Д-р Андрей Коцев: Организацията в "Св. София" е нулева

Медицински сестри и санитари са подали заявления за напускане
Обновена: 12 мар 2020 11:06 | 12 мар 2020 09:27, Анисия Иванова
91

Вълната от напускащи медици в клиниката по белодробни болести "Света София" започна вчера. Причината е възмущението им от липсата на защитни облекла, подготовка и инструкции за протичане на работата с пациенти, заразени с COVID-19.

Пет медсестри и двама санитари са подали заявления за напускане до момента.

"Няма никаква организация. Никой не ги е обучил какво трябва да правят, как да подхождат към болните, въпреки че всяка сутрин се леят сладки приказки от т. нар. кризисен щаб. Организацията е нулева", посочи за Bulgaria ON AIR д-р Андрей Коцев от синдикат "Защита".

Още по темата

Той обясни, че клиниката, която е под тази, в която се настаняват хората със съмнение за коронавирус, е туберколозна клиника, където има болни от СПИН, хора с понижен имунитет и т.н.

"Пандемия е обявена от вчера. Всички, които обясняваха, че този вирус е някакъв мек вариант на коронавируса и не бил толкова страшен, че било като грипния вирус - нищо подобно. Това е един жесток вирус. Виждате, че цяла Италия се затвори. Очаква се и цяла Европа да пламне", добави той.

"По информация на д-р Чернева, която е председател на синдикалната секция, от вчера 5 медицински сестри са подали заявления за напускане, шеста обмисля и най-вероятно ще го подаде, плюс двама санитари. Остават трима лекари, без шефа на клиниката, да обслужват всички болни, които ще пристигат", коментира д-р Коцев.

По думите му те са отвратени от отношението и от това, че трябваше да се намесят медиите, за да се снабдят с предпазни облекла.

От вчера медицинските работници вече разполагат със защитни облекла. Д-р Коцев смята, че реакцията на щаба е била твърде закъсняла. Възможни са още оставки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
12
 
! Отговори
ОПАААААА преди 4 години
До АнонименА ти за колко пари си готов да отидеш без защитоно облекло?
31
7
 
15
 
! Отговори
младен преди 4 години
Е сега е момента мед. сестрите и докторите да му извият до счупване крадливите ръцете на вожда. Двойно увеличение на заплатите със задна дата от преди година.
30
3
 
17
 
! Отговори
СССР2 преди 4 години
Каква хипократова клетва ви гони? Санитарите и санитарките не полагат клетви, а са прости чистачи на мин. заплата. Предпазни облекла няма, но на никой не му се рискува за мин. заплата да е там, когато всички легла се напълнят с полу-трупове, които изпускат телесни течности и концентрацията на заразата е най-висока. То и без чума не може да вярваш, че санитарките нещо правят. От личен опит мога да ви кажа, че ако не дадеш 5 лв на санитаря няма смени нито пелени, нито да провери дали болния е жив.
29
10
 
0
 
! Отговори
Крас преди 4 години
До Болен от коронаЕла след това да ти акна в устата да та преглътнеш!
28
0
 
11
 
! Отговори
ех преди 4 години
Каква разлика от докторите в комунистически Китай, които казаха,,-щом е необходимо,ние сме там,това е наш дълг".Но от друга страна-разбирам ги-вируса не е шега работа и хората се страхуват за живота си - този -на техните семейства.И такова е положението навсякъде-медиците масова абдикират и се крият.А за Хипократ-заветите му са доста съкратени -някой чел ли е целия текст- например тази част-,,ако не помогне ,да не навреди",да не се оперира в определени цикли на Луната и т.н.
27
2
 
21
 
! Отговори
Лекар преди 4 години
Спирам да ходя на работа.. на 63 години не ми се умира заради бай *** за едни мизерни 1000лв. На тия години шансът да умра е 40%.
26
0
 
27
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
Дано не пламнете с тоя вирус, като италианците, че то организацията е нулева, не само в "Св.София", ами и в цялата държава.
25
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Баровеца-СФЗаплащането на санитарите и сестрите е много ниско, но няма как да очаквате да бъдете като това на лекарите. Те учат по 10 години, вие кой колко години учихте? Освен това, в идеалния случай, трябва да имаш много важни личностни качества, които не всеки има и запазва през години. Не и всички лекари, разбира се. И не забравяйте, че и на вас ще ви трябва лекар, така че "да се видим сега" е повече от неуместно и крайно нелогично.
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До съботьор----------------------------------------------Ти само в събота ли сЪботираш. Лекарите изобщо не са ви длъжни с нищо.Ама сега се сещате за тях,а. Иначе били некадърни и корумпирани. Неграмотниците сЪботьори да ги лекува барба Ганьос.
23
2
 
7
 
! Отговори
Болен от корона преди 4 години
Някой да ми каже къде е борисов да отида да му се изкашлям в лицето!
22
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Eй,, а вие за 700лв ще отидете ли без защитно облекло в пряк контакт с болни от короната?? Всички лекари да спират да ходят на работа и да го оставят най накрая тоя народ да го затрие чумата!
21
0
 
16
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
Темата е малко извън вируса,но сходна! Работех в здравно заведение/частно/ . Когато подкачах темата ,че по "низшия"персонал от доктор получава ниско и некоректно месечно възнаграждение ми се казваше ,че "все пак докторите изкарвали парите",но на първата линия са тези под докторите и работата върви когато се получава синхрон и уважение,но не и затова напуснах!!! Да видим сега.....?!
20
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Невероятен коментар! Браво господин Коцев! Не съм лекар, но трябват точно такива гласове като вашия в тази страна срещу шайката овластени измамници! Бог да ви пази!
19
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на д-р Андрей Коцев. Най-накрая им го каза в очите.
18
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купища новини за коронавируса с клоняща към нула полза от тях. Нула внимание за корупцията и некадърността на ГЕРБ, вкл. и по отношение на коронавируса. Такова навеждане на медиите пред управляващите не съм виждал в последните 60 години. Тази новина е едно от малкото изключения обръщала внимание на некадърността на ГЕРБ.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Клетвите са за тези, които вярват, че за клетвопрестъпниците има божие наказание или резервирано място в ада.
16
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак наглите български медицински сестри.
15
2
 
19
 
! Отговори
expert преди 4 години
Слаб МЕНИДЖМЪНТ!!! ТО САМО С ЖИПОВЕ И КТЕЛЕСЛЪЦИ - МУТРЕЕНЕ НЕ СТАВА! ТРЯБВА ДА СЕ УВАЖАВАТ И ЗАПЛАЩАТ ТЕЗИ ХОРА , КОИТО ЯВНО ПОЕМАТ ТЕЖЕСТ И БРЕМЕ В ТАЗИ РАБОТА !! МОЖЕ БИ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ СТИГНЕ ДО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ ЗА ДА СЕ ПОМИСЛИ СЕРИОЗНО ХИПОТЕЗАТА - ДОКТОРИТЕ МОГАТ ЛИ ДА РАБОТЯТ БЕЗ МЕД СЕСТРИ , ДАЛИ СА ТОЛКОВА ВЕЛИКИ !!??
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕДИ КОЙСИЗАщо БСП ?Кризата с коронавируса ще спаси режима на Борисов. За пореден път форсмажорни обстоятелства спасяват продъденото му от корупция управление.
13
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
И кой проблем с облеклата е решен? До колкото чух вчера от бнр е, че са осигурени 50 комплекта. Тези 50 комплекта ще са за 5 дни , а после? Ердоган след като разбра , че и турция има болен дали ще прати вече облекла и маски? Защо позволиха да се изтеглят маски от аптеките към Китай преди 2 седмици? ДАНС спи ли? Оставихте хората и медиците без предпазни средства сега ревете. Прав е лекаря , организацията е нулева. На нас в БДЖ ни раздадоха метилов спирт разреден с вода