Дъщерята на Солеймани: Тръмп, безумецо, мрачни дни очакват Америка!

Върховният лидер на Иран се просълзи
6 яну 2020 10:10, Нели Христова
443
Дъщерята на Солеймани: Тръмп, безумецо, мрачни дни очакват Америка!
Снимка: БГНЕС/ EPA

Улиците на Техеран "почерняха" рано тази сутрин, след като хиляди иранци дойдоха, за да се простят с убития от САЩ генерал Солеймани. Погребението се излъчва пряко по националната телевизия на Иран.

Хората в тълпата плачат, някои държат плакати със снимка на генерала,  могат да бъдат чути и възгласи: "Смърт за Америка“. Дори върховният лидер на Иран, Али Хаменей, се просълзи докато се молеше за убития генерал.

62-годишният Солеймани ръководеше военни операции в Близкия Изток, а за САЩ той бе терорист. По думите на Доналд Тръмп, той е "планирал нападения срещу американски дипломати и военни бази".

След убийството му от американски дрон, властите в Иран се заканиха, че последиците за САЩ няма да закъснеят. Страната се оттегли и от ядрената сделка от 2015 година.

Пред опечалените граждани на Иран днес излезе и дъщерята на Солеймани – Зайнаб. Тя се закани, че "мрачни дни очакват САЩ“. 

"Тръмп, безумецо, не си мисли, че всичко ще свърши с мъченическата смърт на баща ми“, заяви тя пред насъбралата се тълпа, предават от BBC. Тя бе и още по-крайна, заявявайки, че "семействата на американските войници в Близкия Изток ще прекарват дните си, очаквайки смъртта на своите деца".

След траура по улиците на Техеран днес, останките на Солеймани ще бъдат откарани в град Кум, един от центровете на шиитския ислям, за специална церемония, преди да бъде погребан в родния му град Керман.

Когато посети семейството на Солеймани, президентът Хасан Рухани заяви: "Американците не осъзнават  каква грешка направиха. Отмъщението за смъртта му ще приключи едва когато мръсните ръце на Америка бъдат изрязани завинаги от региона.“

През уикнеда Тръмп също не спести заканите си, заявявайки, че страната му има готовност да удари 52 ирански бази, а ако действия срещу САЩ бъдат предприети, Америка ще отговори "много бързо и много тежко".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


443
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
311
7
 
0
 
! Отговори
Аллах е велик преди 4 години
бързо прибира най-достойните!а таз пуста Америка му помага а ислямиститв все я осмъртяват - осмъртяваше я СССР близо век, Осама Б-Ладин и Кадафи дори посегнаха, Садам само се канеше, а Иран не спира да се репчи и да бърка в чужди посолства. Този път само дето се размина кризата със заложници.За путинофилите: поразяването на генерала бе предварително съгласувано между Израел и Русия на среща в Москва преди месеци, а Тръмп просто изпълни уговорката, посолството бе повод, а и Путин затова мълчи
310
5
 
7
 
! Отговори
еврейчето преди 4 години
е, сега Израел има златен шанс да нареди малко картите там.Пуска анонимно десетина ракети по военните бази в Ирак и Иран.САЩ запукват Иран, Иран отговаря.Цените падат на стоки, суровини, акции.Пазаруват на безценица.Това е вариант, при който не се чака кой ще мигне пръв, а и няма гаранция за война
309
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опаткаха го бедния сюлейманчо като едното нищо. Браво!
308
1
 
8
 
! Отговори
чували сме преди 4 години
Кой знае какви змии и гущери са бълвали византийците когато Крум отрязал главата на Никифор. Ама, Византия вече я няма . . .
307
6
 
12
 
! Отговори
жалко преди 4 години
Мине не мине време и иранците си вкарват по някой автогол. Спомням си Мосадък, после иранската революция на Хомйни. Явно минава време и младото поколение няма реална представа какво е било и пак с промити мозъци си вкарват поредния автогол.
306
5
 
2
 
! Отговори
еврейчето преди 4 години
Аре ве, иранците да писнат ракети към САЩ и да затворят Ормуза.САЩ да бомбардират десетина обекта в Иран.Петрола да стане $120, златото $2500.Народа по света да почне да мисле, че идва 3 свет война.Е, тагава ще си напазарувам евтино акции и имоти.Че всичко е много скъпо.Самият Бъфет държи стотина милиарда долара кеш и не купува нищо, защо ли ? Ами и той чака момента.Не е ахмак да купува акции или имоти сега.На десетина 10дини все има криза/конфликт/нападение и цените спадат наполовина.
305
11
 
8
 
! Отговори
Американофил преди 4 години
Тоя па "новичок". В Ютюб буквално може да се види как американски дрон направи тоя Сулейпульов на кайма, пък смяташ, че Путин е страшен. Путин, дето като си подправяше поредните избори, се видя какви клоуни му вършат черната работа и какви нелепици и глупости пробваха - балони пред камерите, скришом пускане на бюлетини... Ако не си забелязал, Путин сега мълчи. Даже и той не знае какво да каже. И не знае кой, как и с какво да заплашва, че да се страхува някой все още от него.
304
6
 
16
 
! Отговори
буаххахаа питане преди 4 години
Абе винаги съм се чудил , вие американофилите и българофоби плашите ли децата си с Путин , когато не слушат ? проверявате ли вечер под леглата , че кой го знае зад кой ъгъл чака с кофата новичок да маже бравите на вратите :)))
303
6
 
12
 
! Отговори
бззззззз преди 4 години
Че то в балтийските държави останаха ли хора ,ч е да плашат Путин , и при тях американска демокрация , а взеха че и те бягат от страните си Защо ли е така С газа за Полша да не стане като Украйна - да си купува руски газ ,, ама много по скъпо от Европейските си партньори . А доколкото се познаваме със САЩ , нищо чудно да им продават руски втечнен газ , ама минал " демократизация " през океана и обратно :))))никой е иска русия газ ,ама всички се натискат за него и за тръбата . Що ли така
302
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
311 като лъжеш поне вярваш ли си?
301
4
 
8
 
! Отговори
Дерибей преди 4 години
"Обявената награда от 80 милиона долара за главата на Тарамбуката ще накара обкръжаващите го охранители..."...да се попилеят от смях, че хавлиените перчеми предлагат само толкова. Това не са като тукашните мутрагени, дето за две пачки и три водки ще те свитнат в кьошето. Онези там са или наемници с милион годишно заплата, или от тайните служби дето са с безлимитни карти на правителствени разноски. Ех, ***, няма скоро да поумнееш
300
10
 
2
 
! Отговори
4325348 преди 4 години
До Анонимен 313Ами те навремето американските банки и нефтената индустрия финансира ВОСР , ама никой не обвинява краварите за комунизма САЩ с колко се изръсиха да поддържат марионетните си правителства по света ?Защо русия може да назначава президента на САЩ / Тръмп е техен агент , за Блумбърг да не говорим :))/ , а да не назначи и в Испания ? Ясно е че Макрон и Меркел са на заплата при Путин . Ето меркел пак щяла да ходи след някой ден да си вземе бонусите .
299
9
 
14
 
! Отговори
Дерибей преди 4 години
"не можеш да убиваш висоопоставен държавен служител на една държава просто така..."Шмотляка е бил в иракски конвой, редом с организаторите на атака срещу посолство. Да не е участвал, да не се е качвал; да би мирно стоял, не би го дрон попилял. Иначе е същата работа - дай като не ни харесва Путин, да подпалим руското посолство. И после да се правим на невинни и благородни като се греем зимата над варела.
298
4
 
8
 
! Отговори
да не те стресна преди 4 години
До Анонименнямаш късмет - завърнах се :))) Сега да видим кой пише простотиите Защо Балканският полуостров продължава да купува газ от Русия , Ето САЩ го дават по 10 долара кофата , как Русия принуждава страните да ѝ купуват газа ?Критикували Полша - откъде да ги знам . Знам че в БГ , САЩ идват да ни правят енергийната политика , ще видим ББ какви ще ги свърши там . Знам ,че благодарение на американските ТЕЦ-ове , токът е непосилно висок за голям процент от населението
297
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тарамбуката знаели че неговите хора го мразят и в скоро време ще замине при свети петър. За какъв се мисли за безсмъртен ли. Обявената награда от 80 милиона долара за главата на Тарамбуката ще накара обкръжаващите го охранители да го набучат на шиш и да го сервират на Иранците.
296
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Poduene rules.
295
6
 
17
 
! Отговори
майорски преди 4 години
абе каквото и да е не можеш да убиваш висоопоставен държавен служител на една държава просто така...утре на Амитата ще им скимне и ще подпукат Европа.....дай да стреляме по Меркел щото .....бля бля бля..дай да утремеп Маркон щото ...бля бля бля ...дай да очистим борисов щото ....бля бля бля ...докъде се стига така .... фо там да те мрази цял свят !
294
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 12345Балтийските държави правят превантивни учения и отправят предупреждения към Русия да не си и помисля да се "ангажира" в региона. Целия балкански полустров под натиска на руската енергийна политика. Руснаците критикуват решения на Полша да обезпечи цялото си газово потребление чрез втечнен газ и между другото критикуват Полша за съучастие с нац*стите, Русия финансира крйнолевите на Мари Льо Пен във Франция и Пучдемон в Испания и пр и пр. Добре,че си се уморил, че аман от руски простотии
293
3
 
2
 
! Отговори
12345 преди 4 години
До Анонимен 310 не е е така ,ама не ми останаха сили да пиша вече Колкото издържах -издържах .
292
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 310Ето по това се познавате че сте ***. Взе да ми обясняваш аз какво имам като нито ме познаваш нито ме знаеш с какво си изкарвам хляба. Баща ми беше враг на народа, както казваха по онова време (защото беше отказал да си даде имотите за "благото на народа"), тъй че живеехме както дойде и никакви имоти не ни позволяваха да имаме, тъй че ***, всичко съм направил сам. Сега отивай да драскаш, щото явно това дето са ти оставили вашите нищо друго нямаш, щом мислиш, че това е начина