Нови 5 случая на COVID-19 у нас, вече са 67

Нужно е ограничение на събиранията на закрити пространства
Обновена: 17 мар 2020 08:25 | 17 мар 2020 08:17,
347
Нови 5 случая на COVID-19 у нас, вече са 67
Снимка: БГНЕС

67 са вече заразените с коронавирус в България, стана ясно от ген. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.  Във ВМА от 95 направени проби, 4 са положителни и хората са оставени за домашно лечение.

Ген. Мутафчийски излезе на брифинга с маска, за която той посочи, че е домашно направена - от плат, ластик и два слоя марля.

Още по темата

Оперативният щаб е обсъдил факта, че мерките за ограничаване на разпространението се спазват от населението, но е нужно ограничение на събиранията на закрити пространства.

Щабът ще предложи да се вземе решение повече от двама възрастни да не се събират на открити пространства.

Ген. Мутафчийски даде пример с опашките пред магазините, на които хората трябва да бъдат на повече от 2 метра един от друг. Ще се наложи и пропусквателен режим за допускане в търговски обекти, банки, застрахователни и държавни институции.

Тази забрана не се отнася за промишлените предприятия. Там може да се въведе двуекипен или триекипен принцип на работа.

Той даде пример с ВМА, която работи на двуекипен принцип. В момента работи един екип, а друг екип стои вкъщи. В рамките на седмица се сменят работещите екипи, а ако някой се разболее, остава под карантина.

Ген. Мутафчийски настоя, че в тази ситуация медицинските екипи трябва да бъдат предпазени.

Шефът на Националния оперативен щаб посочи, че страната ни трябва да е готова и за ситуация, каквато е в Испания и Италия, където излизането, освен до магазин и аптека, е напълно забранена.

Ген. Мутафчийски увери, че ще се намери решение за каналите за доставки, тъй като икономиката зависи от тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
7
 
13
 
! Отговори
Таско преди 4 години
хайде пък като му свърши мандата на кауня да предложим този човек за Президент ! Мутафчийски Президент !
43
9
 
46
 
! Отговори
циркуляр преди 4 години
Много хора ги обзе телешки възторг и излизат по балконите да ръкопляскат. На кого? На лекарите от Втора градска, които масово подават оставки, защото "не били подготвени"? А само преди дни бяха подготвени те и почти цялото им съсловие да точат здравната каса с измислени диагнози и ненужни операции, един "герой" даже стендове слагаше заради пари! Това е истинския лик на бълг. доктор. Страхлив, егоистичен и лаком. Да докажат, че са достойни хора - тогава аплодисменти!
42
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата, затваряй напълно границите! Нали твоята министърка на храните каза, че можем да издържим с наличната ни храна за 2 години, без да внасяме отникъде ? К'во чакаш, Имоновски мутраген?
41
5
 
19
 
! Отговори
Какво си пожелавате преди 4 години
*** ,все не са разбрали!!Не България ще затвори границите си а ЕС ще затвори своите с България!!!!Заразата е вече в България !!Хиляди са пристигнали...те нарочили един от Варна!!!Тиквата изпрати даже самолет в Китай в разгара на проблема!!!С това правотелство сте за смях за ЕС......но вече сте и проблем!!!Сега като се затворят границите,без производство сте умрели!!!Само *** ще се внася!!!Ще ви подарят на Турция и ще се радвате че са приели....до толкова ви промиха мозъчетата!!!
40
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
маска от марля - 2лв.хляб - 8 лвтоалетна хартия - 10лвсапун - 5 лвсвиквайте с новите цени в България. така се правят пари на гърба на бедните хорица.
39
0
 
38
 
! Отговори
? преди 4 години
Пристигащите от чужбина са проблем, но по- голям проблем са м.а.х.а.л.и.т.еНикой не спазва карантина и са на групи. Когато избухне заразата там, държавата трябва да е готова със жандармерия пред болниците, защото знаем как на ромеите винаги са им виновни лекарите.
38
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европейски и Атлантически ценности. От утре е забранено на мириканци да влизат в ЕС.
37
11
 
21
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 4 години
Аз нещо не разбирам... Имаме две жертви на коронавируса (така ни казват от телевизията), които умряха при пълно изобилие от медици, вентилатори и медикаменти. Обаче ни карат да ръкопляскаме. На медиците, които се грижат за 57 болни от грип в цялата страна. Яла, Боже, помози!
36
5
 
24
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
И тук ще отправя призив да не се подвеждате по насаждащия се негативизъм към българите, иващи от чужбина и чужденците. В България се изследват САМО те. Затова и САМО сред тях се откриват заразени. У нас НЕ се изследват българи, живеещи в България, с които са пълни инфекциозните отделения!И обръщам внимание, че очевидно вирусът засяга младите и децата и те също боледуват.
35
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Положението не е никак добро , ако е вярно, че това е боен вирус и е изпуснат. Не е добро, защото той е структуриран така, че да заразява бързо и незабелязано. Но истинаната никога няма да се разбере.
34
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До К.Нинтози *** плаши психясалитеи разсмива разумните
33
10
 
10
 
! Отговори
К.Нин преди 4 години
Мутафчийски Президент! като му свърши мандата на кауня, да сложим на този символичен пост генерал Мутафчийски !
32
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
една маска от марля е 2 лв ?????? от 15ст на 2 лвутре по същата логика един хляб ще стане 20 -30 лв!!!тоалетната хартия ще стане 10 лвбраво на прокуратурата, браво и на българският бизнес, благодарим ви.
31
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди 9 дни нямаше нито един открит с положителна проба. За 9 дни 70 човека- Честито!
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма страшно, 1 трлн. кредит ще вземеме и ще се бориме още години с вирусите. Забрави Марс и Луната освен ако не си китаец.
29
3
 
39
 
! Отговори
Дядо ви преди 4 години
Делегацията по посрещане на коронавируса отново издигна знамето и изпълни американския химн. Ефекта е много голям. Един кацна в София, пропътува с влак до Варна и никой не го спря. Друг дойде от Англия, пропътува до Банско и там го хванаха. *** продължава да влиза в България, със всички зарази по света. Бизнеса с лекарства продължава. Пари за лечение няма. Строим стадиони.
28
1
 
33
 
! Отговори
Марсианец преди 4 години
Къде са героите на нашето време Елон Мъск и Джеф Безос да ни спасят и произведат два пласта марли зашити с конци?
27
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Онзи ден сърбите бяха спрели някакви с температура, напиращи към БГ с автомобил
26
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов ..! Борисов ..това ти е последния пост ,като държавен служител ! До тук ......
25
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са хъхрещите от снощния автобус от Испания?