Лекарката, пристигнала първа при тежката катастрофа край Враца, е била пияна

Тя е дала положителна проба за алкохол
11 яну 2023 12:16, Нели Христова
186
Лекарката, пристигнала първа при тежката катастрофа край Враца, е била пияна
Снимка: БГНЕС

В тежка катастрофа вчера край Враца загина 3-годишно дете, а по-късно близките му се усъмниха, че лекарката, пристигнала с първата линейка на мястото на инцидента, е била пияна.

Подозренията им се оказаха верни - медицинското лице е дало положителна проба за алкохол, съобщават от БНТ. От полицията потвърдиха, че пробата е взета с дрегер, но не уточниха промилите.

Още по темата

С резултатите е запознато ръководството на Спешния център в града.

Очакват се и резултатите от аутопсията на 3-годишното дете, което ще даде яснота къде е настъпила смъртта и дали е възможно да бъде спасено от медиците, както твърдят близките на семейството.

"Да взета е проба за алкохол, резултатът е положителен и с този резултат е запознат ръководството на спешния център. Подробности ще научите от спешния център", каза Красимир Василев - говорител на ОДМВР, Враца.

"Новината ни потресе. Никога не съм очаквала такова нещо от д-р Димова. Бяха уведомена, че е отказала проба, оказа се ѝ е направен дрегер, за който бяха уведомен към 10 ч, тази сутрин от ОД МВР- Враца, пробата е положителна. При така стеклата се информация ще подходя с цялата строгост на закона. Д-р Димова ще бъде уволнена", каза Д-р Галина Лещарска - директор на ЦСМП, Враца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
5
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
в българия трезви лекари няма
73
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Беззъбите вероятно са наплюли лекарката по лицето и тя се е дезинфекцирала със спирт и от там на дрегер е дала положителна проба.
72
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-важното е, че е пияна на работа ,доктор в спешното-добре, така е. Но братчеда дали има книжка , редовна кола, застраховки и защо е катастрофирал- нито дума. За столче на детето с колан -нито дума. Вероятно майката го е държала в ръцете си или е стояло между двете предни седалки както децата обичат да се возят за това е изхвърчало. Столче не могат да имат, а могат да трошат линейки, спешни отделения да бият доктори. Нека да си понесат материалната отговорност и морална дето са си убили детео
71
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чак пък да е пияна, това са преувеличения.
70
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами д-р Радева беше забранила да се пие вода... какво да пие жената? А и с тия грипове, всеки гледа да се дезинфекцира. Шегата настрана, моля да се не се налага на никой да ползва в провинцията, а и не само, спешна помощ и доктори... ужас е по болниците.
69
0
 
6
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До Враца бацещот хората не трябва да виждат че некъде в ЕС некой пита "абе къде са ми парите, дето дадохме за едни работи". за това и няма правителство, никой неще да опере пешкира
68
3
 
14
 
! Отговори
2479 преди 1 година
Добре,че не са загинали хора,с над100км/ч ,в проливен дъжд.
67
3
 
41
 
! Отговори
Враца баце преди 1 година
Бе, защо тендециозно измествате проблема?! Какво значение изобщо има лекарката, при положение, че онзи е убил по непредпазливост собственото си дете?!!
66
0
 
23
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
некой помни ли дисциплинарно уволнения "пиян даскал" дето беше бил бpикeтче в софия? дето се оказа че генийчето е пети клас за трети път и се е самонаранило? не? щотей уа?
65
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А този кой го е карал да катастрофира и да си убива децата. Пада му се!
64
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бащата,убил детето си имал ли е книжка?Цял късмет е,че не е връхлетял върху друг автомобил,че не се знае сега още колко жертви можеше да има.
63
9
 
8
 
! Отговори
НЕДА преди 1 година
Да, ще бъде уволнена. И тихомълком ще бъде назначена на друго място, защото няма лекари и слагаме всякакви, за да "вържем графика"
62
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е,не е имало трезва,затова са изпратили пияна.А бащата,който е убил детето си,карайки с висока скорост,кой му е виновен,та чупи стъклата на спешното?Правят се на джигити по пътищата и не мислят за последствията.
61
1
 
44
 
! Отговори
От написаното тук преди 1 година
не става ясно къде е вината на лекарят? Пияна или не, какво се очаква от нея, да възкреси починалите? Преди много години, шофирах извънградско, имаше много гъста мъгла. В един момент ми се стори, че виждам силует, към който се приближавам бързо. Скочих на спирачките и спрях на 2-3 метра от Мерцедес C180, комби, без нито един светещ фар, пълен до горе с римляни, спокойно движещ се с 20 километра в час. Добре, че беше посред бял ден, никакъв шанс да ги бях видял нощем. Та, къде е вината на лекаря?
60
0
 
22
 
! Отговори
Аман преди 1 година
Пишете глупости та да ви се четат,вярвайте на получовеците и скоро няма да има лекари ,но това долно племе си го заслужава.
59
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя се усмърдяла от пияните джипсове в спешното.
58
0
 
14
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
и излиза отрицателна кръвна проба и кво праиме сичките пуритани? а кво праиме с джурмалясите дето насpaха докторицата? важното е кво е казала "баба капка" (която тука удобно я пропускат)
57
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не е била пияна, тя е пила пяна за уста и лукчета. Питайте онзи дето утрепа французина в Софето с 170 км/ч и онзи с татусите на лицето дето помля момичетата.
56
0
 
29
 
! Отговори
българина преди 1 година
първо детето не е било в столче... второ са карали бързо, трето сами са си виновни
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ромуле може да го съдят,ама той Господ го осъди за това че е возил детето си без предпазно столче,ама виж на тая която уж трябва да спасява хората в нужда и е пияна като талпа не трябва да и се разминава!