Слуховете за OneCoin кралицата Ружа – от Созопол до "не е сред живите"

5 обвинения бяха повдигнатити срещу Ружа Игнатова в САЩ
Обновена: 11 мар 2019 11:51 | 11 мар 2019 07:00, Александър Попов
160
Слуховете за OneCoin кралицата Ружа – от Созопол до "не е сред живите"
Ружа Игнатова. Снимка: Instagram

Мрежата OneCoin е обхванала от 2014 г. над 3,3 млн. души на 4 континента, показват данните от различни източници. Действа на принципа на секта, като се организират презентации в градове по целия свят, на които Посланици продават "образователни пакети".

Участниците научават как да "копаят" уанкойни, как да търгуват помежду си с тях и какви бонуси ще получават, ако привлекат нови и нови членове. Включването в мрежата става със суми от 1100 евро, а цената на най-скъпите пакети надхвърля 55 000 евро.

Още по темата
Прокуратурата в Манхатън предяви криминални обвинения към двамата българи, основатели на компанията "OneCoin Ltd". Според обвинителите зад океана Константин Игнатов (33 г.), който понастоящем ръководи компанията и сестра му Ружа Игнатова (38 г.), която е създател на OneCoin, са подвеждали инвеститорите, обещавайки им големи печалби при нисък риск в схема.

Константин бе арестуван миналата седмица, а сестра му е в неизвестност от октомври 2017 г. По данни на разследващите е напуснала България с полет на Ryanair за Атина, но след това няма информация за нея.

Срещу Ружа Игнатова, която се смята за лидер на схемата, са повдигнати пет обвинения. Четири от тях (присвояване, участие в организирана група за присвояване, измама с ценни книжа и пране на пари) се наказват всяко с максимум 20 години затвор, а петото (съучастие в измама с ценни книжа) може да й донесе до 5 години затвор, пише "Труд". Тя е обявена за издирване с международна заповед за арест от прокуратурата в Германия.

Новини за Игнатова се споменават спорадично, след като започнаха разследванията срещу "OneCoin Ltd". Според свидетели през лятото била на яхтата си в Созопол. На тази яхта се организираха партита за отбрани хора. Самата Ружа бе носител на наградата "Бизнес дама на годината" през 2012 г. и 2014 г.

Има слухове обаче, че вече не е сред живите.

"Килър командоси от българската мафия" (Killerkommandos der Bulgarischen Maa) превзели бизнеса с криптовалутата уанкойн и е трябвало тя да бяга. Съществуват твърдения, че съдружници на Ружа Игнатова са си тръгнали с голямата част от парите и дори, че тя вече може и да не е между живите”. Това пише немскоезичният сайт "Герлах репорт", регистриран в САЩ. Интернет изданието се позовава на пост във фейсбук на Кари Валроос, наричан Европейски посланик на уанкойн. Сайтът подчертава, че Кари Валроос е наясно с всички тайни на "мрежата за измами" и с мрежата от корумпирани адвокати, които "преследвали всеки клиент като дивеч".

Обвинението

Обвинението твърди, че OneCoin има над три милиона участници, които получават комисионни за привличането на нови членове, купуващи пакети от криптовалутата. Голяма част от идентифицираните 1,2 милиарда долара на инвеститорите са били изпрани в поне 21 държави. Според американската прокуратура за две години – до септември 2016 г., компанията на Игнатови има печалба от 2,23 милиарда евро.

Обвиняемите са създали "компания за криптовалута за милиарди долари, основаваща се изцяло на лъжа и измама", се казва в изявлението на федералния прокурор за Манхатън Джефри Бърман. По думите му "инвеститорите са били лъгани, а обвиняемите са забогатявали".

Ружа Игнатова живее в Германия от 10-годишна с родителите си Пламен и Веска Игнатови. Започва кариерата си като консултант в международната компания "Маккинзи енд Къмпани", където работи с редица международни банки и финансови институции. Според германско списание "Дер Шпигел" Ружа и баща й Пламен до 2012 г. са имали металургичен завод в Бавария, който е фалирал дни, след като собствениците са го продали. Немското издание сочи, че дъщерята е била осъдена условно за това, че е забавила обявяването на несъстоятелност, а синдикът на дружеството обвинява семейството, че преди несъстоятелността са разглобили мощностите с цел да бъдат изнесени от завода. Игнатова е цитирана да твърди, че това е невярна интерпретация, а причината за фалита била световната криза. През 2015 г. представя концепцията за бъдещето на световните разплащания чрез криптовалути на форум, организиран от списание The Economist.

В Германия криптовалутата OneCoin е забранена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е те много хора не правят разлика между титлите "бизнес дама на годината" и "мис красота мокра фланелка Казанлък рози и бодли 2012". Те си мислят, че за да вземеш тая титла, трябва да си непременно нещо красив.Пък освен това, не е идеално зле момичето. Аз лично бих си легнал с нея за 1-2 пъти.
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Танютитлата бизнесдама на годината струва 15 хиляди лева.На фона на 3-те милиарда $...
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И накрая тия от SCI прибраха милионите и избягаха в Израел. :)))
21
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А колко български шарани се бяха закачили на пирамидата наречена SCI. Убеждаваха всичките си приятели, да си купуват разни карти с които да ходят по заведения и да ползват отстъпки с тия карти. Продаваха се т.нар. "бизнес пакети" от по някакви десетки хиляди левове, с които да "напреднеш". Обясняваха на разни шефове на заведения как имало вече резултати, как в други заведения оборотът се е повишил четворно заради това, че заведението участва в "програмата". Всичко е от човешката алчност.
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами направили са "удара" там където има пари в изобилие,що не дойдат тука в обрулена България?
19
3
 
11
 
! Отговори
Таню преди 5 години
До АнонименГати шaнаджиите от битака... Тук много факти се премълчават, тия клoуни са само за масраф... А щом подобно чучeло ми става бизнИслЙейдйе на годината, не знам какво да си мисля за тая територийка/сливенскизоопарк...
18
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мхм... То и създателят на Биткойн си почина в Индия от инфекция след усложнения на Болест на Крон. Да го пита човек, мaйка си ли е търсил в тая Индия? Още повече като има толкова пари. А иначе пирамиди и в момента работят много в Европа. Казвам го защото някои от тях се опитаха да ме вербуват да работя за тях. И никой не ги закача, въпреки, че дейността им е доста по хлъзгава от дейността на тая Ружа. Явно някои си плащат на властта в определени държави и не ги пипат.
17
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо е порно кралица, после бизнес дама в България. Сега е на околосветско търсене
16
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 20Ружа може да си е на яхта в Океана и ще я хванете за долната джука-сигурно се е пуснала и по шорти - топло беше тия дни...
15
3
 
32
 
! Отговори
Манолски преди 5 години
Има една бургаска тумба тъ.пунгери дето ме зарибяваха и ми се подиграваха, че съм невеж дето не им се възхищавам на бръщолевенето им
14
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Запада се виде в чудо от тия соц. тарикати от изтока. Учиха западни езици , но в главите си останаха разбойници с опит от СССР. По статистика в Германия най тежките престъпления са от бившия СОЦ. Лагер
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Което е забранено на Запад тука може, в БЪЛГАРИЯ МОЖЕ. От Соца ни е останало - "Запада е лош, правосъдието лошо".
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2трети ден, трета по ред реклама на криптото --> сигнал: sell--сега поглеждам от любопитство и какво да видя : ами сигнала бил верен!извод: използвайте индикатора - днес.бг
11
4
 
29
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Биткоинта не е ли измама.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тва си е дебела работа...
9
1
 
68
 
! Отговори
стои преди 5 години
Защо не пишете повече за измамата на света с българката Ружа Игнатова. ? Защо не пишете , че са замесени в тази измама Емил Хърсев , Таки и Боряна Шехтова , Ана Шехтова и мъжа и Василев ????Че Весела Тотева , която почина внезапно е била пиарка на пирамидата OneCoin?В "герлах репорт" е описано всичко за нашите български герои , но журналята мълчат. Това е кражба за 3 млрд евро. тук има много :behindmlm
8
6
 
24
 
! Отговори
българин преди 5 години
Приличат мина български италианци !
7
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Германия може да са забранени, но в София офиса им на Славейков работи съвсем нормално. Все пак е бизнес дама на годината два пъти, лично Оцеола и връчи наградата.
6
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Според обвинителите зад океана Константин Игнатов (33 г.), който понастоящем ръководи компанията и сестра му Ружа Игнатова (38 г.), която е създател на OneCoin, са подвеждали инвеститорите, обещавайки им големи печалби при нисък риск в схема."Кво!? Че те всички така действат. Бях останъл с впечатлението, че това е първия принцип на западналото общество
5
15
 
21
 
! Отговори
bolbov преди 5 години
До другаря по долу.Точно е казано.Плановата икономика социализъм и комунизъм са спасение за света.В конкретния случай расовите англоезичната саксонски бизнесмени/измамници/ги е яд,че и от народи от по долни според тях раси могат да се появят техни съперници по измами и гаври с хората.Затова са ги на бухали на полиция и прокуратура.