Лекари, сестри, санитари от Александровска на опашка за ваксини

Имунизация искат 110 служители на лечебното заведение
Обновена: 28 дек 2020 11:53 | 28 дек 2020 11:40, Камелия Цветанова
200

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Продължава ваксинацията за лекари, медицински сестри и санитари, работещи на първа линия в борбата срещу коронавируса в Александровска болница.

Общо 110 служители са ваксинирани, съобщи пред БГНЕС изпълнителният директор на лечебното заведение проф. д-р Борис Богов.

Още по темата
Процесът на поставяне на ваксината започна на 27 декември, а за вчерашния ден ваксинирани са общо 22 души от персонала на болницата. Днес доза от ваксината ще получат още 25 медици.

"Аз също ще се имунизирам. Моят ред идва след два дни, един от последните съм", заяви д-р Богов. Той е категоричен, че до този момент нито един от колегите му не е съобщил за някакви странични ефекти.

"Всички бяха в добра кондиция. Днес също мисля да проведа разговор с всеки от тях. Имат указания да съобщават дори и за най-малките проблеми, но досега няма", допълни той.

Ваксината се държи в хладилник с температура между 2 и 8 градуса във временните фургони пред болницата.

Флакончето се темперира, а разредено със серологичен серум се поставя на пациента.

Александровска е поредната голяма болница в София, която се включва в имунизирането, след като вчера кампанията започна в болниците "Света Анна", ВМА и "Пирогов".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
10
 
14
 
! Отговори
varg преди 3 години
За Бога,братя българи,не се ваксинирайте!!!
153
10
 
26
 
! Отговори
Кера преди 3 години
Aбсолютно нито един от моите познати лекари на този етап няма да се ваксинира. Повечето съветват да се изчака минимум година-две, за да се знае повече за страничните ефекти на тази ваксина. Защото няма такава без странични ефекти.
152
5
 
18
 
! Отговори
Пурко преди 3 години
Познатите ми доктори се ослушват за ваксиниране като пръднали в Операта! Ама знаят кое уиски е хубаво! Авантата!
151
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започна пропагандата.Заблуди лъжи и психоза.
150
5
 
26
 
! Отговори
Ааа, такова... преди 3 години
Дай снимка на опашката?Че, половината ми рода са лекари и се ослушват.
149
4
 
9
 
! Отговори
Кокошка Ризова преди 3 години
Предавнето "Мусура в Сурат" ще покаже Covid-ваксинацията на Шишо Бакшишо. Вместо в бус за кренвирши ШИШО ще позира в семейното такси.За целия Covid-цирк са му платили бензина и лиценза за 2 г.
148
2
 
1
 
! Отговори
Да си учил биология. преди 3 години
До ДртПрчИ то Висшо.Иначе мога да ти го обясня, ама да не ми вярваш. Някакви тъпотии ще ти редя.Лично мнение: Нещо като дървено дърво.
147
1
 
12
 
! Отговори
Анти/журналист преди 3 години
Пази боже от такава интелигентна прослойка, добрали се някак си до названието журналист, със специални познания по темата "СЕРОЛОГИЧЕН СЕРУМ". Български журналистически интелект!!!!!
146
8
 
21
 
! Отговори
хе преди 3 години
Одеве четох в друг новинарски сайт за страничните ефекти на една от ваксините,която е предназначена за България.Честите странични ефекти бяха обща отпадналост,високта температура,гадене и други подобни.Когато стигнах до редките нежелани реакции,които се случват на 1 човек от хиляда,а именно " Временно едностранно увисване на лицето",директно излязох от сайта.Видяло се е ,че ще я карам без ваксина ,така ми е по спокойно някак.
145
0
 
6
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Какво е "серологичен серум"?
144
2
 
5
 
! Отговори
Ваксинираният певец преди 3 години
"куп други щуротии несъвместими със здравия разум"искаш да кажеш, че за теб ресурсите на Земята са неизчерпаеми и човешката дейност няма никакво въздействие върху природата и климата? Хммм, не бих те нарекъл здравомислещ човек
143
11
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Добре , че има нормални хора , които движат прогреса напред и не вярват в чипиране , на масонски завери , на ваксиниране с отрови , на обикновен грип с име-ковид 19 , на билгейтски злонамерени намерения за принудително редуциране на населението по света и куп други щуротии несъвместими със здравия разум . За жалост по незнайни причини природата създава и такива индивиди , но някак си се оправяме успешно .
142
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми супер - който не го е изкарал да ходи да се ваксинира!
141
7
 
6
 
! Отговори
ЛЕКАРСКИ ДОКТОР преди 3 години
Еми опитните мишки в бели престилки са най-безобидни!Повечето щамове на патогенни микроорганизми са на починалите им откриватели, разработчици и ТЕСТЕРИ! ХА ЧЕСТИТО НОВОГОДИШНО ВАКСАДЖИЙСКО ШОУ!
140
7
 
10
 
! Отговори
Дани преди 3 години
ОпашАТИ ЛЪЖИ....
139
4
 
15
 
! Отговори
Кривондел преди 3 години
Няма човешко постижение, което да не е свързано с недоверие. Ваксините явно не правят изключение. Времето ще покаже кой крив и кой - прав. В крайна сметка - все още са доброволни, всеки ще си прецени дали да се довери на Пфайзер и всички регулаторни органи, или на вируса.
138
2
 
2
 
! Отговори
Хм преди 3 години
vaccine covid-19 non grata
137
2
 
7
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
От 1500 души персонал....
136
7
 
4
 
! Отговори
До 135 преди 3 години
Първо постъпи някъде на работа! От къде иначе ще те уволнят.? При нас нещата не стоят така,всеки е господар на собственният си живот.......Като порастнеш,ще разбереш./ако дотогава ти уври тиквата/
135
7
 
15
 
! Отговори
Без етикет преди 3 години
Тез шишета без етикет с прозрачна течност по-какво точно се раличават от кренвиршите без месо, от млякото с нишесте без българска закваска, от прясно замразените преди 20 години месо(риба), пластмасовите домати, или пък от меда с течна гюкоза и т.н.?100% ФАЛШ, НО С ТВ РЕКЛАМА....