Политолог за F-16: България купува сигурност, членове сме на НАТО!

София със сигурност ще остане "синя крепост", смята доц. Стойчев
Обновена: 22 юли 2019 07:41 | 21 юли 2019 11:31, Анисия Иванова
412

Архивът на НАП е непокътнат въпреки хакерската атака през седмицата, заяви в студиото на "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR политологът доц. Стойчо Стойчев, цитирайки проф. Михаил Константинов.

"Не са възможни изчезване на записи на данъчни задължения - платени, неплатени. Тоест - някой не може да си направи данъчна амнистия или друг да бъде натоварен с данъци, които не дължи", каза Стойчев.

Той обясни, че е направил проверка за себе в изнесената база дании и там са фигурирали негови стари данъчни декларации, подадени по електронен път - от 2005 до 2015 година.

Реално дали с нашите данни може да се злоупотреби, засега никой в държавата не може да даде такъв отговор, смята политологът и допълни, че в момента отговорите са политизирани до крайност.

"По света сериозните системи за защита се изграждат, когато имат пробив. В България досега сме имали лукса, че сме нямали пробив", каза още той.

Държавата може да направи обществена поръчка и да си купи такъв тип сигурност, не е необходимо да има човек на заплата, предложи той като вариант за сектора.

По повод сделката с F-16 политологът обясни, че България купува сигурност. "Тя се гарантира от участието ни в НАТО. В момента САЩ и останалите страни от Алианса са реалният гарант за сигурността ни. И 500 самолета Gripen да купим те няма да са съизмерими с турската изтребителна мощ", обясни той.

Това е политическо и геостратегическо решение, смята той. "САЩ имат важен, геостратегически интерес България да има боеспособна авиация, защото тя ще участва в бъдещи операции на НАТО в региона", обясни Стойчев.

Според него в България ще бъде печеливш моделът на Зеленски в Украйна. Такива кандидати за местния вот ще "вървят" и у нас. Актьори, спортисти и общественици лесно печелят доверието на обществото, заяви доц. Стойчев.

"София със сигурност ще остане "синя крепост". Добре е, че отпадна машинното гласуване. Ние нямаше как да се справим.

А "отвореното финансиране" не крие големи рискове, както някои се опитват да му пришият. Напротив- ще се изсветлят тези, които финасират партиите", коментира още той пред Ганиела Ангелова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев е единственият достоен политик след 1989г. изразяващ професионално несъгласие срещу феодалната мафия в БГ.
258
3
 
12
 
! Отговори
usa = на джудже преди 4 години
А кой е питал нас българите дали искаме в НАТО. Аз не ги искам в моята родина. Да се махат тяхната м...а. Всеки който служи на НАТО е престъпник и не е човек.
257
3
 
6
 
! Отговори
Риболовец преди 4 години
Файда има ако ги продадем веднага
256
4
 
12
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
Това момченце е гербаджийски политолог и лъже както осъдения за лъжа тиквата.
255
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е химна на бг ще се вкара припев за ф16 и червената шапчица
254
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние сме само и единствено членове.
253
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дай да си купим делтапланери.Ще изненадаме противника.
252
2
 
12
 
! Отговори
До 269 преди 4 години
Можела да поиска помощ?!??Е, Кипър поиска помощ и какво получи?"Съюзниците" му изразиха остро несъгласие и голямо притеснение, след което го преместиха в другия крачол.В замяна Турция окупира половината остров и си го обяви за свой, изтрепа и изгони гърците, които му пречеха там, чрез типична етническа чистка. Сега започва да точи природните ресурси на Кипър, гърците пищят, а двуличниците от НАТО си го преместиха по същия начин.Това ни чака и нас, след якото доене в НАТШ
251
2
 
9
 
! Отговори
Мутра бивша преди 4 години
При мене беше същото.Купете си застраховки от мене.Елате сами вие ,да не се налага да идваме ние.
250
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си купиш "нов" F16 през 2019г е все едно да си купиш Лада седмица със монтирани подобрения - климатик, ABS, GPS навигация и ЛЕД светлини.Уж има всички съвременни екстри ама в крайна сметка си е Лада от 70-те години.
249
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой?Бойко Борисов, той ги намира тези специалисти по магистралите и ги назначава на длъжности които са му нужни.
248
1
 
8
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 4 години
С тази покупка България продаде своята сигурност, защото показа, че не може да защити решенията на собственият си парламент, не може да има собства позиция по една търговска сделка. Така при всяка следваща сделка ще бъдем рекетирани и поставени на колене. Вече не си смятат на нормална държава и ще се подиграват с нас.
247
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой го набеди това момче, за политолог?
246
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоз политолог е нещо много млад, по-скоро е от тези за които Липсата на Морал е идеология, взема паричките които му дават да каже нещо хубаво за сделката със САЩ за Ф16 и всичко е ОК за него, нали е поддръжник на Липсата на Морал.Важното е че ще яде с паричките, другото, че е роб и ще храни САЩ няма значение.
245
1
 
13
 
! Отговори
Ясно е! преди 4 години
България си плаща колониалния данък!Тръпм още преди 3-4 години заяви че държавите от НАТО ще трябва да започнат да плащат по високи вноски. Явно са ни дали възможност вместо да плащаме по висока вноска да си купим 40 годишни самолети на тройна цена.
244
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурност?Дрън,дрън!България си купи правото да бъде пушечно месо наред с другите ,,фронтови,, държави от Балтика до Каспийско море! Защо да умират американци,като могат да умират ,,съюзници,,!!!??
243
1
 
12
 
! Отговори
промити мозъци преди 4 години
Брей,и този и Крадлата Поптодорова и Пасито и Цветанов разбират от самолети,а летеца Радев нищо не разбира.
242
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е сигурност, това е предателство. НАТО и САЩ не помогнаха на Кипър, когато имаха нужда. Тръмп заяви, че едва ли ще воюва за малката Черна Гора, въпреки членството и в НАТО. Няма да помогне и на България, ако турчина влезе в България.Бъдете сигурни в това.Малките съюзници са за доене, обещавайки им уж сигурност чрез създаване на илюзии.САЩ са създатели на илюзии, както целият Гръцко базиран Запад. В тяхната идеология се прокламира Липса на Морал.По скорошно завръщане на Социализма.
241
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е затваряне на очи. Просто в договора на НАТО пише, че всяка членка може да поиска помощ незабавно от съюзниците ьако е нападне ТРЕТА СТТРАНА. Т. Е. Извън Нато.Ако две страни от НАТО стигнат до военен конфликт, Нато като организация НЯМА право да ме меси военно. Турците за това си развяват коня, защото се облягат на това.
240
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откъде го изкопаха този разбирач.Да обясни НАТО как помогна на Гърция като турците окупираха Северен Кипър. Турция също е в НАТО и ако стане фал, всички ще си затворят очите. И откъде я измисли тази глупост, че шутовете се котират добре в българската политика? Бареков докопа някакви проценти след като хвърли невероятно много пари и пак до власт не се добра. В България никой не иска актьори и музиканти за оправници. Аман от тия политолози.