Още 25 болни от коронавирус, общото броят им вече е 379

57% от инфектираните са мъже, 43 на сто са жените
Обновена: 31 мар 2020 10:48 | 31 мар 2020 08:12, Камелия Цветанова
331
Още 25 болни от коронавирус, общото броят им вече е 379

25 са новите болни от коронавирус за последното денонощие и така броят им нарасна до 379. Вече има случаи на болни и в Силистра.

Още по темата
113 са в болница, 13 са в интензивни клиники, няма починали през денонощието, съобщи началникът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

От заболелите 57% са маже, 43% са жените.

18 от пациентите са медицински персонал.

През нощта новите случаи са в София - 1, Варна - 3, Силистра - 2, Шумен - 1, Бургас - 4, Кюстендил - 4, Кърджали - 1, Пловдив - 3, Стара Загора - 1.

Общо изписани са 17 души, които са с две отирцателни проби за COVID-19.

Проф. Мутафчийски призова хората да спазват мерките, които са наложени за ограничението на разпространението на COVID-19.

"Ние имаме отговорност пред хората да опазим техния живот. Поне всички са единни, че ако се отпусне краят, системата няма да може да понесе този брой болни. Заради това понасяме всякакви обиди и хейтове, но не си променяме мнението. Нашите мерки не се знае дали са правилни, но щом ги следват и другите, това ни дава кураж да си остояваме позицията", коментира той.

По думите му това е вирус, за който експертите нямат доказателства, че се държи като другите.

Според неговсички ще понесем и здравословни, иикономически щети.

Проф. Мутафчийски призна, че заповедта за носенето на маски на обществени места е резултат от дълго обсъждането.

"Ние не измисляме неща, а това, което правим е следствие на  добрите практики в света. Китай, Корея, Израел и големите държави от ЕС са основните ни източници. От вчера задължително е носенето на маски в Израел и в Австрия", каза той.

"В глобален мащаб има недостиг на маски и това изправя хората пред труден казус, но доста от предприятията в последните дни започнаха да шият и заради това гратисният период е 0 часа в събота", допълни проф. Мутафчийски.

РЗИ ще прецизира точно къде да се носят маски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
10
 
4
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Селяни прости, да ви кажа нещо под секрет!През 2008-2009г. изживях ужаса свински грип , когато починаха около 4 000 българи!Един месец един ад, аз оздравях по-бързо и лесно, но жената вече накрая нямаше сили и се обаждаме два пъти на Бърза помощ, а те ни викат че за грип не идвали!Всичко е много измамно сега, казвам ви че след един месец , ще бъде ад!Пропагандата в България успява да заблуждава хората, че положението е под контрол, казвам ви , че сега са щастливци, които се лекуват!Рийз!ЦРУ
113
5
 
10
 
! Отговори
Дай Боже! преди 4 години
Представяте ли си на 12-ти Великден Господ възкръсва, и от 13-ти спира заразяването на нови случай с коронавирус! Все пак над Милиард християни ще се молят за спиране на заразата - възможно е да стане! АМИН
112
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега е дошло времето да се краде най яко от народа , маска 1,79, смс за излизане, глоби по 5000 лева хич не им пука за хората и за това колкэо болни ще станат, вируса им е последна грижа. За *** от ГЕРБ, и БСП винаги ще има маски, винаги ще има респиратори. Боко Тиквата сее подсигурил. Къде ще му пука за народа, кога му е пукало. Ами господин генерала да не се чуди че има хейтове, то е видно че нищо не се прави, никакви сериозни мерки не се взимат, всичко е постфактум
111
2
 
6
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 4 години
До Анонимен 122Aйде стига си ревал.Като не ти се дават 3 лв.и ако на жена ти а и твоите ръце не са ви в гъzа,кроите и шиете. В Америка ,преди маски колкото искаш.Сега вече за по $3 едната.Аз имам маски,защото работя в болница.А от днес имаме вечерен час.След 8 вечертра ни с кола , ни пеша. Само , ако си на работа , с декларация от началника.
110
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една маска, като се изпере, и се сложи пак, защитните й свойства стават само въображаеми.....Качествените маски са задължително с филтър и имат нещо като метална клапа на устата и носа !! Там се филтрира въздуха. И разбира се, тези маски са и по-скъпи - около 7-8 лв, има и по 80!Казват, че ограничавали броя на заразените, но сами признават, всеки ще плати цената на тези мерки с цената на здравето си - т.е. независимо дали ще хванем вируса, здравето на всички ще се разклати от кризата, изолацията, депресията и т.н
109
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ф.С.В.Добре ли дте?
108
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-добре е като докарат бройката до 1000 щабът да се разпусне и да спре тази имитация на карантина. Да кажат, че се изпуснали ситуацията и всеки да се пази както намери за добре.Повсеместното носене на намордници няма да промени положението, а само показва настъпващата паника сред щаба. Първо издават заповедта, а после започват да уточняват параметрите й и дават гратисен период.Каратина означава спиране на каквото и да е движение вън-вътре. У нас каратина сега по същество няма!
107
5
 
5
 
! Отговори
ист преди 4 години
Сега заприщваме протеклия бент с подръчни материали - маски и ръкавици. Но когато дойде приливната вълна след 30 дни, всички ще се заразим. Вирусите не можем да победим. Те постоянно мутират и корегират броя на населението.За да не се изненадвате когато някой катаклизъм сполети света, четете теорията на МАЛТУС.
106
13
 
5
 
! Отговори
Медици ГЕРБ преди 4 години
Това си е просто един ОБИКНОВЕН ГРИП!
105
4
 
17
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Вирусът е опасен за Некомпетентни Правителства със сринати Здравни Системи и граждани с стотинки в джобовете - и още по опасен за хора сложили парцалчета на лицата си и дишащи с отворени усти понеже са "защитени"! Може ли да се срине Система която от 15 г не съществува!??? Спасителите спасяват давещите се -а не вече удавените!
104
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май само се гледа от тая и оная държава но само се гледа. КакТайван се справят с вируса. С проследяване и изследване на всички контактни, проследяване на карантинираните с gps, следене с длронове, дезинфектанти навсякъде по обществените места. И ние обикновените хора гледаме от другите държави по западните телевизии и виждаме че за борбата с вируса трябват средства, а не приказки. Но *** от ГЕРБ са свикнали само да крадат пари, а нефса ги дават за борба с някакви си вируси.
103
11
 
8
 
! Отговори
до 110 преди 4 години
заради 5G от сега ни приучават да седим в къщи. Повече в къщи- повече необходимост от 5G. Оправдано е всичко. И за да сме уж здрави, сами да го пожелаем това стоене в къщи. Поздрави!
102
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КИТАЙЦИТЕ КАЗАХА ЧЕ СЛЕД ВИРУСА ОСТАВАТ НЯКАКВИ ПЕТНА ПО БЕЛИЯ ДРОБ ЗА ДА НОСИШ МАСКА ПЪРВО ТРЯБВА ДА СИ УВЕРЕН ЧЕ НЕ СИ ЗАРАЗЕН ИНАЧЕ КАТО СИ БОЛЕН И НЕ ЗНАЕШ ОТ ТАЯ МАСКА СЛЕД 2-3 МЕСЕЦА КАТО СИ ДИШАЛ ВИРУСА И ТИ Е ЛЕПНАЛ ПО МАСКАТА МОЖЕ И ДА ВИРНЕШ ПЕТАЛИТЕ
101
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Медиите усилено рекламират социалната изолация.Нютон бил направил откритие по време на такава.Безумието и слугинажа не знаят ограничения.
100
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искма да знам колко от тези прекрасни хора са гъзарбайтери!
99
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1 маска за еднократно ползване - три лева. Благодаря ти Бойко, за задължението под страх от най-строга глоба да плащам на спекулантите 100 кратно по-висока цена, за да нося маска, която според 99% от изказалите се епидемолозите не ме предпазва от нищо.
98
2
 
16
 
! Отговори
дедо Йов преди 4 години
"Според него всички ще понесем и здравословни, икономически щети." Мда със заплати от над 10 000лв едни Избрани хора много лесно понасят икономическите щети! Мерките са основно защото здравната система не работи, ТЕ оставят дечицата без лечение, не им пука за хората с увреждания, отписват онкоболните, правят се че бедност и мизерия в България не съществува и изведнъж "Грижа за Човека, ама това за Вас го правим, търпим обиди в нета......едни маски за лекари и полиция не могат да осигурят.........
97
5
 
17
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Аз нося маска дори и като пиша във форума, за да се предпазя от тъпанарите,които пишат глупости!Защото коронавируса ще отмине,но тъпотата и простотията е вечна!
96
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги става дума за пари-следете Горанов.10млр -нещо да ви светва зад маските.Ореха за 1млр го разкатаха.
95
1
 
29
 
! Отговори
Тест преди 4 години
Преди месец обясняваше, че е по-леко от грип Б. Преди седмица маски не били нужни. Кораба има ли капитан?