Лекарката, пристигнала първа при тежката катастрофа край Враца, е била пияна

Тя е дала положителна проба за алкохол
11 яну 2023 12:16, Нели Христова
186
Лекарката, пристигнала първа при тежката катастрофа край Враца, е била пияна
Снимка: БГНЕС

В тежка катастрофа вчера край Враца загина 3-годишно дете, а по-късно близките му се усъмниха, че лекарката, пристигнала с първата линейка на мястото на инцидента, е била пияна.

Подозренията им се оказаха верни - медицинското лице е дало положителна проба за алкохол, съобщават от БНТ. От полицията потвърдиха, че пробата е взета с дрегер, но не уточниха промилите.

Още по темата

С резултатите е запознато ръководството на Спешния център в града.

Очакват се и резултатите от аутопсията на 3-годишното дете, което ще даде яснота къде е настъпила смъртта и дали е възможно да бъде спасено от медиците, както твърдят близките на семейството.

"Да взета е проба за алкохол, резултатът е положителен и с този резултат е запознат ръководството на спешния център. Подробности ще научите от спешния център", каза Красимир Василев - говорител на ОДМВР, Враца.

"Новината ни потресе. Никога не съм очаквала такова нещо от д-р Димова. Бяха уведомена, че е отказала проба, оказа се ѝ е направен дрегер, за който бяха уведомен към 10 ч, тази сутрин от ОД МВР- Враца, пробата е положителна. При така стеклата се информация ще подходя с цялата строгост на закона. Д-р Димова ще бъде уволнена", каза Д-р Галина Лещарска - директор на ЦСМП, Враца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мила родна картинка, бащата натоварил жената и децата в колата и жули с над 100 по мокър път, та да се види колко е велик, майката пък вместо да сложи детето в столче го държи, вероятно да има място за още някой в колата, като става белята идва наквасена лекарка да оказва медицинска помощ, е какво повече да коментирам
93
4
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
У нас има много кадърни лекари и получават достойно заплащане.Тези в спешното не са от тях.Личен опит.
92
2
 
15
 
! Отговори
Дани преди 1 година
Каква е тази криворазбрана журналистика да наричаш човек с положителна проба за алкохол, пиян?
91
2
 
10
 
! Отговори
мак преди 1 година
Не разбрах, защо ми изтрихте отговора до "да бе". Може би защото вменявам вина на родителите. Имате странни критерии, кое може да се пише и какво не. Защитавате еле..кто...рата, нали.
90
2
 
18
 
! Отговори
сравнение преди 1 година
Преди 20-ина годиними разказаха за шофьор дето пил и полека лека спрял на светофара.Обаче отзад го ударил един дето му отказали спрачките.И така хванали и тоя дето пил.Та и тази случка подобна.
89
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само в България може да се оправдава пиянство на лекар по време на работа!! В никоя нормална държава няма да търпят такова нещо, но у нас е културна особеност да се пие през цялото вре с повод и без повод... После защо сме на тоя хал!
88
1
 
6
 
! Отговори
Врачанин преди 1 година
Нормално. Болните посетили спешната помощ във Враца , се препращат в Първа частна болница.Какво да правят лекарите в спешното , за да си запълнят работното време ?Такъв беше и случая с мен.Пият или спят.И ако ги извикат за спешен случай псуват.
87
7
 
5
 
! Отговори
Венци от Видин преди 1 година
Те затова ли ги бият постоянно,защото са неадекватни в ситуации в които се очаква да помагат
86
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лекари, бягайте в чужбина. Нямате ли акъл да стоите в тази диващина тук.
85
4
 
19
 
! Отговори
каквото такова преди 1 година
Радвам се ,че напуснах тази клоака отдавна.Във Франция лекаря е повече от бог,за да стигнеш до него е дълак път и вярвайте ми не всички успяват.А на тази територия е ад и то подклаждан от недоучили журналистчета.
84
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е какво ако беше трезвена щеше да го спаси ли?Проблемът е в задволанното устройство за смъртта на детето.Не я защитавам,че пие на работното място.Возиш дете с превишена скорост кой е виновен?Вина не се прехвърля така.
83
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато не кажат колко промила е отчел дрегера - "лекарката е била пияна " е невярна информация и невярни внушения . Между пил и пиян има голяма разлика .П.С. Нека не звучи като оправдание на лекарката ,че е пила докато е на работа .
82
4
 
16
 
! Отговори
До 69 преди 1 година
Не другарко! Ще си стегне куфара и ще отиде я във Франция, я в Германия (както много други лекари), ще си гледа работата, ще си получава парите и няма да и се налага да употребява алкухол на работа за преглътне условията в които работи и "пациентите" с които и се налага да контактува у Враца!!!!!! А БГ кочинката, скоро ще се лекувате само с чай и баене при роднините от племето на тоя дето си е премазал детето!!!
81
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички поркат на работата само лекарите не трябвало да пият щото можело някой да умре.Но когато да се увеличи възнаграждението на медицинския персонал щото може някой да умре не може.Квалифицирани лекари и специалист по видин и враца едва връзватп по 1000лв. заплати от години.Но ви насочват агресията медиите към тях а не към управниците защото сте трости хора масово освен братчедите.
80
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ромите с какво ще бъдат наказани в случая!!!
79
2
 
29
 
! Отговори
Да бе преди 1 година
Превишена скорост, стари гуми, 3 годишно в кола без столче за дете... Детето изхвърчало от колата и го намерили затиснато под колата .... ама най-големия проблем е лекарката?!?! Не, че е малък ... ама е фактор без никакво значение за фаталната случка!!!
78
7
 
6
 
! Отговори
та така преди 1 година
не е пила бе , целувала се е с шофьора който е пил
77
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лекарката нито е карала колата нито линейката. Който е карал колата е виновен за смъртта на детето
76
2
 
18
 
! Отговори
Димитър преди 1 година
НЕДАE Лекари все повече няма да има камо ли квалифициран със специалности от по-тежките.В Бърза помощ се работи денонощно на смени и голяво напрежение.Заплатите са по ниски от тази на об. работник в София и българите одобряват това.По умните народи отдавна са разбрали че тази професия не е като другите и са се осигурили.Но у нас има радост след нападения.Страхотна тростития и елементаризъм.
75
0
 
27
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Първо да уточним, че детето не е било в столче, което е задължително! Ама в тоя етнос фончо управляваше БМВ спокойно в ци..нг..ан.ската мааала, вече може и камион да кара. Не оправдавам и пиянството на лекарката, в крайна сметка отговорна им е професията, не са коцето - да си позволяват от всичко на масата.