖИТЕЛИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ- ДО ЕДИН ЕДРИ СПОНСОРИ НА ЧЕРВЕНИТЕ, ВЧЕРА СИ КУПИХА ПРОТЕСТИРАЩИ, 2013 СИ КИУПИХА ЗИМЕН ПРОТЕСТ, ПОСЛЕ 2014 Г РИТНАХА С ПИРУЕТ ЕДНА ТАКОВА, А ПОСЛЕ 4/5 МИЛИАРДА ВСИЧКИ НИЕ, ЧРЕЗ ФОНДА ЗА ОБЕЩЕТЕНИЕ НА ВЛОЖИТЕЛИ.
8
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Големите риби" никой не е погвал и няма намерение да погва. Тъй като те управляват държавата.Винаги под обстрел са били зайците, язовците и поровете, а на въдицата се качат цаците, попчетата, най-много някоя дънна писия да се закачи.
7
1
 
17
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Това в България се нарича правене на бизнес.Толкова.
6
6
 
6
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Виновни да комунистите които 45 години и т.н...
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДРЕБНИ, ДРЕБНИ ИЗМАМНИЦИ, АМА ТЕГЛЯТ ДДС ОТ ДЪРЖАВАТА, А
4
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Борисов дойде на власт с обещанието за арести на олигарси, това обаче така и не се случи, незнайно защо"Е, как да се случи това като Винету е част от точно тази схема. И той, всъщност, затвърди олигархията в България.Очаквам сега и герберските *** да започнат да ни обясняват, как Бойко удря олигарсите на БСП и бори комунистите.Смях!
3
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам кого са погнали, но всички са нормално избягали.