Премиерът поиска: На бележката – обяснение за цената на горивото!

Премиерът против превръщането ни в гробище за стари дизели
Обновена: 14 ное 2018 15:52 | 14 ное 2018 12:45, Веселина Йорданова
297
Премиерът поиска: На бележката – обяснение за цената на горивото!
Снимка: архив Reuters

Касовата бележка на бензиностанцията да показва как се формира цената на горивото. Това е възложил премиерът Бойко Борисов на финансовия министър Владислав Горанов.

В началото на днешното заседание на кабинета Борисов поиска дебат в обществото за старите коли и чистотата на въздуха.

Още по темата

"Безумно голям трафик, коли на по 20 г. Някои ще кажат бедни са една част от българите, щото наред с всичките има и много скъпи коли", коментира той.

Премиерът уточни, че кметовете са против връщането на предложенията за по-висок данък за старите коли, защото чистотата на въздуха била основната атака срещу тях.

"Ако не започнем тези стъпки, в един момент можем, както се озовахме с моргите за стари автомобили около Перник, Дупница, София, да се озовем гробището на дизеловите автомобили и тогава ще бъде късно", заяви той.

Премиерът напомни и че тече наказателна процедура на ЕК срещу нас по тази тема. Затова и поискал да има среща на депутати от ГЕРБ с президента Румен Радев.

"БСП може да го покани на пленум, да си представя визията, ние не можем управленски решения, на които текат наказателни процедури, да отидем и да потърсим подкрепа", ядоса се Борисов.

Той отрече да има политическо вмешателство в проверката на прокуратурата спрямо Атанас Семов, който бе президентският избор за Конституционния съд.

Борисов изтъкна, че Семов е бил предложен от правителството му през 2015 г. за кандидат на България за адвокат в Съда на ЕС, но Европа тогава не го одобрила.

Премиерът коментира и доклада на ЕК за правосъдието, обявен вчера, като изтъкна, че са затворени точки, които десетилетия са тормозили българите. Той напомни че добрите думи към страната ни за борбата с корупцията и организираната престъпност са дошли от социалиста Франс Тимерманс. Според Борисов сега е възможно холандското правителство да прецени България да бъде приета в Шенген по въздух до края на мандата на тази ЕК.

"Това ли искат протестите – да спре борбата, това ли е оценката, която се дава, че било блато", попита риторично той.

Премиерът определи бюджета за следващата година като най-щедрия към всички съсловия в контекста на доклада и допълни, че преди тези пари са отивали в организирана престъпност.

Борисов заяви, че у нас има свобода на медиите и няма нещо, което да е скрито и непубликувано. По думите му министрите са "обсадени седмици наред" от протести, а недоволните ги наричат с обидни имена, и това се повтаря без цензура в най-гледаното време.

"Всеки подсъдим олигарх може да си направи електронен сайт в рамките на часове и да каже искам да пиша нещо, те не ми дават. Няма нещо в тази тема, което да ни притесни", категоричен беше министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
2
 
9
 
! Отговори
До .... преди 5 години
Господин премиер замислете се дали селатани и градоветвни процафтяват като европеиските и живота сравнете,заплатите сащо как мизерства бьлгарския народ (преживява) а монополистите ви дарпат конците и ви слагат в малкия си жоб.
244
2
 
13
 
! Отговори
Хм преди 5 години
СТРАХ!Сега касовите бележки ще стават индулгенции на правителството!А касовите бележки за хляба,дето поскъпна 100% при скок на житото от 30%?Няма да стане така!Защо например правителството не направи следното:Създаване на методика за изчисляване на актуалната цена на горивата на база текущия курс на петрола,акциза, ДДС,производствените разходи и нормална печалба.Получената стойност се публикува ежедневно,както фиксинга на БНБ.Това няма директно да свали цената,но ще ни информира кой колко лъже!
243
0
 
2
 
! Отговори
марто преди 5 години
Луд си
242
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Премиерът против превръщането ни в гробище за стари дизели"Не мое всички да сме мутри и да караме бензинови бегачки на газ, с един боилер в багажника, сори.
241
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТАВКА, БРАТ! НЕ ИСКАМЕ ОБЯСНЕНИЯ НА БЕЛЕЖКАТА! ОСТАВКА ИСКАМЕ, БЛЯТ
240
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
300 лв данък сгради за двустаен панелен от 1985г..хайде честито.
239
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е-е, това вече ми хареса.В заглавието "Премиерът поиска..."На снимката, вместо "премиера" маркуч. Много силна символика. Самата му същност. :)
238
2
 
17
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Боко,постави се на мястото на бачкера дето блъска цял месец за 700_800лв и тогава плямпай.Имаш една и от мене.
237
0
 
11
 
! Отговори
не е вярно преди 5 години
2,5 МИЛИАРДА БЮДЖЕТЕН ИЗЛИШЪК 1200 ЛВ. МИНИМАЛНА ЗАПЛАТАПАРИ ИМА, ЧЕ И ПРЕЛИВА
236
1
 
10
 
! Отговори
Бензин и нафта преди 5 години
Кои бензинаджии намалиха цените? Защото тези, които понижават играят на страната на Боко. За един приятел питам
235
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"че преди тези пари са отивали в организирана престъпност."Значи предишни години, като се разпределяха излишъците от бюджта, ги давахте на организираната престъпност, тоест на себе си, така ли?
234
2
 
23
 
! Отговори
данъчен преди 5 години
и какво ще видим - 50 % акцизи и данъци т.е. държавата ни краде законово.
233
1
 
4
 
! Отговори
до 244 преди 5 години
А за *** като пишат--аз такава не знам, ама някави пишат ,това трябва да енякакъв еротичен изказ използван не от феновете на БСП..
232
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обяснение НЕ СЕ ЯДЕ !Народа роптае ,а Бойко от 10 г е на власт и все друг виновен !
231
0
 
3
 
! Отговори
до 244 преди 5 години
Това са метафори , а метафората е съкратено сравнение ,вярно е някакви са недоволни от някакви тикви или други зеленчуци ,ама защо трябва да пишеш, че обиждат Премиера --всякакви прилики са случайни...други пък наричат тези дето пишат ,,хейтари,, и това може да е обидно за някой ,това са елементи на политическата сатира ,един художествен изказ...БСП ги наричат ,,комунисти ,, ама тая партия не е БКП ...
230
1
 
9
 
! Отговори
Гол и бос преди 5 години
Как америкнските троловете се надпреварват да защитават Лукойл. Измъкване няма. Ротшилдовата рафинерия изгоря в Румъния, време е и тук да и бием шута.
229
6
 
3
 
! Отговори
МНОГО ВАЖНО: преди 5 години
Така, както се пише за ПРЕМИЕР БОРИСОВ "Боко тикво" И всички коментари стоят НЕПИПНАТИ от редакторите на медиите, ако се пише ТАКА за ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ" Румба тикво" или за ВИЦЕПРЕМИЕР Йотова, дали ще стоят коментарите месеци, години?И кой казва . че няма свобода на медиите?И странно- вижда се, че щом има нещо обидно за БСП-трие се; за ГЕРБ, ДСБ- стоят най-цинични обиди.
228
1
 
9
 
! Отговори
Още един ядосан преди 5 години
Това ,че са загрижени за природата,за чистия въздух,за здравето на плебеите....вятър работа.Преди години на о-в Исландия избухна вулкан---е,те това е временно замърсяване на част от планетата----самолетите останаха на земята,защото във въздуха филтрите им се задръстват от саждите на вулкана и при полет...падат.Не помня за какви хиляди тонове вредни емисии на ден идеше реч.Сега има ли го този проблем?Цел на задачата е да се гушнат още пари.
227
0
 
4
 
! Отговори
Ама пробва нали ??? преди 5 години
Той знае много добре какви пари дава и на кого стигат и на кого не и колко има в банките и на кого са . Но той знае ,че пари няма за всички и е разделил хората по работа и по живеене-- по работа акцентира на администрация като се назначават от горе надолу верни хора ,другото е системата на сигурноста знаете ,че контрабандата е,,овладяна,, държавните поръчки също ,а по градове приоритет е София от 2-мандата Пловдив ,на него за изборна печалба това му стига ...докарва ги към 1млн. 1,2 един идвест
226
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво ще пише на бележката 20% за корупция??