Дъщерята на Солеймани: Тръмп, безумецо, мрачни дни очакват Америка!

Върховният лидер на Иран се просълзи
6 яну 2020 10:10, Нели Христова
443
Дъщерята на Солеймани: Тръмп, безумецо, мрачни дни очакват Америка!
Снимка: БГНЕС/ EPA

Улиците на Техеран "почерняха" рано тази сутрин, след като хиляди иранци дойдоха, за да се простят с убития от САЩ генерал Солеймани. Погребението се излъчва пряко по националната телевизия на Иран.

Хората в тълпата плачат, някои държат плакати със снимка на генерала,  могат да бъдат чути и възгласи: "Смърт за Америка“. Дори върховният лидер на Иран, Али Хаменей, се просълзи докато се молеше за убития генерал.

62-годишният Солеймани ръководеше военни операции в Близкия Изток, а за САЩ той бе терорист. По думите на Доналд Тръмп, той е "планирал нападения срещу американски дипломати и военни бази".

След убийството му от американски дрон, властите в Иран се заканиха, че последиците за САЩ няма да закъснеят. Страната се оттегли и от ядрената сделка от 2015 година.

Пред опечалените граждани на Иран днес излезе и дъщерята на Солеймани – Зайнаб. Тя се закани, че "мрачни дни очакват САЩ“. 

"Тръмп, безумецо, не си мисли, че всичко ще свърши с мъченическата смърт на баща ми“, заяви тя пред насъбралата се тълпа, предават от BBC. Тя бе и още по-крайна, заявявайки, че "семействата на американските войници в Близкия Изток ще прекарват дните си, очаквайки смъртта на своите деца".

След траура по улиците на Техеран днес, останките на Солеймани ще бъдат откарани в град Кум, един от центровете на шиитския ислям, за специална церемония, преди да бъде погребан в родния му град Керман.

Когато посети семейството на Солеймани, президентът Хасан Рухани заяви: "Американците не осъзнават  каква грешка направиха. Отмъщението за смъртта му ще приключи едва когато мръсните ръце на Америка бъдат изрязани завинаги от региона.“

През уикнеда Тръмп също не спести заканите си, заявявайки, че страната му има готовност да удари 52 ирански бази, а ако действия срещу САЩ бъдат предприети, Америка ще отговори "много бързо и много тежко".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


443
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
371
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Създателят" я наричат индианците. Мюслитата я наричат "Всевишният". Можеш да си направиш извода доколко са наясно кой е Бог. :))))
370
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 4 години
Голям залък хапни, голяма дума не казвай, че май отложихте погребението. Нещо за Аллах така, за Създателя да кажете? :) Или 50 смачкани чал.ми за вас не са много? :)
369
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха! Да реват гaдовете, колкото си искат...
368
3
 
1
 
! Отговори
До Сара преди 4 години
Аз давам 50 лв. за преместване от чужда сила!
367
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега всички американци треперят от побеснялата Фатма
366
4
 
3
 
! Отговори
сара преди 4 години
Не знам кой къде си го премести, на кого му дреме или не, но това убийство ще доведе до други. Нищо добро не следва от насилие и никой не е недостижим.
365
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само страхливото куче лае, доналд дък ще се наака, ще му бутнат и новия небостъргач в ню йорк като двете му братечета преди това и пак ще вият на умряло юдеите докато света се смее хехе :))
364
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съществото под чувала........"щерката" ме разплака.........шегувам се.Да не губи време и да почва да събира девиците за тати, ако може да ги намери.
363
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иран и Ирак като изгонят що амис има, ще дойдат *** и ще им скъсат шортите, както ги скъсаха на сирийците :-) аз лично не виждам проблем :-)
362
5
 
18
 
! Отговори
. преди 4 години
Винаги ми е било много забавно да слушам как мюсюлманите се заканват на някого. То са клетви, то са ужаси, то е фърчене на слюнка. И накрая какво? Пак живеят като ско.то.ве и пак мечтаят да са в Европа или Щатите. Проблемът им е, че, ако населят Европа и Щатите, както им се иска, за има-няма 20 години тези цивилизовани земи ще се превърнат в мюсюлманска ко.чи.на. И къде ще се преместят тоя път? :) На луната? :)
361
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова добре са информирани когато трябва да навлязат някъде, да крадат петрол пак,а не можаха да предотвратят толкова терористични актове по света, ние сме *** и не не ни е ясно че е постановка
360
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вица ме подсети за следното: понеже ако не го бяха гръмнали щеше да е по-добре за американците. 100%:)))))
359
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каубой язди из пустинята и гледа насреща му - индианци. Вика си - ей сега тия ми ебaxaа майкатаОбаче, изведнъж се обажда вътрешният му глас:- Още не са! Убий вожда, убий вожда!- Ама как бе, ама защо- Убий вожда!Послушал вътрешния си глас, дигнал пушката и гръмнал вожда. Вътрешният глас уточнява:- Ей сега вече ти ебахаa майката
358
10
 
19
 
! Отговори
Филип преди 4 години
И Тръмп си го премести в другия крачол...
357
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иранците на първо време с иракчаните и сирийците ще изгонят що американско има. Тръмп и да се напъва ще ги връща в ковчези. Иранците също имат дронове и показаха че могат да свалят американски. Иракчаните явно нямат с какво да свалят дронове още.
356
31
 
22
 
! Отговори
Дерибей преди 4 години
Иранците трябва да спрат да врякат. Мина времето на политиката в стил "аз сега се правя на ядосан, пък те се правят, че ми вярват, пък утре обратното". При Тръмп просто не е така. Човека е праволинеен като таран - не щеш мира, на ти секира. И си има нужда от това. Крайно време е да се разкара политиканстването на международната сцена, и да се говори в прав текст, без заобикалки и претенции.
355
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 372Не може да сте толкова зле да вярвате в такъв вариант. В смисъл, той е на практика невъзможен, така че или това е някаква шега, или вие сте пълни фантазьори. Надявам се да е първото, но знам, че като нищо може да е второто.
354
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не съм с никой в съюз. Какво нато, някой питал ли ме е?дори в македония ги питаха а тук не. Така че въпросът ти е невалиден.
353
9
 
2
 
! Отговори
Професора преди 4 години
Ти с кой си в съюз.Изброй държавите от нато без да преписваш.
352
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Световната ти война може да трае няколко минути. Америката изчезва и всичко е в потрес, западните могат да *** егото си но не биха рискували да изчезнат и те.