Кадиров плаши Полша със съдбата на Украйна, Русия още мисли за Киев

В Кремъл още обмислят щурм към украинската столица
28 май 2022 08:05, Александър Попов
334
Кадиров плаши Полша със съдбата на Украйна, Русия още мисли за Киев
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Чеченският лидер Рамзан Кадиров, подкрепян от Кремъл, публикува видео, в което предупреждава, че Полша може да последва Украйна, предаде Асошиейтед прес.

В записа, качен на официалния профил на Кадиров в Телеграм, той казва, че Украйна е "приключена сделка" и че "ако бъде дадена заповед след Украйна, ще покажем на Полша какво представлява за шест секунди".   

Полша, която граничи с Украйна, снабдява своята съседка с оръжия и друг вид помощ от началото на руското нахлуване на 24 февруари. Освен това тя е приела милиони украински бежанци.

По-късно на записа Кадиров призовава украинския президент Володимир Зеленски "най-накрая да се осъзнае и да приеме условията, предложени от нашия президент Владимир Путин".

Още по темата
Чеченският лидер не за пръв път използва социалните медии, за да възхвалява представянето на чеченските бойци срещу украинските военни и да прави различни непотвърдени изявления за войната в Украйна.

В Кремъл още мислят за нов щурм към Киев, твърдят източнци на независим руски сайт

Предвид настъплението на руските войски в Донбас в средите на Кремъл отново е възникнала надежда, че Москва може "да доведе до победа" войната в Украйна, твърдят два източника, близки до Кремъл, и един от администрацията, цитирани от независимия руски уебсайт "Медуза".

Според тях все по-тревожните изказвания на официални представители на Украйна по повод сраженията в Донбас са знак, че Киев очаква там голямо поражение. И въпреки че резултатите от действията на руската армия не отговорят на предварителните планове на Русия, в Кремъл отново обсъждат евентуален нов щурм към украинската столица, казват те.

Понастоящем "програмата минимум" на Кремъл за обявяване на победа е руските войски да превземат изцяло Донецката и Луганската област. Сега под украински контрол е около 5% от територията на Луганската и над 40% на Донецката област. "Програмата максимум" си остава превземането на Киев.

И висшето ръководство на Русия още не се е отказало от тази цел. "Така или иначе ние ще ги довършим украинците. Най-вероятно до есента всичко ще свърши", казва един от източниците на "Медуза".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
1
 
0
 
! Отговори
Каним преди 1 година
Рамзе Каде в Полша. На пърлено прасе по полски с уиски и кафе:)
268
0
 
2
 
! Отговори
Кадир преди 1 година
OFF
267
2
 
2
 
! Отговори
Поляк преди 1 година
До руснак. Ами объркайте се и ще видиш кво става за 30 сек, а ядреното оръжие си го заврете нали знаеш къде. Ако имаше и най малка възможност вече да сте го ползвали, ама да приказваш е едно а да ти стиска е нещо др.И мелзчето си го скрийте и то добре че от апапи те му повечето са история към която и той а и вие кплнца вървите. А е. В устата и кйсмет:))
266
3
 
9
 
! Отговори
хахо преди 1 година
бил съм в 4е4ня . от тоя по мразен 4овек в 4е4ня няма . защото е една руска *** . а 4е4енците мразят русия пове4е от поляците
265
4
 
8
 
! Отговори
Поляк преди 1 година
Този нещастен меllez с когото плашат малките деца в руSSия пак е взел някой долар от кремъл и плаши гаргите. Те и укр за 3дни щяха да стъпчат та ако и Полша така пази боже. Да не говорим какво ще стане ако само дори 1 руски фоерверк падне на полска територия дори и по грешка. :))
264
3
 
14
 
! Отговори
брадат пръч преди 1 година
И за този ще чуем някой ден
263
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от кой век е тази статия? даже не питам и за година? какви 5% контролирали от луганска област, като 95% са руски? и какви 40% от донецка, като тя падна цялата преди повече от седмица? какво копи-пействате тук? и го казвам като непутинист и не русофил. но следя обстановката в украйна редовно.
262
6
 
22
 
! Отговори
ПОЛША ЛИ! преди 1 година
Полша е част от ЕС , от НАТО и Свободния свят и всяко посегателство срещу нея ще доведе до изчезването на провинциална Рус от картата на света.
261
14
 
6
 
! Отговори
Някой преди 1 година
До Do някой251Никакъв *** несъм. А Вие явно неосъзнавате, че ако някой (който и да е) натисне ядреното копче, това означава край на човечеството. На човешката цивилизация изобщо. Така че никой няма да го натисне. Да се самоубие. Още повече пък заради Полша. А да водят неядрена война с руснаците и да победят - Просто няма как. И това го признава началник щаба на НАТО (гледайте CNBS. И най- важното - Втората по големина армия в НАТО (турската) няма да се бие срещу Русия със сигурност.
260
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЛИЦ-Град Северодонецк е превзет изцяло и е под пълния контрол на руските сили
259
11
 
14
 
! Отговори
Popо преди 1 година
Скоро като засвистят ракетите от новото щатско въоръжение в Украйна и ще се скриеш като плъх!
258
12
 
15
 
! Отговори
охххх преди 1 година
Този пръч,да вземе да се обръсне,и тогава да дава акъл !
257
9
 
15
 
! Отговори
Ето това е преди 1 година
Истински руснак !
256
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента неустрашимите и непрощаващи чеченските бойци на Руската федерация отново правят сериозно зачистване на нацистки плъхове, този път в Химическия завод "Азот" в Северодонецк.
255
14
 
21
 
! Отговори
Ако иска преди 1 година
Кадиров плаши със какво бе кадирчо със изгнилата руска армия ли дето от 3 месеца неможе да се справя със една супер бедна украина вие и нато щехте да смажете за 2 дена
254
20
 
11
 
! Отговори
Ако иска преди 1 година
Ако иска путин ще унищожи Полша за половин ден как то унищожи Украина за няколко часа а Нато за 2 дни хаха
253
0
 
3
 
! Отговори
До 254 преди 1 година
Може да не е "сякаш" !
252
7
 
25
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Кадиров като нас, смел е много от дивана вкъщи.... хахаха
251
10
 
32
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Много ми се иска Кадиров да отиде в Полша и там да му резнат грозната кратуна.
250
17
 
6
 
! Отговори
Ясно е преди 1 година
До хаха- 258-И на теб ли трябва да ти се обяснява че основната цел на Русия в Украйна бе да спре попълзновенията на глобализъма чрез НАТО и марионетките на глобалистите. Затуй и целта бе превземане на стратегически територии за отбрана. Денацификацията е втората цел. И двете цели успешно осъществявани до сега. Иначе и аз се чудя защо медиите ни навират Кадиров непрекъснато. Като че други източници няма