Спецпрокуратурата иззе още артефакти от офисите на Божков

Ценностите са с неизяснен произход и в нереставриран вид
Обновена: 2 юни 2020 09:48 | 2 юни 2020 09:27, Анисия Иванова
81

Снимка: Специализираната прокуратура

Специализираната прокуратура е иззела от офисите на Васил Божков още много нови предмети с белезите на културно-исторически ценности, съобщиха от държавното обвинение.

Продължават действията по разследването в офисите на ул. "Московска" в столицата.

Още по темата

В приземни помещения в сградата са намерени и иззети множество нови предмети, носещи признаците на културно-исторически ценности, които са с неизяснен произход и в нереставриран вид.

Намерени и иззети са фрагменти, апликации, халки, фибули, върхове на копия, които носят белезите на културно-исторически ценности. Те са били съхранявани в пълно несъответствие с международните стандарти за опазването им.

Специализираната прокуратура ще продължи занапред действията си по документиране на престъпни деяния срещу културно-историческото наследство на Република България при строго спазване на правилата за опазване и съхраняване на намерените и иззети предмети.

Във връзка с високия обществен и медиен интерес прокуратура публикува и снимки на част от намерените нови предмети, носещи белезите на културно-исторически ценности.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Глей сега! преди 3 години
Аз съм само стажант, на стажанта не му се плаща докато компанията не се увери в неговите възможности и качества. Така че ако си имаш някакви оплаквания ги адресирай до Валв Корпорация и Гейб Логан Нюуел. И на стажанта все трудната и гадна работа!
44
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига писа зо това порше ви плиткоумтик, ако поне малко разбираше щеше да знаеш че ново за 70к? е трудно да купиш, освен ако не е някой скопена база. За моето дадох 64к? и то стара старо на 2год.
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А някои наивни хорица продължават да питат: "Абе, тоя що не дойде да се защити пред независимия български съд?" :)
42
7
 
23
 
! Отговори
Mara преди 3 години
Не разбирам как така изземат вещи на неосъден човек, който си има документ за тях. КомунизЪма да не се завръща или прокурорите разграбват имущество?
41
20
 
10
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Хората много ясно видяха,че Бойко само от един разговор с Тайпи стопира пълчищата бежанци тръгнали към границата ни:):):)Също видяха,че с навременното взимане на предпазни мерки срещу коронавируса България се измъкна невридима от пандемията:):):):)Бойко реши и водната криза на Перничани като им докара вода от 9 планини в 10та:):):):)И още и още и още хайде да не изброявам":):):):)Ето затова ГЕРБ спечели във всички големи градове на последните избори.Ето затова Мая събира само 200 на протест:):):
40
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само едно знам вече със сигурност - народът заслужава да научи цялата истина, каквато и да е тя. Да спира джиткането с джипа и да чуем или опровержение или ... Много мълчание не е за добро.
39
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тошо също изглеждаше вечен. След това, буквално за седмици, всички го изоставиха. Дали Баце ще спечели на изборите, въобще не се решава в България.
38
4
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Златната маска на древен тракиец е...гневна,защото още тогава,преди 2000 години е знаела,че ще бъде гепина от...гербпрокуратурата и поругана.Историятя се завръща като...бумераг и удря фатално...недостойните.
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЗа Барцелона ще се говори след 20-то число.Засега сезнае,че къщата се продава и от снимките на обявата се вижда,че има асансьор.
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И от тези локуми за къщата в Барселона нищо не излезеАбе поизлезе, да ти кажа. Едно незаконно дете, както и отговорът на загадката защо Станко Йовчев успя да играе в ЦСКА навремето :)))
35
2
 
7
 
! Отговори
гешоф преди 3 години
Ко стааа с ритона?Тук ритонче,там конче-цял букет пари ще набера.И на баце и на влатко,аз ще да ги заниса.
34
13
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Острови,къщи,Поршета,Сикаджии,джипове,рекети,а на протест срещу Управлението на Мая и се вързаха едва 200 човека и то при положение,че им сложи и столчета за по-удобно:):):):)Извода?Никой вече не вярва на хора като Бабикян,Черепа,Елена Йончева и други подобни майстори на късия разказ:):):):)
33
2
 
19
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Това правителство и тая прокуратура не се наситиха бре , конфискуват без съд и присъда и продават в нелегалните мрежи !Кои са бандитите?
32
12
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Стига копипейст от на Бабикян сайта бе:):):):)И от тези локуми за къщата в Барселона нищо не излезе:):):):)Къщи,острови,Сикаджии,джипове,бухалки и е са да има едни избори Бойко с наша помощ ше пребие опозицията с поне 15% разлика:):):)
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре могат да влязат и да изземат във всяко едно жилище или офис каквото им хареса. Хунтата напада, без да обявява война.
30
4
 
7
 
! Отговори
Едно порше за 70 000 преди 3 години
Разследванията на каталунската полиция и на антикорупционната прокуратура за мрежа за пране на пари с произход от България, в които се появява министър-председателят на тази страна Бойко Борисов, водят до руския гражданин Александър Чаушев (в оригинала на статията името е изписано като Чавсев б.пр.), който фигурира като мажоритарен собственик на Numin Invest SL, Едно порше за 70 000 евро
29
3
 
6
 
! Отговори
BANKIANSKA GADD PRES преди 3 години
Полицията е следила и снимала къщата и магазина за дрехи в Барселона в продължение на дни през 2019 г. Така се доказва, че ексмоделката използва за придвижванията си из града луксозно бяло порше Macan. Агентите я фотографират, когато тя излиза от къщата, шофирайки.Колата е регистрирана на фирмата EMA_BGS SL същата, която контролира магазина за дрехи. Докладите на антикорупционната прокуратура твърдят, че колата е оценена на над 70 000 евро и е закупена на лизинг през февруари 2017 г. през банка в Барселона. Полицията сочи, че това плащане е в дисонанс със загубите на магазина и на фирм
28
2
 
8
 
! Отговори
BANHALQNSKI KRADEC преди 3 години
След една година разследване каталунската полиция стига до заключението, че в Каталуня са направени инвестиции, които надхвърлят пет милиона евро. Парите идват в Испания през двете разследвани компании. Агентите не са намерили данни, които да доказват, че моделката и баща ѝ имат законни доходи, отговарящи на този начин на живот. В своите доклади пред Антикорупция те припомнят твърденията в жалбата, че парите биха могли да са свързани с недекларирани средства на част от висшите служители на българското правителство, включително и Борисов.Едно порше за 70 000 евро
27
22
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Велинградския Али Баба разказа ли днес още некоя приказка от 1001 нощ?:):):)Раздавал бил с куфарчета от пещерата милиони на ГЕРБ или пък лично ги носил в Банкя на Бойко:):):):)Никой не му вярва освен партизаните от Бесепето:):):):)Иначе комиксите са много весели и забавни:):):)Чакам следващите с нетърпение:):):)Е са да има едни избори с наша помощ Бойко ше помете цялата опозиция с поне 15%разлика:):):)
26
1
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Ценностите са намерени на...пътя и за това...спецовете са ги...гепили,защото са с...неясен собственик;еее,сега поне е...ясен.