Дъщерята на Солеймани: Тръмп, безумецо, мрачни дни очакват Америка!

Върховният лидер на Иран се просълзи
6 яну 2020 10:10, Нели Христова
443
Дъщерята на Солеймани: Тръмп, безумецо, мрачни дни очакват Америка!
Снимка: БГНЕС/ EPA

Улиците на Техеран "почерняха" рано тази сутрин, след като хиляди иранци дойдоха, за да се простят с убития от САЩ генерал Солеймани. Погребението се излъчва пряко по националната телевизия на Иран.

Хората в тълпата плачат, някои държат плакати със снимка на генерала,  могат да бъдат чути и възгласи: "Смърт за Америка“. Дори върховният лидер на Иран, Али Хаменей, се просълзи докато се молеше за убития генерал.

62-годишният Солеймани ръководеше военни операции в Близкия Изток, а за САЩ той бе терорист. По думите на Доналд Тръмп, той е "планирал нападения срещу американски дипломати и военни бази".

След убийството му от американски дрон, властите в Иран се заканиха, че последиците за САЩ няма да закъснеят. Страната се оттегли и от ядрената сделка от 2015 година.

Пред опечалените граждани на Иран днес излезе и дъщерята на Солеймани – Зайнаб. Тя се закани, че "мрачни дни очакват САЩ“. 

"Тръмп, безумецо, не си мисли, че всичко ще свърши с мъченическата смърт на баща ми“, заяви тя пред насъбралата се тълпа, предават от BBC. Тя бе и още по-крайна, заявявайки, че "семействата на американските войници в Близкия Изток ще прекарват дните си, очаквайки смъртта на своите деца".

След траура по улиците на Техеран днес, останките на Солеймани ще бъдат откарани в град Кум, един от центровете на шиитския ислям, за специална церемония, преди да бъде погребан в родния му град Керман.

Когато посети семейството на Солеймани, президентът Хасан Рухани заяви: "Американците не осъзнават  каква грешка направиха. Отмъщението за смъртта му ще приключи едва когато мръсните ръце на Америка бъдат изрязани завинаги от региона.“

През уикнеда Тръмп също не спести заканите си, заявявайки, че страната му има готовност да удари 52 ирански бази, а ако действия срещу САЩ бъдат предприети, Америка ще отговори "много бързо и много тежко".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


443
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
331
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Става ми смешно като гледам американизираните иддиотчета Ако ги питам филма Рамбо от коя война е няма да знаят. И сигурно си мислят че сащ са я спечелили.Иран има над 600 000 ракети, а тукашните дори пълнител не са виждали освен в комп игрите.
330
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тези закани ,персите много ще ги боли,съмнявам се да имат стабилни бомбоубежища!
329
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До Lan 335 Не си сериозен,нали?Не може да си толкова'***'.
328
3
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
грабвай пушката моме и с помоща на аллах го изпрати там където баща ти вече се въргаля в девици само дето малко ...много не си познала
327
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 344Е тая е някаква проста забрадка, мислиш ли че може да мисли въобще?
326
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До Анонимен 342 Ко речи?Ненормалник
325
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя бе и още по-крайна, заявявайки, че "семействата на американските войници в Близкия Изток ще прекарват дните си, очаквайки смъртта на своите деца". За баща ти знаеш само че е генерал! А колко деца е убил сигорно не те интересува ***....
324
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По скоро теб и Иран ги чака лоши дни барабар с вас и туркето...
323
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 337Там е работата,че Ирак не е американски вилает,а демократична страна,и иракчаните шийти напълно демократично взеха власта в Багдат!Сдушиха с едноверниците си в Иран и с цялата си наглост поканиха спец.частите на Солеймани да укрепва власта им в Иран.С К.Солеймани беше убит и иракски генерал ,всъщност шпионин на Иран който по времето на Садам бяга в Персия!В последните години се завърна и командваше спец.частите на Ирак!Ето затова Ирак не американски вилает.
322
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 340Знам. Просто тук от два дни се върти идеята, че тоя едва ли не е бил официален гост на иракчаните, когато той просто си е правел каквото си иска на територията на страната. Истината е че тоя е сатрап, който е станал "митичен" благодарения на военни престъпления докато работи за интересите на Иран.
321
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 339Няма нищо чудно ,,митичният "генерал е командвал потушаването на антииранските протести през есента ,където загинаха стотици иракчани!
320
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Ирак иракчани са празнували споминянето на "митичния генерал". Що така?
319
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Камиларски смешници.Освен терористични атаки друго не могат.Бай Дончо да пуска бомбите и да закрива тази диктаторска *** там.
318
8
 
7
 
! Отговори
чий го дири в Ирак? преди 4 години
за генералчето става въпрос, къде е тръглано да си пърка пръчката в чужди дупки. САЩ хвърли огромни суми пари и даде жертви за да покори и да завладее Ирак, постави си подбрани хора в правителството, а този нахалник решил да се договаря директно!Какво нахалство само, Ирн все още не може да приеме факта, че Ирая е американски вилает и трябва да пита за разрешение. не само това, но насъскали тълпата да разбива американското посолство в Багдад.Иран до кога смятате, че това нахалство ще се търпи?
317
7
 
7
 
! Отговори
Кумчо Върчо преди 4 години
Ауууууу! Америка тръпне в очакване сега, какво ще и се случи.
316
5
 
9
 
! Отговори
Lan преди 4 години
Явно им трябва нова война на САЩ, вече даже не си търсят фиктивен повод.
315
12
 
6
 
! Отговори
РВ преди 4 години
И как смята иран да разруши Америка? Може би с молитви. Или пък ходжата ще направи черна магия.
314
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Аллах е велик"За путинофилите: поразяването на генерала бе предварително съгласувано между Израел и Русия на среща в Москва преди месеци, а Тръмп просто изпълни уговорката, посолството бе повод, а и Путин затова мълчи"Пълни глупости, ама с какъв хъс надрънкани
313
5
 
12
 
! Отговори
Red преди 4 години
Чичо Сам е силен и прави, каквото си поиска. Пък дали ни отърва на нас или на който и да било, изобщо не пита.За радост или съжаление, това е положението. За нас остава да си чешем езиците по форумите :-)
312
3
 
19
 
! Отговори
еврейчето преди 4 години
Иран изчаква решението на ООН.САЩ можеха да заловят Сулеймани и да го съдят дълго (както Асандж)Така щяха да го неутрализират, а и нямаше да настройват никого срещу тях.Значи сега са искали голям конфликт и да пуснат военната машина да прави кинти.