19 нови болни от коронавирус за ден, четирима починаха

Излекуваните са 32, общият брой на болните с COVID-19 е 2427
Обновена: 24 май 2020 09:32 | 24 май 2020 08:05, Камелия Цветанова
125
19 нови болни от коронавирус за ден, четирима починаха
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За 19 нови болни от коронавирус, съобщи проф. Тодор Кантарджиев на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Още по темата


От новозаразените болни 11 в болница, останалите са на домашно лечение.

Починалите вчера са четирима, като сред тях е и мъж на 31 години от Ямбол.

Жена на 76 години също е починала в Ямбол.

Общият брой на болните с COVID-19 е 2427.

Увеличението вчера е с 0,8% за деня, което по думите на професора е доста малко

От новите случаи 7 са жени и 12 са мъже.

Вчера няма нови случаи на заразени медици.

Новите излекувани са 32.

Проф. Кантарджиев заяви, че според направено изследване всеки болен заразява по около 1 човек.

Има слаба тенденция за намаляване на броя нови случаи, но това не означава, че трябва да се събираме в големи групи или да не носим маска, предупреди той.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
10
 
10
 
! Отговори
Ей лидъли преди 3 години
И мен преди малко ме върнаха от лидъла, било само за пенсии! Извинявайте ама тези полезни изкопаеми не стига че пазарят необезпокоявани от 8 до 10 ами след това пак си пазарят! Като е така, да имат право в този час и след това забрана да влизат в магазина!Това да ме връщат и дискриминация и нарушение на човешки права!
64
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах по телевизията една жена професор от БАН, вирусолог.Много смислено и точно обясни всичко, както би трябвало.Каза, че огромният проблем, който не е само от тази и миналата година, са многото китайски пазари за екзотични и живи животни, които ги ядат.Изреди и други такива вирусни зарази в миналото тръгнали от Китай.За китайската Нова Година се събират от цял свят, ядат ги и после се връщат обратно и ги разнасят по света.
63
7
 
2
 
! Отговори
до и как така преди 3 години
да наред е икономиката, ако не беше наред щяха да са изтеглени милиардите. Просто на Коледа някои няма да вземат Коледни 13 та заплата и няма да имаме бюджетен излишък. Нулева година. Без ръст или спад 3,5% спрямо 2019. Тоест ще сме на ниво 2018 та. Ти 2018 та гладувал ли си, червен охльовв
62
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Агнешкото и разходките от днес ще излезат другата седмица
61
2
 
11
 
! Отговори
и как така преди 3 години
До 67 до викаш схем не било проблем да пътуваш ..само една декларацийка а после било нормално да те върнат ...ти да не си ***.фре.ник ??? а какво стана с милиардите излишък...нало боко се хвалеше с тях а после заяви , че излишъка е вече изхарчен ?? и защо въобще е нужно такова решение да могат да се теглят щом всичко с икономиката е наред и не е блокирана ??
60
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честит 24-ти май, българино!Живот и здраве на тебе и на твоите близки!
59
9
 
3
 
! Отговори
до викаш с преди 3 години
какви милиарди бе, кой ги е теглил. Има само решение че могат да теглят. Питам те в София къде спря строителство и не само в София. Нормално е да те върнат обрстно, мен не са ме връщсли. Как пък на теб всичко лошо се е случило.
58
6
 
2
 
! Отговори
викаш с преди 3 години
До 59 до хем декларация и готово...то заради това върнаха толкова хора от софия ...според теб не са могли да си подпълнят декларацията ли ?? та нали в декларацията трябва да посочиш ОСНОВАТЕЛНА причина .за строежите...явно не знаеш как се поставя дори гипскартон и че винаги се работи по двама и няма как да държиш разстояние !както казах какви са тези безработни и милиарди заеми що всичко е наред ??
57
3
 
3
 
! Отговори
до 61 преди 3 години
а във Франция Англия и Сащ колоо еалентна са си слагали умрелите ваксина.
56
5
 
13
 
! Отговори
9 преди 3 години
Според мен всички се презаразяват в момента многократно, само по-тежките случей се отразяват. Няма тестове, никой на практика не знае реално какво става, освен че се заразяваме и презаразяваме постоянно.
55
1
 
15
 
! Отговори
до тези които преди 3 години
за препълнените с шве ди отделения *** питай в Сливен. А за записаните завръщащи се го знам от първо лице щото жена ми заради това напусана края на март, на тумби се редяха да пускат документи, държавата щяла да ги лекува и храни.....
54
8
 
12
 
! Отговори
Тита преди 3 години
Чакам да стане 15ти и отивам за 2 седмици на Халкидики. Благодаря на Бойко, че махна карантината. А всички останали - слушайте Кантарджиев и стойте в къщи - важно е да държим процента на заболели нисък.
53
3
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Мангъров ВЧЕРА ИЗЛЕЗЕ СТАТИЯ НА ВИДНИ ВИРУСОЛОЗИ КОИТО КОНСТАТИРАТ ЗАЩО В ИТАЛИЯ И ИСПАНИЯ ИМА ТОЛКОВА СМЪРТНИ СЛУЧАИ НА ВЪЗРАСТНИ ХОРА. ЕСЕНТА СЪЩИТЕ ТЕЗИ СА СИ ПОСТАВИЛИ ТРИВАЛЕНТНА ВАКСИНА ЗА ГРИП. УЧЕНИТЕ ПРАВЯТ ВРЪЗКАТА И ЕТО ТИ РЕЗУЛТАТ.
52
2
 
8
 
! Отговори
спи ограбването преди 3 години
До Мангъров НЕ гласувайте за НИТО ЕДНА от съществуващите партии които само за пред хората го играят на управляващи и опозиция а всъщност са заедно !! защо герп не са разследвали бивши управляващи от бсп,ндсв,дпс и да са вкарали коруптираните политицив затвора ...или всички преди герп са чисти като сълза...всичко е театър ужхората да избират бежду герп и бсп а те са едно...защо герп плати токова милиони за дупката във варна на оня бесепар когато там не може да се строи??
51
7
 
7
 
! Отговори
до хем преди 3 години
кои магазини на дребно са били затворени, само в молове и търг центрове. Кой строеж е спрял, аз по скоро виждам нови завършващи се сгради. Кой те е спирал да ходиш някъде, декларажия и минаваш, даже хората във варна имат повече навъртяни километри понеже си ходеха в девненските завиди с колите си. А и по принцип на работа. Даже и кварталните фризьорски далони ди работеха със съответна организация. Хайде много мрънкане, кат си голям бизнесмен ще си задържиш ценните хора два месеца, те са капитсла
50
3
 
8
 
! Отговори
хем преди 3 години
До 51 до ами тезитуризма е само 11 % а пишеш основно за него ?? според теб магазините за търговия на дребно отворени ли бяха ? а транспортните фирми-автобуси и др работиха ли когато нямаше пътници, дори и бензин кой купуваше когато нямаше как да ползваш свободно колата си ? а как са работили фабриките или строителсвтото когато при някои дейносто няма как да държиш разстояние 1 м от колегата ?? и за какво са тогава тези 10 млрд заем и изхарченият ИЗЛИШЪК когато с икономиката всичко е наред ??
49
9
 
6
 
! Отговори
до х-аха-ха преди 3 години
500000 без работа браво бе, ти имаш ли реално представа колко е трудоспособното население в Бг. 2,5 милиона. а безработицата е под 5 %.Хайде чети първо.
48
11
 
12
 
! Отговори
Много бесен преди 3 години
Мен ме трови едно нещо, това измисленото дето само дъртаци могат да пазарят от 8,30 до 10,30 ! Откачам от тая глупост!
47
6
 
17
 
! Отговори
сокол преди 3 години
В САЩ хората,преболедували от короната,не стават годни за армията...Не ги взимат.Защото за тази болест нищо не се знае,а и няма лек.Там доста военни са пострадали.Така че нещата са сериозни..Абитуриентите да не рискуват.
46
3
 
10
 
! Отговори
Уенди преди 3 години
Този мъж на 31 имал ли е придружаващи заболявания?