Масовата ваксинация тръгва през пролетта, реваксинация от днес

Тръгва имунизирането в старческите домове и училищата
99
Масовата ваксинация тръгва през пролетта, реваксинация от днес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Някои области приключиха с първа фаза, готови са да започнат с втора фаза. Това обясни главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който посрещна новата пратка ваксини на Pfizer. Такива области са Бургас и Пловдив, където могат да започнат  с домовете за възрастни хора и учителите.

Още по темата

В София това вероятно ще стане след седмица, защото има повече болници и чакащи за ваксинация медици.
Той като днес пристигнаха наполовина от очакваните дози, доц. Кунчев каза, че очаква през февруари-март да бъдем компенсирани с по-големи от вече договорените доставки.

Здравните власти очакват около 4 000 дози от ваксината на Moderna следващата седмица, а в средата на февруари нова доставка и от Pfizer на 35 000 дози. В средата на март също ще има доставка от Pfizer.

Доц. Кунчев увери, че няма опасност човек, получил първа доза от ваксината, да не получи втора.

От днес започва и реимунизацията.

„Не споделяме мнението на Великобритания за поставянето само на една доза. Ние трябва да сме сигурни, че всеки
ще получи по две дози“, коментира той.

По думите му през пролетта, когато скачат доставките на ваксините ще започне ваксинацията на всички желаещи.

„За момента личните лекари имат данни за хората, които активно са поискали имунизация. Ние установихме, че ако днес се правят списъците, след 2 месеца няма да е актуален, трябва да се прави 2 седмици преди ваксинацията, но всеки който поиска ще бъде имунизиран“, увери доц. Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
К'во бе ... преди 3 години
По тема бяха курсовите Ченишев изтегли дългата клечка за Втора българска държава върза му на късметлията, на мене ми се падна късата клечка Освобождението на България!Нещо за осемдесет дни го направихме за 40. За тоя СТЕМ няма се разберем. И стената му беше по-малка!
68
0
 
2
 
! Отговори
циганина преди 3 години
Както винаги за слива не ни броят корумпираните българи в европа и затова няма ваксини за нас .
67
0
 
0
 
! Отговори
Обяснявам: преди 3 години
Принципно нормата за един стенописец е един квадратен метър на ден както трябва, мойта "стеничка" както се изрази декана беше близо 80 квадрата и първоначален срок 20 дена, отпуснаха ни още 20 май щото било невъзможно и отложихме изпита два пъти и ония много побесня и пак за 40 дена с помощ от приятели направихме работа за двойно по-дълъг срок от време и ония рече Среден 3 по Артмениджмънт. Е такива гадняри сте, пък и работата да ви я напише някой без пари. Посмешище сте ....
66
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, от кога вие червените фенове на БСП взехте да разбирате от ваксинация, нали вирус нямаше, нали беше измама?
65
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърция очаква 1,265,550 бройки от ваксината на пфайзер до март - защо на България се падат толкова малко бройки? пак ли сме от отбора на ***??
64
2
 
0
 
! Отговори
Значиииии..... преди 3 години
В "спора" се ражда истината. А истината е, че ни дължите 400 000 лева, обаче не след закуска, не след обяд, не утре, не след една седмица, а възможно най-бързо и практиката "имам човек" ще я забравите в тая криза с 52 процента неграмотност, като ония по Артмениджмънт дето заради курсовите работи отложихме изпита два пъти по основателни причини и беше побеснял, че три пъти го мотаме и Среден 3, а ние сме се побъркали от работа за без пари и за образование, а не за црква!
63
2
 
0
 
! Отговори
На въпроса: преди 3 години
За оная оценка Среден 3 по Артмениджмънт - 20 дни бяхме на стената в Емилиян Станев и изпълнявахме по 80 кв.м дипломни проекти и то до три часа през нощта сме работили и екзаминаторът ни мразеше? Кога да учим? После съм си научил всичко ама така с лакомия и алчност и шовинизъм умират хора! Настоявам СТЕМ да се даде на "Отец Паисий" Враца - Авангард плюс 50 000 лева отгоре за пропуснати ползи, извинение и репарации за тая подмяна на документация. Искате да ходим на съд ли?
62
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно - абсолютна подигравка с населението. Поне кажете в прав текст - чакаме западните държави да се имунизират щото в момента няма ваксини. Какви са тези увъртания и лъжи - пролетта почваме додоха 5 хиляди, 10 хиляди?- Израел ваксинира по 175000 на ден! Значи вашата бройка я правят от сутринта до към 10-11 за второто кафе!
61
3
 
7
 
! Отговори
По света и у нас преди 3 години
Навсякъде в Европа първо ваксинират възрастните хора. Как се прави това тук. Отивам в дом за стари хора. Средна възраст на обитателите-над 80 години. От целия персонал само една санитарка заявява желание да се ваксинира. Нито един служител не носи маска. Няма свиждане, но така ли пазят старите хора?Има ли ефект от карантина от този тип? А и досега не съм чул някъде да ваксинират тази група граждани. Господ да ги пази...
60
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то руската ваксина някой ползва ли я защото западната вече е сложена на 30-40 милиона човека !от 30-40 милиона 90% са хора над 60+ какъв е шанса някой от тях да умре и без ваксина ?
59
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чоко"Не съм фен на ваксините но все пак трябва да имаме впредвид, че в момента се ваксинират хора над 85 годишна възраст а на тази възраст е най-нормалното нещо да умреш и със и без ваксина".Нормалмо е зая западните одобрени ваксини хората да умират от тях. От руската ваксина никой досега не е умря.
58
3
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Демокрацията и в честност пазарната икономика се интересува единствено от печалбите за олигопола. Единственото предимство на тези експериментални ваксини е,че са по евтини за производство и по бързо могат да се произведат. На практика обаче, струват колкото конвенционалните и Китай закъсняха само с месец-два с техните ваксини. Самото намерение да ваксинираш масово хората по света с експериментални ваксини заради печалба е сатанинско.
57
2
 
0
 
! Отговори
Предайте на МОН преди 3 години
Формулярите по СТЕМ са подменени. Това, което сме написали покойният Красимир Данов, аз и колегите ми е одобрено, но е дадено за изпълнение на Виктор Кръстев и училище Христо Ботев Враца - връзки или подкупи не знам какво е правил, обаче имам оригиналите на нашите формуляри по дата преди тия на Виктор вижте в кореспонденцията между нас и ръководството. Тая наглост минава всякакви граници .....
56
2
 
2
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Не съм фен на ваксините но все пак трябва да имаме впредвид, че в момента се ваксинират хора над 85 годишна възраст а на тази възраст е най-нормалното нещо да умреш и със и без ваксина. Вече ако са умрели млади хора, нещата стават сложни.Ако се въведе ваксинацзионен паспорт тогава процента на желаещо ще скочи драстично. До тогава процента ще е около 10-15.
55
1
 
3
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
Взимам ти нещо твое и за да си го получиш обратно трябва да направиш каквото аз ти кажа. По желание.
54
1
 
6
 
! Отговори
eeee преди 3 години
Добре де, някой да ми обясни, как при положение че при първата доставка дойдоха 10 к броя и се имунизираха 10 к, сега за ре имунизация пристигат 5к, другите кво ще ги правим сега?
53
2
 
8
 
! Отговори
Размисли и Страсти преди 3 години
Добре де, след като е по ЖЕЛАНИЕ тази ваксинация, защо толкова много се пише, говори, АГИТИРА?!
52
1
 
6
 
! Отговори
не разбрал преди 3 години
Тя хубаво ще тръгне/масовата ваксинизация/, но кой ще ваксинират толкова масово?!
51
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Западните ваксини се появиха месеци след руските, и изведнъж се оказаха одобрени от всички медицински органи!
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Масова?! Колко да е масова? по 100-тина човека на ден?