Найденов: Божков заплаши мен и брат ми с ликвидиране

Бизнесменът признава, че го е страх и сам си осигурява охрана
Обновена: 31 яну 2020 10:48 | 31 яну 2020 10:26, Нели Христова
99
Найденов: Божков заплаши мен и брат ми с ликвидиране
Снимка: БГНЕС

През декември миналата година Цветомир Найденов подава сигнал срещу Васил Божков, че парите от хазартния му бизнес не отиват в хазната, а в джобовете на съдружниците му. По думите му, това се е случвало в продължение на години.

Още по темата

"Доказателства получих едва октомври месец. Бяп чувал, че частното тото се облага по-малко, отколкото държавното, но тъй като не участвах в този бизнес, не ме и интересуваш, а и не знаех подробности. Октомври получих доказателства за това нещо, проучих ги. Видях, че тези неща, които съм чувал през годините са факт и подадох съответните сигнали", обяснява бизнесмена пред Нова тв.

Найденов и Божков са били съдружници в "Еврофутбол", където именно обвиняемия контролирал компанията, тъй като държал 51%, а останалите - 16%.

"Да подадеш сигнал за над 470 милиона лева неплатени данъци срещу Васил Божков е нещо супер опасно", казва Найденов. Той подава сигнала на 5 декември и отива в различни медии за да го покаже, но нищо от казаното от него пред тях не вижда бял свят. Бизнесменът твърди, че самият Божков се е обадил на баща му и се е заканил да спре "медийната пумия", която се излива по негов адрес.

"Аз и брат ми бяхме заплашени с ликвидиране лично от Васил Божков. Това се случи на 12 юни в неговия офис. И той, и ние имаме запис. Аз съм ги пуснал в прокуратурата", признава бившият съдружник на Божков. Той твърди, че сам си е осигурил охраната, тъй като има тази възможност.

"Четох по медиите, че са арестувани някакви грузински килъри, които са били поръчани за нас. Това не ме учудва въобще. След 12 юни живота ми се промени коренно. Преди това си ходех из София сам, без охрана, вечер, сутрин, обяд, нямаше значение. Сега съм от офиса - вкъщи, подземен гараж, охрани, стрес за семейството ми, стрес за родителите, стрес за децата", обяснява Найденов.

"Нямах никакви предварителни срещи с никого. Отидох като бял човек и си подадох сигнала. Преди десетина дена ме извикаха за разпит", казва Найденов. Той твръди, че не е запознат с оборотите на фирмите на Васил Божков, тъй като те са старателно замазани от 2015 година насам.

"Аз съм установил факта, че от 4-те фирми на Васил Божков от 2015 г. насам няма нито един четим текст. Какво крие? Защо си крие оборота и колко данък има?", пита бизнесмена. Според него най-малкия проблем на Божков е този с данъците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАКТО УСЪДИХА ВИНОВНИЦИТЕ ЗА ОГРАБВАНЕТО НА КаТе Бе Банката,така ште има усъдени по БОШКОВ ,ПО ВЕРОЯТНО ДА ИМА ГРЪМНАТ,ИЛИ НЯКОИ ДА ПОЛУ4Е ИНФАРКТ И ДА МУ СЕ ПРЕПИШЕ ВСИ4КО НА НЕГО И ДА СЕ СПЕ ДА СЕ ШУМИ
76
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гледах го тоя по ТВ с един анцунг облече и думаше,,,, мислех си ако имах копач в ръцете и бяхме сами на един остров ..бих му се отблагодарил за всичи данъци дето е платил.... мутра и то проста, без речник нез интелект
75
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
никой не пропява ей така за нищо ..всичко е планирано внимателно...може и американците да са зад пердетата ...
74
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
притиснали са го пропял е
73
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля че и тоя пич..трябва да се арестува,щом е съдружник
72
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички олигарси да се задържат за 72 часа в една килия без охрана. Естествет подбор.
71
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми че то ти си за трепване бе ***
70
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ТОВА Е СОБСТВЕНИКА НА "ЕФБЕТ",КОИТО СА ГЕНЕРАЛЕН СПОНСОР НА А ФУТБОЛНА ГРУПА?!?!?ЧЕ ТОЙ ТОЯ ЮНАК ИМА ПО-МАЛКО АКЪЛ ОТ ВРАБЧЕ БЕ,СРАМОТА,ПФУУУУ....ДА ВИ Е....
69
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно глупав народ сме, ама мноооооого глупав, търкай талончета и чакай някой ден да удариш джакпота. Тотална простотия!!!!А дано някой ден поне тия където са измислили тия талончета да потъркат наровете на топло в панделата. Да се изтрепят до един всички, крадци и мошеници. Бяха партия толкова години а сега реват, да се оправят тяхна си работа. Ама грам не ме е жал.
68
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо не се връзва тая история. Тоя пич отишъл в прокуратурата и след 10 дни Божков обявен за издирване. Добре, де. А същата тая прокуратура защо не се задейства при "Ало, Ваньо", КТБ и т.н.? Правите целия български народ на ***! Искрено се надявам Божков да изпее всичките далавери на българската мафия и да се размиришат кирливите ризи на всичкото бандит, дето управлява България.
67
8
 
29
 
! Отговори
?!? преди 4 години
Хекимян тази сутрин по БТВ не попита нищо за Божков. Добре , че човека сам каза за какво е там. Тоя Хикимян през цялото време обвиняваше Найденов в престъпления! По срамна журналистика само в ТВ 7 при Бараков съм гледал.
66
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Медиите първо обслужват рекламодателите си. След тях обслужват политиците, даващи им държавни и европейски пари.
65
9
 
21
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Влезеш ли в кунките на Гешев , пътник си. Най после.Цацаров не посягаше на комунистите престъпници.
64
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А КОЛКО ДАНЪЦИ И ПО КОЯ ТАРИФА СА ПЛАТИЛИ ФИРМИТЕ НА ТОЯ КРАСАВЕЦ? ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ ЧЕ СА ПЛАТИЛИ ПО-МАЛКО ОТ БОЖКОВ?
63
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
говори се,че тоя мишок е наркобос номер 1 в България,ама като гледам колко е *** не ми се вярва
62
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тия заедно с Божков трябва да посетят панделата.
61
2
 
15
 
! Отговори
Няма как.. преди 4 години
..да не се довериш на човек с толкова интелигентна физиономия, няма как!
60
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ ХАРЕСВАМ ЧЕРЕПА,НО ТОЗИ ПЛЪХОК С ТАЗИ НАГЛА ФИЗИОНОМИЯ ПО-СКОРО МИ ПРИЛИЧА НА ПРЕСТЪПНИК . ЩЕ КАЖЕ ЛИ ГОСПОДИН ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР КАКВИ ДАНЪЦИ Е ПЛАТИЛ ТОЗИ ХУБАВЕЦ ? В "ЕФБЕТ " ЗАЛАГАТ МНОГО ХОРА,МНОГО ДЕЦА ,БИ ТРЯБВАЛО ДА Е ПЛАТИЛ ДАНЪЦИ ПОЧТИ КОЛКОТО ЧЕРЕПА . ГОТОВ СЪМ ДА СЕ ОБЗАЛОЖА,ЧЕ Е ПЛАТИЛ В ПЪТИ ПО-МАЛКО,В БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ КРАДЕЦА ВИКА "ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА"
59
1
 
16
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
кой назначи един магураджия за милионер?
58
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво го е накарало да подава сигнал и да си раваля рахата, какво го интересува Божков дали си плаща данъците.