Лекари, сестри, санитари от Александровска на опашка за ваксини

Имунизация искат 110 служители на лечебното заведение
Обновена: 28 дек 2020 11:53 | 28 дек 2020 11:40, Камелия Цветанова
200

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Продължава ваксинацията за лекари, медицински сестри и санитари, работещи на първа линия в борбата срещу коронавируса в Александровска болница.

Общо 110 служители са ваксинирани, съобщи пред БГНЕС изпълнителният директор на лечебното заведение проф. д-р Борис Богов.

Още по темата
Процесът на поставяне на ваксината започна на 27 декември, а за вчерашния ден ваксинирани са общо 22 души от персонала на болницата. Днес доза от ваксината ще получат още 25 медици.

"Аз също ще се имунизирам. Моят ред идва след два дни, един от последните съм", заяви д-р Богов. Той е категоричен, че до този момент нито един от колегите му не е съобщил за някакви странични ефекти.

"Всички бяха в добра кондиция. Днес също мисля да проведа разговор с всеки от тях. Имат указания да съобщават дори и за най-малките проблеми, но досега няма", допълни той.

Ваксината се държи в хладилник с температура между 2 и 8 градуса във временните фургони пред болницата.

Флакончето се темперира, а разредено със серологичен серум се поставя на пациента.

Александровска е поредната голяма болница в София, която се включва в имунизирането, след като вчера кампанията започна в болниците "Света Анна", ВМА и "Пирогов".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
20
 
15
 
! Отговори
нормален преди 3 години
Всяко чудо за три дни!Ще плюете,ще обиждате ,ще се подигравате но нещата ще си дойдат на мястото и разумът ще победи глупоста.Така са посрещани не само ваксини но и други постижения на човешкият ум.!Животът го е показал многократно ! А неверници и ,,умници" с вярата че ,,такова животно нема"винаги ще има.Но човешкият прогрес е създаден от хора точно не като тях.!Невежият винаги е бил самоуверен ,но на нормалните никога не им е пукало за мнението му!
133
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май Пухчо от снимките, ще е звездата на дена ;)
132
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напред към масовата стерилизация, народе!
131
4
 
8
 
! Отговори
фен от народа преди 3 години
Или се ваксинираш, или си уволнен?
130
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 66""""точно защото вярваме във ваксините вече сме болести като туберколоза, детски паралич и шарка се срещат изключително рядко.""""Точно защото има хитреци, които всячески отбягват ваксините, затова започнаха отново да се появяват болести, които бяха изчезнали.
129
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВЕСЕЛА КОЛЕДА!БОГ Е ЛЮБОВ! КЪДЕТО Е БОГ, там няма болести!Който е болен, не живее в Божественото царство на вярар любовр милосърдие!Продават проблем,негативно внушават,напластяват постоянно и сега продават решение.Като се осъзнаят хората,ще е късно.Невежеството на хората е най-големият вирус.Отдалечават хората от БОГ ..от истинското,от мислите им,за да ги направят биороботи и управляват.Но няма да стане. Весела Коледа!
128
5
 
7
 
! Отговори
Разораната целина преди 3 години
По какво ТАЗИ ваксинация прилича на ОНАЗИ колективизация? По доброволността. Ако човек сравни материала и с репортажите от мястото на събитието", съхранили се на страниците на пожълтелите вестници от времето на създаването на първите ТКЗС-та, ще види, че друг отговор на поставения въпрос е немислим.
127
5
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До anonimenНЕ вземам никаква страна в "спора",но...Не си ли чула за "НАНОТЕХНОЛОГИИТЕ"?-в тях НЯМА "батерии"!
126
13
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Добре де, нека някой специалист по микроелектроника да каже може ли да има чип? Защото според мен този чип ще има проблем със захранването, батерията е миниатюрна и има малък живот, освен това ще се полепи с имунни клетки като чуждо тяло. Не ги виждам нещата. Виж, за стерилизация и ДНК промяна не съм толкова убедена
125
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И нито една снимка на опашката. Чудни лъжи.
124
9
 
7
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
До по-долу пишещия. Аз не съм антиваксер и всеки ден виждам зложещото лице на този вирус. Болестта е тежка, многолика и вече се виждат ранните усложнения. Едвали само природата може сама да създаде такава гад, без участието на изкуствен подбор и намеса на генно инженерство. Ще се ваксинират около 30 %, защото толкова или са природно устойчиви на вируса или са получили естествен имунитет след боледуване и 30 % няма да се ваксинират, защото зверската пропаганда ги кара да не вярват, все пак 20%..
123
3
 
15
 
! Отговори
стоян преди 3 години
А мутрокомуниста Бойко Борисов трябва да го ваксинира бай Ставри.
122
4
 
10
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
Като смятам, кои познати и съседи ще се ваксат. То само безполезни пуяци. И с професорите е така. Да дават път на младите.
121
1
 
16
 
! Отговори
Кавали Пет Нула преди 3 години
Пияница неврастеник отново с безсмислен коментар, целящ единствено противопоставяне. Затвърждава се подозрението, че е *** на редакцията
120
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАСИЛСТВЕНО БЕЗМИСЛИЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИ МУТРИ БОКОЛУЦИ
119
9
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До ИдеалистА, не, грешиш. Ще се ваксинират само 20%. Другите 80% сте хората на професор Иво Христов, той най-добре ви каза какви сте :)))
118
2
 
18
 
! Отговори
Поп Грую преди 3 години
Аз опашки не видях. Кьосемарлиев, дай една снимка на опашка, ве!
117
9
 
24
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
На всеки 30 минути по БНР гърми пропаганда на ваксинирането с американската ваксина. Хората са отвратени от тази яростна и *** пропаганда. На управляващата шайка, какво са и обещали от Америка: вечна власт или огромни комисионни! Предложете ваксина с цялостен убит вирус, при тях се образуват антитела срещу различни антигени на вируса и те са по-добри при инфекциозни причинители, коити бързо и често мутират. Не харчете народната пара, само около 30% от населението ще се вкасинира.
116
2
 
21
 
! Отговори
Ром и Джери преди 3 години
проблемът на човечеството с тези процеси е, че те са много бавни и не успяваме да направи причинно-следствена връзка. Накой може ли да проследи бума на онкологични заболявания до навлизането на пластмасите във всички сфери на бита? Едва ли. Същото е и с тази бърза ваксина. Ако след години почнат странни ефекти, проблемът ще е единствено на потърпевшите. Аз лично искам да елиминирам този риск за здравето си, още повече, че този вирус не ме е закачил изобщо
115
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалка история !Аз ще чакам от руската ваксина ! Нали е " демокрация" и можем да избираме демократично ....Или може би ще трябва да се спасяваме нанякъде, както едно време преди 44 година са бягали от фашисткият режим къде ли не , най вече в Южна Америка ...