Дъщерята на Солеймани: Тръмп, безумецо, мрачни дни очакват Америка!

Върховният лидер на Иран се просълзи
6 яну 2020 10:10, Нели Христова
443
Дъщерята на Солеймани: Тръмп, безумецо, мрачни дни очакват Америка!
Снимка: БГНЕС/ EPA

Улиците на Техеран "почерняха" рано тази сутрин, след като хиляди иранци дойдоха, за да се простят с убития от САЩ генерал Солеймани. Погребението се излъчва пряко по националната телевизия на Иран.

Хората в тълпата плачат, някои държат плакати със снимка на генерала,  могат да бъдат чути и възгласи: "Смърт за Америка“. Дори върховният лидер на Иран, Али Хаменей, се просълзи докато се молеше за убития генерал.

62-годишният Солеймани ръководеше военни операции в Близкия Изток, а за САЩ той бе терорист. По думите на Доналд Тръмп, той е "планирал нападения срещу американски дипломати и военни бази".

След убийството му от американски дрон, властите в Иран се заканиха, че последиците за САЩ няма да закъснеят. Страната се оттегли и от ядрената сделка от 2015 година.

Пред опечалените граждани на Иран днес излезе и дъщерята на Солеймани – Зайнаб. Тя се закани, че "мрачни дни очакват САЩ“. 

"Тръмп, безумецо, не си мисли, че всичко ще свърши с мъченическата смърт на баща ми“, заяви тя пред насъбралата се тълпа, предават от BBC. Тя бе и още по-крайна, заявявайки, че "семействата на американските войници в Близкия Изток ще прекарват дните си, очаквайки смъртта на своите деца".

След траура по улиците на Техеран днес, останките на Солеймани ще бъдат откарани в град Кум, един от центровете на шиитския ислям, за специална церемония, преди да бъде погребан в родния му град Керман.

Когато посети семейството на Солеймани, президентът Хасан Рухани заяви: "Американците не осъзнават  каква грешка направиха. Отмъщението за смъртта му ще приключи едва когато мръсните ръце на Америка бъдат изрязани завинаги от региона.“

През уикнеда Тръмп също не спести заканите си, заявявайки, че страната му има готовност да удари 52 ирански бази, а ако действия срещу САЩ бъдат предприети, Америка ще отговори "много бързо и много тежко".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


443
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До я да попитамКой изнудва Русия: буквално всяка страна в Европа която е достатъчно слаба че да не може да им скръцне със зъби (включително България), и всяка страна в която активно се опитва да удържи комунизма/социализма или някакъв хибрид между тях и диктатура (Венецуела, Куба, Северна Корея и пр.). Само дето Китай активно им иззема ролята в световен план и те се ориентират само към Европа и Близкия Изток. Скоро и от Европа ще им бият шута и ще си останат с камиларите и фесовете.
290
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кой лъжеш?наследствен апартамент строен по онова време и къщата на дядо ти къде ако си имал късмет да построиш нова на същото място или да и направиш достройка или калкан. Другото е къща за гости, там всеки збнае как става.Бизнеса се прави с кредит който връщаш, парите не са твои а на банката, гол и бос от новото време тръгнал се хвали и да отрича че е облечен от старото.
289
4
 
5
 
! Отговори
12345 преди 4 години
До Анонимен 305 не съм чувал в Русия да си има член 1 в техен си вариант - Путин 10000 години на власт , независимо от гласовете Все едно да кажеш ,че в САЩ като се сменят 1-2 клана през някоя друга година , си имат член 1-и . Макар че американската система е много странна , Тръмп изгуби с 2 милиона гласа някъде , ама пак е стана президент . Имаше още няколко такива случаи в историята Какво да се прави - избирателна колегия :)))
288
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 303Не съм този към който си се обърнал, но ме забавлява адски как сте убедени, че човек не може да има пари (коли жилища) щом пише тук. Аз не мога да кажа, че имам 5-6 апартамента, но имам 2 и къща и бизнес, който струва повече от три апартамента. И нелоша кола карам, и да, по времето на Комунизма не ни даваха да имаме повече. Всичко останало са приказки за наивници. Оправете си живота и чак след това (ако имате време и сили) пишете тук. Ако нищо не сте направили така е лесно
287
16
 
11
 
! Отговори
Жорката преди 4 години
Дърщерята, малко по-кротко да не изпратят пак два три дрона.
286
7
 
17
 
! Отговори
я да попитам преди 4 години
До Пич 302 Кого изнудва Русия ?Колко военни бази има САЩ по света Може ли Русия да забрани на ЕВропа да купува американски газ ,Защо Европа не отсвири руския газ . Защо европейски и американски компании отварят заводи в Русия , и те ли са изнудени Американски компании купуват газ от Русия също , и те ли отново са изнудени Русия ли разполага оръжия и бази около САЩ или обратното ?
285
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хмммИ в България по времето на Комунизма се провеждаха "свободни избори". Обаче в член първи алинея трета на старата Конституция официално си пишеше че тва няма никакво значение. Дотук с бюрокрацията, става ли?
284
4
 
5
 
! Отговори
хммм преди 4 години
До Анонимен 296 но защо използваш думата диктатор , това не ми е ясно В Русия се провеждат свободни избори , всеки може да си гласува за когото си иска и т.н
283
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
304 такива ли въпроси задаваш на данъчните там за апартаментите и колите хахах. Баба ти плаща нета още, я си признай.
282
2
 
6
 
! Отговори
12345 преди 4 години
До Анонимен 296 А в САЩ не е ли така ?Тоест там има ЦРУ диктатура , или на разни други , където дърпат конците .Как иначе човек да си обясни поведението на Тръмп. Държи се като човек , на когото му дърпат конците . А като не слуша - му напомнят - > я импийчмънт , я нещо друго
281
13
 
11
 
! Отговори
Пич преди 4 години
Всъщност проблемът на този регион е не, че САЩ пипат твърде грубо, ами че пипат твърде нежно. Трябваше да изравнят терена и да натирят *** обратно по дупките, където им е мястото. Вместо това те решиха в началото на 90-те, че ще приобщават русия към цивилизования свят.Дори им подадоха ръка. Е, резултатите са видни. След като се отърсиха от шока на разпадането на СССР, в момента руснаците отново правят това, каквото винаги са правили - изнудват света с природни ресурси и подрънкват с оръжия
280
1
 
6
 
! Отговори
Дерибей преди 4 години
"не се радват милиони наши сънародници , обречени на мизерия"Те затова само висят по баровете и кафенетата, и упорито отказват да отворят някоя книга дето да не е партийно одобрена. Сами са се обрекли така, ама дай им само да ломотят и сегиз-тогиз да търкат билетчета.
279
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако искаш война, готви се за война.
278
2
 
1
 
! Отговори
43234 преди 4 години
До Анонимен 300 Нищо не ти се разбира какви легени с вода да пълня ?какво нямам нищо друго , кой до какво ме е докарал ?Да не си пил ?
277
12
 
12
 
! Отговори
Пич преди 4 години
Нищо не я очаква Америка. Виж ислямското фанатиче Хаменей, не го очаква нищо добро. Всички разбраха, че времето на празното говорене на американските президенти приключи. Този USA президент, какъвто и да е, не му пука да започне сериозна война, която иранците не могат да водят (дори с подкрепата на кремълското джудже). Ще се пенявят малко, после ще се кротнат. САЩ вече не са мекушавите либералчета в стил Обама. Добри времена идват и за САЩ, и за Европа, а и за измъчените хора от Иран и Ирак.
276
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 301Интересно дали Конгреса мисли така?
275
3
 
4
 
! Отговори
жалко за теб преди 4 години
До Ох, леле майко 294Проблемът е там ,ч е на демокрацията / а в БГ е мутрокрация с благословията на САЩ/ не се радват милиони наши сънародници , обречени на мизерия Да не се окаже ,ч е ти имаш много по-общо с изброените комунисти , отколкото аз Интересно , колко ли си комплексиран в реалния живот ,ч е в нета само пишеш - "имам скъпи коли , 5/6 апартамента" - не че ги имаш в действителност :)))
274
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
298 в момента да. Преди бяха други но цру си е цру, заради цру нападнаха ирак, а не заради буш.
273
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
294 твоето навврно е някаква ирония. Отивай да пълниш легените с вода, че от 5 часа висиш в коментарите щото нищо друго нямаш и не можеш, да до там те докараха, на всеки е ясно това.
272
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Просто инфоПомпео ли управлява САЩ?