Нови 5 случая на COVID-19 у нас, вече са 67

Нужно е ограничение на събиранията на закрити пространства
Обновена: 17 мар 2020 08:25 | 17 мар 2020 08:17,
347
Нови 5 случая на COVID-19 у нас, вече са 67
Снимка: БГНЕС

67 са вече заразените с коронавирус в България, стана ясно от ген. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.  Във ВМА от 95 направени проби, 4 са положителни и хората са оставени за домашно лечение.

Ген. Мутафчийски излезе на брифинга с маска, за която той посочи, че е домашно направена - от плат, ластик и два слоя марля.

Още по темата

Оперативният щаб е обсъдил факта, че мерките за ограничаване на разпространението се спазват от населението, но е нужно ограничение на събиранията на закрити пространства.

Щабът ще предложи да се вземе решение повече от двама възрастни да не се събират на открити пространства.

Ген. Мутафчийски даде пример с опашките пред магазините, на които хората трябва да бъдат на повече от 2 метра един от друг. Ще се наложи и пропусквателен режим за допускане в търговски обекти, банки, застрахователни и държавни институции.

Тази забрана не се отнася за промишлените предприятия. Там може да се въведе двуекипен или триекипен принцип на работа.

Той даде пример с ВМА, която работи на двуекипен принцип. В момента работи един екип, а друг екип стои вкъщи. В рамките на седмица се сменят работещите екипи, а ако някой се разболее, остава под карантина.

Ген. Мутафчийски настоя, че в тази ситуация медицинските екипи трябва да бъдат предпазени.

Шефът на Националния оперативен щаб посочи, че страната ни трябва да е готова и за ситуация, каквато е в Испания и Италия, където излизането, освен до магазин и аптека, е напълно забранена.

Ген. Мутафчийски увери, че ще се намери решение за каналите за доставки, тъй като икономиката зависи от тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Промяната на румен радев е факт!Шипченският поход от 3 март даде своя тъй желан ефект!Здраве желаем, господин Резидент!
23
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пет нови случая. Пак ли са от пристигнали от чужбина хора, които никой не проверява и карантинира при пристигането им в България? Много съмнително е, че не се казва какви са тези пет нови случая.
22
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази масова психоза, която създадохте умишлено ще ви изиграе много лоша шега. В малките населени места има ли полицаи на всеки ъгъл, за да гарантират живота на заключените по домовете им възрастни хора и да ги пази от циг.анс.ките набези? Явно, че децата им вече нямат право да ги наглеждат, кой ще ги пази?
21
6
 
41
 
! Отговори
танер преди 4 години
днес ще се родят 61 човека в България а 101 ще починат от естествена смърт или причинена от някаква болеест а не от коронавирус сега си представеде ако ви предоставят тези данни само за смъртноста всеки ден дали няма да има същия ефект на психоза която се поднася всеки ден даните са от официален сайт за преброяване на населението лек ден
20
5
 
12
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 години
Тоя да си направи маска от зелен чорап - тамън ще му отива на униформата!
19
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Социалната дистанция" първо беше 1 метър, после метър и половина, сега 2 метра.Не мислите ли, че изкуствено задържате грипа, с цената на рухване на икономиката?
18
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПукИ като така направиха в Китай, заразата ще се разрази с още по-голяма сила там. Колкото повече хора прекарат вируса и колкото по-бързо стане това, толкова по-силен имунитет ще се създаде и вирусът ще изчезне. Пазете само възрастните и ги научете да не сноват нагоре-надолу, защото обикновено не се спират, нали си нямат друга работа.
17
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Годжи...само преди седмица разправяше обратното!!!!Целият щаб е огледало на Тиквеното правителство!!!!Нещата няма да се оправят,докато не сменим сегашните клоуни!!!!Хора ,набийте си го това в празните кратуни!!!!
16
1
 
11
 
! Отговори
? преди 4 години
До АнонименЛудия диджей от варна е от новата раса - заразителите
15
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 15 Каскета му прави ***. И той го няма, ако си забелязаал.
14
16
 
10
 
! Отговори
калпав социопат преди 4 години
на решетников булката и тя голям специалист в баламосването на народите излезе?! за 3-ти март измисли да ни избъзика с " над Шипка лети корона вирус", и съветниците на румен веднага го накараха да се гаври с българите.
13
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
този грип ще го прекарате като всяка настинканищо не може да ви спасище го прекарате и ще излезете по=-здравимного ще умрат от притеснение и свързани с това кръвно, сърфечен ритъм и др. нещакоитсами са си причинили.Иначе ви лъжаттова е биологично оръжиеи както знаем то се пръска във въздуха от самолетизатова го има навсякъдеи в най-затънтените острови в океанаизраелска работа
12
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде се скри Дебелия.Не е правил скоро проповеди от Жипката.
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВарненецТози преди да влезе във Варна е престоял в София. Много е бил ефикасен
10
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търся неженгендар от софия по възможност Транс за да се самоизолираме заедно и прогониме вируса
9
3
 
24
 
! Отговори
Варненец преди 4 години
до 4 Ами *** сме. Оня ден нали влезе от Италия един заразен във Варна и изобщо не споменаха с кого е контактувал в кой квартал живее.
8
4
 
60
 
! Отговори
Палми Странджев преди 4 години
Последствията от вируса няма да бъдат толкова страшни, колкото ескалиращия разпад на държавността и превърщането на населението, което и без това не блести с особени достойнства- от човешки същества в ста до уплашени жив отни.
7
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
откритите случаи са на тези тестваните, а има още 7 мил нетествани.държавата разполага с 2000 супер бавни теста.а сме 2020г.планове за Марс се правеха, а сега една маска от марля е 2 лв.не се ли питате защо тък има 60 открити случая и то 80% чужденци, за българите тестове няма, затова по добре да седим тихо и кротко
6
7
 
59
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Чувствам се като в Холивудски филм. Всичко живо е психясало.
5
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде ще отидат сега ? Къде ще е тази домашна карантина ? Хората трябва да знаят в Кой блок ? апартамент ? Кой се е върнал в последния месец ? сега Лепенки ли няма ?