Масова паника за йод в Русия. Крият ли властите изтичане на радиация?

Анонимни източници твърдят, че дрехите на ранените военни били изгорени
9 авг 2019 18:10, Нели Христова
184
Масова паника за йод в Русия. Крият ли властите изтичане на радиация?
Снимки: Reuters

Жителите на Ceвeрoдвинcк и Aрхaнгeлcк, край които вчера при тест избухна реактивен двигател с течно гориво, са започнали масово да купуват йод, съобщава Reuters.

Масовата паника се породи, след като властите в Ceвeрoдвинcк обявиха, че нивата на радиация леко са скочили след взрива, но са се върнали обратно в норма половин час по-късно.

Още по темата

"Всички, които ни се обаждат цял ден, търсят йод“, казва един фармацевт пред руската медия 29.Ru. В някои аптеки ценната течност все още може да бъде открита, но в повечето тя е свършила.

Появиха се и мистериозни твърдения в акаунт в Telegram, цитирани от сайта lenta.ru, според които, мъжете, които са били ранени след взрива, са отведени в болница в Москва, където дрехите им били изгорени.

Също така се съобщава, че лекарите, които са хоспитализирали ранените, са носели защитни химически костюми.

Руското министерство на отбраната отрече да има изтичане на радиация или на каквито и да било опасни химични субстанции.

Властите в Ceвeрoдвинcк обаче засякоха повишение в радиационните нива малко след инцидента. Те са били три пъти по-високи от обичайните. За около 30 минути след това се връщат обратно в норма.

На фона на тези твърдения американски военни експерти твърдят, че благодарение на сателитни снимки, в залива край военната база е забелязана цистерна Серебрянка, която се използва за събиране и съхраняване на радиоактивни отпадъци.

Но в присъствието му там може да няма нищо подозрително, тъй като този вид кораби се използват често и при пренасянето на ядрено гориво.

От руското правителство заявиха, че военната база ще остане затворена през следващия месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МишоВ Мурманск не знам как е , обаче в Орск е масова истерия за йод.Ходих командировка до леярския завод и хората навсякъде търсят йод.Бутат на аптекарите ,,бакшиш" предварително да им доставят йод.
145
5
 
0
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
В неделя се въррнахме от Мурманск. Вие норчмлни ли сте да пишете такива глупости. Всичко си е наред!
144
3
 
5
 
! Отговори
2 преди 4 години
Абе гадове у кажете една добра дума за Русия ! Само една ! За руския народ , за руската култура , спорт , природа ,търпение към хулителите й ....!
143
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
133, Осведомен, то и 86-та така говорехте и съсипахте Източна Европа и стотици хиляди животи, *** болшевишки!
142
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тея колхозни допотопи ще затрият не само себе си ами и света от простотия, некадърност и безхаберие. После Запада ще им плаща сметките както с Чернобил. Мал оумна изм ет.
141
2
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Над двореца на американския губернатор на България се носи сияние.И ухае на обеднен и много полезен уран.
140
1
 
6
 
! Отговори
:) преди 4 години
Някой може ли да ми обясни в 21 век как се крие радиация......
139
0
 
1
 
! Отговори
от снимката инфо преди 4 години
Иначе на снимката човешкото лице съобщава БОГ АРМАГЕДОН
138
0
 
3
 
! Отговори
Веднага данни от сат преди 4 години
веднага да се дадат данни от сателитите могат да замерват повишение на радиацията с точност до 2 микро ренген часа..При предишния случай с рутения се наложи да напомняме на МАГАТЕ да посикат данни от разузнаванията на западните държави.след няколко дни французи подадоха данни за рутениеви замърсявания.за движение на радиоактивни облаци..нашите подаваха дезинформации за Кнежа и Плевен
137
0
 
1
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
До Анонимен 142 Прав си. Това е Распутин.
136
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как на никой не му направи впечатление, че огненото кълбо и дим приличат на мъж с брада и мустаци, който гледа нагоре. Потресеваща прилика.
135
5
 
10
 
! Отговори
БГ преди 4 години
Империя на Злото !
134
9
 
5
 
! Отговори
Велко преди 4 години
До Анонимен: Ами ,като гледат какво става край границите им ,как да мислят за друго -само за отбрана ! Иначе ,трябва да има трета световна война,защото привържениците на Наполеон и Хитлер ,вероятно още ги сърбят задниците и нямат мира. По-добре да се откажат от мераците си да преобърнат нещата в Русия-това е целта ,но са объркали адреса.
133
15
 
5
 
! Отговори
Любо преди 4 години
До Боби: Не си трови нервите да обясняваш на хора ,които лежаха по тротоарите и пред сфетофарите ,за да ни докарат *** демокрация и пазарна икономика през 1989 г.В Русия се мъчат да направят същото ,но американските убийци там не вървят-там няма ръководители-*** ,които да си продават Държавата.
132
2
 
0
 
! Отговори
До 137 преди 4 години
До Десетки хиляди 137А, как десетки хиляди, милиони ще бъдат.... я вземипребройпо-добре
131
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руските *** освен ядрени аварии и превъоръжаване друго в живота си не са усвоили.напразно ще изчезнат като неадерталците.Просто една безполезна еволюционна брънка.
130
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мдам, руснаците си спретват ядрени аварии на своя територия, за да може без да кажат да изтровят специално всички русофоби по света и у нас...Това им е основната политика и цел в живота...
129
1
 
1
 
! Отговори
IQ-то преди 4 години
Приемат се 5 ампули,по една на ден.Не повече.Военните ги имат,но могат да се купят и онлайн.
128
3
 
7
 
! Отговори
Eee преди 4 години
И какво с йод ще се предпазите ли.....муахахахах....
127
11
 
9
 
! Отговори
Осведомен преди 4 години
Взривът е станал по време на зареждане на нова противокорабна ракета за изпитания в резултат на попаднала мълния. А радиация се е появила от датчици по нея с изотопи. За това и толкова бързо е спаднала, защото количеството е било малко. Руснаците си признаха, но е друго да се всява страх и паника.... въобще пропагандата добре се харчи, хранителна среда има винаги