СЗО оптимисти: Едрата шарка си отиде, ред е на коронавируса

Страните да обединят усилия в борбата със заразата
Обновена: 9 май 2020 10:12 | 9 май 2020 07:55, Камелия Цветанова
18
СЗО оптимисти: Едрата шарка си отиде, ред е на коронавируса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ликвидирането преди 40 години на едрата шарка като заплаха за човечеството трябва да му напомни, че победата над коронавируса е възможна, ако страните обединят усилия в борбата със заразата, заяви на брифинг в Женева днес генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус, цитиран от ТАСС и БТА.

Още по темата

Той припомни, че на 8 май 1980 г., точно преди 40 години, СЗО официално е обявила, че "светът и всички народи в него са победили едрата шарка"

."Това бе първата и до днес единствената човешка болест, ликвидирана в световен мащаб", каза генералният директор на СЗО.

"Победата на човечеството над едрата шарка е напомняне за това, какво може да бъде постигнато, когато страните обединяват силите си за борба с общата заплаха", каза Тедрос.

По думите му в сегашната борба с болестта Ковид-19 "се използват много от инструментите", които се използваха в борбата с едрата шарка, а след това и с епидемията от ебола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Дачо преди 3 години
Всички ще Омрем
14
4
 
2
 
! Отговори
Ковид-1984 преди 3 години
СЗО е под контрола на Бил Гейтс и големите Фармацевтични Концерни. Само в тяхен интерес е поголовно ваксиниране на 7 милиарда души. И то с ваксина, не изпробвана и криеща потенциални опасности за здравето и живота на хората. В Германия десетки хиляди протестират срещу намеренията на режима на Меркел за задължително ваксиниране. На 9.5. хиляди излязоха в Берлин,Мюнхен,Щутгарт, Кьолн и другаде на протест, "Gib GATES keine Chance ".
13
1
 
2
 
! Отговори
i'm преди 3 години
Да, само дето има една "малка" подробност! Вирусът на едрата шарка е DNA, докато вируса на COVID-19 е RNA! Това променя нещата фундаментално. И тая работа с "отиването" на един RNA вирус, не е като оная работа с "отиването' на DNA вирус. и те много добре го знаят.
12
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4Едрата шарка не е страшна,не като в средните векове да се умира от нея.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялото ръководство на СЗО трябва да си отиде. Това е организацията, която носи отговорност за пандемията и за сринатата световна икономика. Да се изберат адекватни хора, тези се провалиха тотално.
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НемогаДаа, и едно гологлаво, суетно и злобно човече, водещо се началник на НОЩ в БГ , разправяше за идването на епидемия с невиждана ярост :))
9
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЗО трябва да дадат личен пример, като първи се ваксинират - това е единствения начин да убедят човечеството, че замисълът им е морален и хуманен!Някога откривателите на ваксини са изпробвали продуктите си първо върху себе си. Сега чудовището Гейтс се упражнява върху бедните хора в Индия и Африка.
8
0
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Я кажи теб кога последно те ваксинираха срещу едра шарка и в коя държава такъв тип ваксинация е включена в имунизационния календар? Ваксина има, но ти ми отговори на двата въпроса, защото много знаеш.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За грипа - години наред хора си слагаха ваксини през есента, ама грипът не спря.
6
1
 
13
 
! Отговори
119 преди 3 години
СЗО оптимисти или сат.анисти?
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За едрата шарка откриха ваксина, за коронавируса - не. Той ще остане като вирусен СПИН
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея къде сравниха корона вируса, дето повечето го карат без симптоми с едра шарка...смях
3
3
 
4
 
! Отговори
Киро Х преди 3 години
До НемогаМоже би е добре да се запиташ, кой ВСЪЩНОСТ победи във ВСВ.
2
1
 
35
 
! Отговори
Немога преди 3 години
Нормални ли сте бе, едрата шарка е изключително опасно заболяване корона вируса е стотоци пъти по-безопасно, как е възможно света да пропадне толкова, въпреки безкрайната информация в нета, напълно потвърждение, че количественото натрупване не води до качествени изменения, а напротив до деградация, а и да не забравяме фалшивите данни които циркулират.
1
3
 
29
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Едно е сигурно, преди коронавирусът да си отиде ще си отиде СЗО, барабар с комуниста - крадец на велосипеди началник. Или поне така се надяваме.