Още 25 болни от коронавирус, общото броят им вече е 379

57% от инфектираните са мъже, 43 на сто са жените
Обновена: 31 мар 2020 10:48 | 31 мар 2020 08:12, Камелия Цветанова
331
Още 25 болни от коронавирус, общото броят им вече е 379

25 са новите болни от коронавирус за последното денонощие и така броят им нарасна до 379. Вече има случаи на болни и в Силистра.

Още по темата
113 са в болница, 13 са в интензивни клиники, няма починали през денонощието, съобщи началникът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

От заболелите 57% са маже, 43% са жените.

18 от пациентите са медицински персонал.

През нощта новите случаи са в София - 1, Варна - 3, Силистра - 2, Шумен - 1, Бургас - 4, Кюстендил - 4, Кърджали - 1, Пловдив - 3, Стара Загора - 1.

Общо изписани са 17 души, които са с две отирцателни проби за COVID-19.

Проф. Мутафчийски призова хората да спазват мерките, които са наложени за ограничението на разпространението на COVID-19.

"Ние имаме отговорност пред хората да опазим техния живот. Поне всички са единни, че ако се отпусне краят, системата няма да може да понесе този брой болни. Заради това понасяме всякакви обиди и хейтове, но не си променяме мнението. Нашите мерки не се знае дали са правилни, но щом ги следват и другите, това ни дава кураж да си остояваме позицията", коментира той.

По думите му това е вирус, за който експертите нямат доказателства, че се държи като другите.

Според неговсички ще понесем и здравословни, иикономически щети.

Проф. Мутафчийски призна, че заповедта за носенето на маски на обществени места е резултат от дълго обсъждането.

"Ние не измисляме неща, а това, което правим е следствие на  добрите практики в света. Китай, Корея, Израел и големите държави от ЕС са основните ни източници. От вчера задължително е носенето на маски в Израел и в Австрия", каза той.

"В глобален мащаб има недостиг на маски и това изправя хората пред труден казус, но доста от предприятията в последните дни започнаха да шият и заради това гратисният период е 0 часа в събота", допълни проф. Мутафчийски.

РЗИ ще прецизира точно къде да се носят маски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"МАСКАТА Е ДА ПРЕДПАЗИШ ХОРАТА ОКОЛО ТЕБ АКО СИ ЗАРАЗЕН И НЕ ЗНАЕШ"А ако няма хора около мен, защо трябва да нося маска?
213
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ананиев 236Теб интересуват ли те другите или само собственото ти дърташко съществуване?
212
6
 
16
 
! Отговори
Лекар в Испания преди 4 години
Дисциплинираните и умните нации се справят всяка по свой начин и то добре! Разхайтените ,южняшки народи непрекъснато се вайкат,оплакват,спорят и нарушават правила,дори когато е видно,както е случаят в България,че идеите на Антивирусния щаб дават отлични резултати?!Май не разбрахте,че в света върлува чума и на вас морето ви е до колене,щото заразените са колкото една трета от умрелите за един ден в Испания и италия?!Носете маски навсякъде когато сте на улицата и не философствайте ненужно!
211
4
 
2
 
! Отговори
Помни генерале преди 4 години
Гьобелс се самоубива на следващия ден след Хитлер. Преди това обаче му се налага да убие жена си и да отрови шестте си деца.
210
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Годжи нарочно ли ги вкара прокажените за да ги Броиш ли. Нали ти и ония от заразната викахте пред Мисирките че нема КуРана. Защо не затворихте границите и не спряхте полетите бе Тарикат. Нарочно ни вкарахте прокажени за да делнете 800 милиона гейски евро ли. Знаеш ли за предателство на народ и родина какво се полага. Прочети си Устава.
209
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виждам че попаднах на точното място с много специалисти, та да попитам.След като вирусът попадне по капков път в/у някаква повърхност, може ли да се закрепи върху прахова частица?Прах има навсякъде. Ако е така, климатиците и вентилаторите са убийци.
208
4
 
24
 
! Отговори
митрофан преди 4 години
Какъв е проблема да носиш маска.Жените ги разбирам-разваля им фасона.Мъжете май станаха по-големи кокони от жените.Аз по цял ден съм на работа с маска и ръкавици.Не е от приятните усещания.Работим в пряк досек с клиенти.Не пускаме в обекта хора без маски.Ако са без ръкавици им забраняваме да пипат каквото и да било,освен при плащане карти или пари.Трябва да се пазим взаимно.Сега не е момента за претенции.
207
2
 
8
 
! Отговори
Питащ преди 4 години
Кой е този с оскубените вежди , който стои постоянно като фон зад ген, проф, д-р Мутафчийски, на снимката вляво? Какъв специалист е той?
206
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОЗИ ГЕНЕРАЛ Е С ГОЛЯМО ЕГО. МАСКАТА Е ДА ПРЕДПАЗИШ ХОРАТА ОКОЛО ТЕБ АКО СИ ЗАРАЗЕН И НЕ ЗНАЕШ , И ДА ЗАПАЗИШ СЕБЕ СИ. С ПОСТОЯННИТЕ ИЗКАЗВАНИЯ РАЗКОЛЕБАВА ХОРАТА ДА ПРЕДПРИЕМАТ МЕРКИ ЗА ПРЕДПАЗВАНЕ.КОГА С ЛИЧЕН ПРИМЕР ЩЕ ГО ВИДИМ С МАСКА. ДРУГ Е ВЪПРОСА ЧЕ БОЙКО ТРЯБВАШЕ ДА ВПРЕГНЕ ХИЛЯДИТЕ ШИВАШКИ ЦЕХОВЕ ДА ШИЯТ С ДЪРЖАВНА ПОРЪЧКА.ДА СЪЗДАДЕ РЕД И НАЧИН НА ПОЛУЧАВАНЕ. ПРОСПА ЕДИН МЕСЕЦ. ОТ НЕГО САМО ЕДНО ХВАЛЕНЕ
205
8
 
9
 
! Отговори
до 234 преди 4 години
И от какъв зор?Вируса умира до 24 часа без гостоприоемник. А в зависимост от повърхността - и много по-бързо.Пазете се от хората (социална изолация!) и не психясвайте излишно.
204
1
 
4
 
! Отговори
съветник преди 4 години
Имаме стабилност на фактора на еспоненцилано увеличение на виросоноситлеите.Около 1.2 е този фактор.Това не е приятно, но не е и трагично.Ще чакаме топлото време за да минем между капките.ПС. Мислете за охлабване на мерките най-съка от началото на Май
203
3
 
3
 
! Отговори
до 211 преди 4 години
от маскатаДезинфекцирайте задължително маската която се купили. Аз действам так: в микровълновата на 800 за 10 мин, после пране със *** (измил съм си ръцете със *** преди това), сушене. След това гладене с гореща ютия 2-3 мин. Който не може да носи да не ходи по обществени места. Пък в магазина се носи маска само 5-6 мин. Не се мотайте в магазина.Да мият пода, но с дезифектант е ок.
202
3
 
16
 
! Отговори
Тодор преди 4 години
"Нашите мерки не се знае дали са правилни, но щом ги следват и другите, това ни дава кураж да си остояваме позицията"Ще падна
201
3
 
4
 
! Отговори
wtf преди 4 години
До gf hf mf :>Интересно е, как всички забравиха за скандала между Huawei и САЩНа много места в нета писаха, че в Италия няма хора със съборен имунитет които ползват Huawei. Предполагам, че САЩ изостанаха с технолгиите за 5G, или по- вероятно искат да ги монополизират. Няколко месеца след скандала се "появи" коронавирус който е просто СПИН предаващ се по въдушно капков път и икономиката на Китай се срути. Прав си, много вероятно е чипа да е в смартфона.
200
5
 
14
 
! Отговори
нЕкой си преди 4 години
В Австрия са задъльителни от утре, но само в затворени помещения и особено в магазините. НО с една мааалка разлика - маските са осигурени от държавата и ще се раздават в големите магазини на входа, на място......Шапкарите в БГ сьвсем ще объркат нещата....То и без това става полицейска дьржава, и то с доста бързи темпове.....
199
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 231Ей, ***, то понеже цяла България пазарува от твойта аптека , ела в нашата да си купиш, може, ама на 9-ти май!
198
2
 
10
 
! Отговори
Х преди 4 години
До ха-ха-хаЗадължават със спорните за носене маски както и глоби от 5000 лв, а не осигуряват защитни маски за обикновените хора. Маски не са осигурени дори за всички медици във всички здравни заведения? ..
197
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах днес старшината по телевизора. Развяваше един бял *** и се хвалеше, че го купил за три лева... После си избърса очилата с него... В оптиките кърпичките за очила ги дават безплатно. За какво беше всичко това? Да разберем, че бил имал в джоба 3 излишни лева?
196
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да ви кажа,че поне от десет години не съм се разболявал от грип. Една от причините е, че ходя пеша на работа- хем кардио упражнение, хем нямам близък контакт с много хора. Въпросът ми е- сега могат ли да ме глобят на път за работа с обвинение, че се разхождам?
195
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Социалистите са вредни за обществото.Гледаме какви санасъскани без нито едно разумно решение.Но народа се отърсва прогресивно от тази отровна плесен.