Русия се надява на разум от САЩ и да не пращат на Киев ракети с голям обсег

Министерството на отбраната на САЩ не потвърди информацията
28 май 2022 09:21, Александър Попов
262
Русия се надява на разум от САЩ и да не пращат на Киев ракети с голям обсег
Снимка: GettyImages

Руската страна се надява, че "здравият разум ще надделее" и САЩ няма да изпратят на Киев ракети с голям обсег, заяви руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов, след като бе помолен да коментира появилата се в американски медии информация, че Белият дом се готви да достави на Украйна ракетни системи за залпов огън, предаде ТАСС.

"Подобна информация трябва да бъде внимателно проверена. В момента изхождаме от изявлението на говорителя на Пентагона Джон Кърби, че окончателно решение по този въпрос не е взето. Надяваме се, че здравият разум ще надделее и Вашингтон няма да предприеме подобна провокативна стъпка", заяви руският дипломат, цитиран на страницата на посолството в Телеграм.

Си Ен Ен съобщи по-рано, позовавайки се на неназовани представители, че администрацията на Джо Байдън се готви да увеличи вида на оръжията, които предлага на Украйна, като изпрати усъвършенствани ракетни системи с голям обсег на действие.

Още по темата
Администрацията е склонна да изпрати системите като част от по-голям пакет от военна помощ и помощ за сигурността на Украйна, който може да бъде обявен още следващата седмица, твърдят източниците на телевизията.

Високопоставени украински представители, включително президентът Володимир Зеленски, през последните седмици молят САЩ и техните съюзници да им предоставят ракетни системи за залпов огън. Произведените в САЩ оръжейни системи могат да изстрелват ракети на стотици километри - много по-далеч от която и да е друга от системите, с които Украйна вече разполага. Според украинците това би могло да промени хода на войната.

Друга система, която Украйна иска, е системата за залпов огън с висока проходимост (HIMARS).

Администрацията на Байдън от седмици се колебае дали да изпрати системите на фона на опасенията, изразени в Съвета за национална сигурност, че Украйна може да използва новите оръжия за нападателни атаки на територията на Русия, твърдят служители.
 
Министерството на отбраната на САЩ не потвърди информацията.

"Със сигурност имаме предвид и сме наясно с исканията на Украйна, частни и публични, за ракетна система за залпов огън. И аз няма да изпреварвам решения, които все още не са взети", заяви говорителят на Пентагона Джон Кърби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Допуснат е много цинизъм
201
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 218. Като цитираш чужда мисъл в началото хората бързат и ти слагат минус, защото вече се дразнят от тази метафора. После разбират че са сбъркали но вече е късно да се поправят. Сам си си виновен и сайта също.
200
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Краят на Великобритания и САЩ е много по близо. Русия ще ги победи, Русия винаги побеждава. Слава.
199
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Краят на Русия е близо
198
16
 
8
 
! Отговори
до 218 преди 1 година
"Джужака в Хага и настъпва 1000 години мир!" --- За кой джуджак от двамата говориш? За по-дребния ли, дето затри Украйна и съсипа ЕС ли? Че и цял свят да му плаща за келешлъка и дрогата!
197
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен .. Няма какво да се преговаря - границата по Москва,Казан Волгород! Джужака в Хага и настъпва 1000 години мир!
196
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само че ни управляват луди ами луди пишат по форумите. Не разбирам защо се допускат вопиющи глупости.
195
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Зеленски се махне двете страни ще се разберат. Зеленски е преч ка. Да го приберат на запад но да се махне.
194
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кому е нужна тази война, кому? На европейските държави не е нужна, защото губят икономически, нито на Украйна или Русия е нужна, защо тогава умират хора,деца и се извършва геноцид над славяните, защо? Спрете докато е време! Зеленски, върви си, ти си отговорен за тази ситуация и многото загинали в Украйна!
193
1
 
8
 
! Отговори
Уил Смит преди 1 година
207 братчед земи пиши на руски бе не се мъчи с инглиша, прочети какви глупости си сътворил
192
4
 
13
 
! Отговори
Уил Смит преди 1 година
Решението вече е взето, MRLS тръгват за Украйна, от 40 до 300 мили обхват в зависимост от ракетата, а США имат 700 ХИЛЯДИ заряда с различен обхват! И над 1300 високо подвижни пускови установки!
191
8
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Разумът приключи на 24.02.След това само бой по фашистка Русия до пълния и разгром.
190
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Треснете една ракета в Москва и избийте руските чукундури от руската телевизия. Ако може да разчлените и онзи пияндурник Дугин още по-добре.
189
8
 
5
 
! Отговори
До т.нар. Анализатор преди 1 година
Не си схванал съвсем, човече. Това е предупреждение, изразено по дипломатичен начин. Така правят дипломатите. Не говорим в случая дори за това, кой доколко е в състояние да изпълни заплахите си и дали би го направил. Това е "стратегическото двусмислие", измислено от американците.От друга страна, американците не познават наистина добре руснаците, въпреки многото си "тинк танкс" за Русия и не разбират, че когато руснаците заплашват, не блъфират, а изчакват дали ситуацията ще ескалира. Опасно.
188
12
 
4
 
! Отговори
Отговорът преди 1 година
Тогава ще думнат ръководството в Киев, а може и в САЩ да летят ракети. Амин дай-БОЖЕ!
187
1
 
17
 
! Отговори
нищо чудно да стане преди 1 година
Ако САЩ даде на Украйна ракети с голям обсег и треснат Москва,това ще е най-големия кашмер.Все пак това си е война!
186
13
 
4
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
Путин вече предупреди (и то неведнъж) че нападение срещу Русия е единствената причина, поради която Русия може да използва ядрено оръжие. Дано не се стига дотам. Украинците точно за такова нападение могат да използват системи за залпов огън с обсег от няколко стотин километра. Има за какво да се замислят САЩ.
185
16
 
5
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До Анонимен 196: "Никой не я карал да започва да бомбардира Украйна"? Точно обратното: Украйна можеше да избегне войната и да задържи Донбас и Луганск ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас и Луганск, отказ от членство в НАТО. Можеше,но не го направи. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне.
184
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия да не се надява на подобни илючзии. Никой не я карал да започва да бомбардира Украйна.
183
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз се надявам и вярвам, че руснаците и американците трябва да се разберат по човешки, на Зеления не вярвам, той сам си призна преди време, че страхува от укро-нацистите ,а сега се преструва на техен защитник, цялото население на Украйна се страхува от укро-нацистите и Азов,Айдар и други подобни фашистки организации.