Още 25 болни от коронавирус, общото броят им вече е 379

57% от инфектираните са мъже, 43 на сто са жените
Обновена: 31 мар 2020 10:48 | 31 мар 2020 08:12, Камелия Цветанова
331
Още 25 болни от коронавирус, общото броят им вече е 379

25 са новите болни от коронавирус за последното денонощие и така броят им нарасна до 379. Вече има случаи на болни и в Силистра.

Още по темата
113 са в болница, 13 са в интензивни клиники, няма починали през денонощието, съобщи началникът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

От заболелите 57% са маже, 43% са жените.

18 от пациентите са медицински персонал.

През нощта новите случаи са в София - 1, Варна - 3, Силистра - 2, Шумен - 1, Бургас - 4, Кюстендил - 4, Кърджали - 1, Пловдив - 3, Стара Загора - 1.

Общо изписани са 17 души, които са с две отирцателни проби за COVID-19.

Проф. Мутафчийски призова хората да спазват мерките, които са наложени за ограничението на разпространението на COVID-19.

"Ние имаме отговорност пред хората да опазим техния живот. Поне всички са единни, че ако се отпусне краят, системата няма да може да понесе този брой болни. Заради това понасяме всякакви обиди и хейтове, но не си променяме мнението. Нашите мерки не се знае дали са правилни, но щом ги следват и другите, това ни дава кураж да си остояваме позицията", коментира той.

По думите му това е вирус, за който експертите нямат доказателства, че се държи като другите.

Според неговсички ще понесем и здравословни, иикономически щети.

Проф. Мутафчийски призна, че заповедта за носенето на маски на обществени места е резултат от дълго обсъждането.

"Ние не измисляме неща, а това, което правим е следствие на  добрите практики в света. Китай, Корея, Израел и големите държави от ЕС са основните ни източници. От вчера задължително е носенето на маски в Израел и в Австрия", каза той.

"В глобален мащаб има недостиг на маски и това изправя хората пред труден казус, но доста от предприятията в последните дни започнаха да шият и заради това гратисният период е 0 часа в събота", допълни проф. Мутафчийски.

РЗИ ще прецизира точно къде да се носят маски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
1
 
0
 
! Отговори
Глей сега: преди 4 години
И вие и аз знаем две неща! Гадинката е много гадничка, можете да я удържите още два месеца без неприемливи загуби! Всеки ден след това ще режете живо месо от вас си! Сделката е следната. Чупката от тука! SEEK LIFE ELSEWHERE BITCHES! Този свят не е същия и няма да е никога същия и всичко от Монополито влиза обратно в кутията. Безкрупулни алчни ***!
233
1
 
0
 
! Отговори
Един модел преди 4 години
Само един модел ви работи в бизнеса! И за него шапка свалям на Гейб Логан Нюуел! На него, но не на вас, той не е вас! Той не е ЦРУ! Той е Харвард! The brightest of them by the way! More bright then Jeffrey Nash even! *** the rest of you!
232
1
 
0
 
! Отговори
P.S.S. преди 4 години
Толкова по-успешни и функционални модели има на тоя свят, че ако изброявам... Последни сте, на последно място сте, всичките ви нарушения на правата на човека, всичките ви писаници със ситен шрифт ги пази и мога на секундата да ги изложа пред международен съд. Копие от плана РанЪт е достатъчен, а допълненията му всичките ги знам. Цялата шокова доктрина без промяна! САЩоамериканец след тая свинщина няма право да притежава нищо, нищооооооо! Това да не е поредната република Барбадос? Той също ***
231
1
 
0
 
! Отговори
P.S. преди 4 години
Пример: Канцлерът преди и след Хитлер. И да сте наясно плажни момчета, че вие сте агресорите тук, вашият модел е агресорът тук, вашата война за "демокрация" е агресорът тук! И какво като съм ви поздравил с една песничка за свален американски хеликоптер и последиците за марионетките в него? Сарказъм? Заслужили сте си го! Кефи ме сцената накрая как цяла тълпа ги гони с каквото намери! Не си спомням във филма, ама тук ще ги настигнем да знаете!
230
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тези които са заразени и не знаят (14-21 дена) и не кашлят, не пръскат ли вируса?-------Първо, такъв инкубационен период няма. Инкубационният период е 2-4 дни. И второ, ако не си болен и не кашляш, нищо не пръскаш. Единствено ако някой ти бръкне в устата и си оближе пръстите, има някакъв шанс да хванеш вируси.
229
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май не разбрахте,че в света върлува чума-------В света НЕ върлува чума и този вирус е много по малко опасен от грипа - това го каза самият Мутафчийски.
228
1
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
До ЗлаткаА в Бойколандия имаме Премиер-слънце,казва се Бойко I.
227
1
 
0
 
! Отговори
Такава каша ... преди 4 години
Сте забъркали, че в тия условия е безкрайно лесно нещо да мутира!https://youtu.be/aDaOgu2CQtIКазах мършата от Третия райх вън! Симеоне Видар ако дойде мамата ни разказва на всички заради теб ***.це малко!
226
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да со мноо тьп, за да мислиш, че с една-две седмици тотална карантина вирусът ще изчезне. Така само изкуствено може да се спре разпространението. Разберете, че без да мине през цялото население и да се изгради имунитет, никой вирус не пуска.
225
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Трябва да се Наложи Едноседмична или Двуседмична Карантина и да Свърши тоя Кошмар .... Всеки Искащ да има Нормално Лято би Зложил Седмица - Две във името на Цял Сезон и Добро Здраве :) Не Ангажирам Никого :) има мн по- умни от мен да преценят ......да бъде Да или Не !!!!.....Успех на Всички и Бъдете Здрави !
224
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сменете си заглавието.Стара информация.
223
9
 
3
 
! Отговори
Златка преди 4 години
До инфоРуски учени? Това звучи като магаре в космоса! Няма такова понятие като руски учени там няма учени има Путин и това е! Каквото каже той , каквато информация изнесе той това е, лъжа или истина трябва да се приема на 100% истина! Не бъди офца, имаш акъл, живееш в демокрация, мисли !
222
3
 
2
 
! Отговори
инфо преди 4 години
Според Руски учени вируса ожвиява до 3 часа във въздуха така че е малко или почти не възможно да проникне през климатика.Това е единственната информация която е публикувана по въпроса.
221
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Атанас ВелмазовПък ти - хубав умник
220
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
https://dnes.bg/usa/2020/03/31/lekar-v-niu-iork-triabva-da-reshavame-koi-da-jivee.444173https://dnes.bg/eu/2020/03/31/12-godishno-dete-pochina-ot-covid-19-v-belgiia.444226за поручик Ржевски дето напоследък не го виждам да се пеняви из форума и неверниците по долукакво трябва да стане за да повярвате
219
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направихте учение в зала "Армеец". Питам, защо всички пристигащи от други страни не се настаняват там за 14 дни,, да се преглеждат и тогава да ги пускат, а не да шарят навсякъде и да разнасят вируса. Домашната карантина е много несигурна работа,
218
18
 
12
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 4 години
Вируса мутира и хората *** като пилци, ама Ба-й ***-я още си мисли, че е безсмъртен..... Довчера Ба-й ***-я се оплакваше, че го карат да си слага маска, днеска вика като отмениха забраната, ''правят ни на луди'' , ''правителството ако толкова бързо си променя решението на къде отиваме'', Ба-й ***-я вечно недоволен. Липсва ваксина, липсват медикаменти и облсужващ персонал, ама ***-я пак ''намирисва'' заговор и си мисли, че искат да го прецакат.....Прос.т народ - слаба държава ! !!!
217
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сервират ни ги на час по лъжичка.Кой знае още колко са заразените.
216
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирусът НЕ умира за 24 часа без гостоприемник.Това е лъжа.Круизният кораб диамантената принцеса, който беше масово заразен.Откриха, че 17 дни ( СЕДЕМНАДЕСЕТ ДНИ ) след свалянето на пасажерите, все още има живи вируси на борда.
215
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Строй се!Преброй се!Мирррноо!!!