Русия предприе въздушна атака, Украйна сваля ракети

В цяла Украйна беше обявена въздушна тревога
Обновена: 26 яну 2023 10:44 | 26 яну 2023 10:44, Елка Василева
823
Русия предприе въздушна атака, Украйна сваля ракети
Снимка: архив, БГНЕС

Русия започна поредната си въздушна атака срещу Украйна в пиковия час тази сутрин, а властите призоваха гражданите да се укрият в убежища, докато силите за противовъздушна отбрана свалят приближаващите ракети, предаде Ройтерс.

Журналист на Ройтерс разказа, че е чул свистенето на ракета, летяща на малка височина, на около 30 километра от столицата Киев.

Още по темата
Две ракети бяха забелязани над територията на Николаевска област, съобщи в „Телеграм“ губернаторът Виталий Ким.

„Ракети летят във вътрешността на Украйна. Поне две бяха забелязани северозападно през Николаевска област“, написа Ким.

В цяла Украйна беше обявена въздушна тревога, докато хората отиваха на работа. В столицата украинци се укриха на метростанция, някои седяха на одеяла или на пластмасови столове.

Първите руски ракети бяха свалени, обяви началникът на президентската канцелария Андрий Ермак.

Най-големият украински частен енергиен производител ДТЕК съобщи, че превантивно спира електроснабдяването в Киев, околния регион и Одеска и Днепропетровска област, заради опасност от ракетна атака.

През нощта ПВО е свалила всичките 24 дрона, изпратени от Русия, съобщи украинската армия. 15 от дроновете са свалени около Киев, където няма информация за нанесени щети. Столичните власти предупредиха гражданите, че по-късно през деня може да има още ракетни атаки.

Тези нападения бяха извършени, след като Германия и САЩ обявиха вчера, че ще изпратят модерни бойни танкове на Украйна, предлагайки, по определението на експерт „бронирана ударна сила“, която да помогне на Киев да преодолее патовата ситуация, в момент, в който войната навлиза в 12-тия си месец, отбелязва Асошиейтед прес.
(БТА, Петя Гергова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


823
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
593
33
 
9
 
! Отговори
скоро преди 1 година
всички русофили на съд за държавна измяна
592
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много дтрашни треи ракети от чипове на съдомиялни. Щом след като са били унищожени от ПВОто са нанесли такива щети, какво ли щеше да стане, ако окраинцуте не ги бяха прихванали ?
591
4
 
6
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
47 от 55 ракети са свалени, три не са ударили целта, пет са ударили целите си.
590
6
 
19
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Те руснаците ще дойдат при нас на курбан без оръжие.А които лаят против тях ще си счупят краката и кръстовете да им се кланят защото няма къде да се скрият.
589
7
 
26
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Пак от 70 изстреляни ракети лъжеца математик Зеле свалил 80 броя.А всички цели унищожени.Няма ток газ вода парно ж.п. унищожено заводите сринати.А Укра ще напада с гол *** таралежи ще мачка.
588
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на украинците пак са свалили 97 от изстреляните от руснаците 29 ракети
587
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия националистчета не ги преживям украински гадини, ама са си охлюви непълноценни, да щчука Америка.
586
0
 
8
 
! Отговори
Психиатър преди 1 година
До голям сейр ще е, да си пуснеш Вагнер, белким се поуспокоиш малко.
585
1
 
6
 
! Отговори
бай Ставри преди 1 година
До юлиян Да вярваме само на "юлиян", или на всичките имена под които пишеш. Защото на това на което, трябва да вярваме, "юлиян", пак лъже. Слушам BBC, те доказано не лъxат. Казват различно
584
9
 
17
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Te ракетите сами си падат, укроидиотите могат и 200 процента да си пишат, ама дронове ли, ракети ли
583
3
 
19
 
! Отговори
# преди 1 година
Днес не успя да ги свали. Няма цивилни жертви.
582
25
 
12
 
! Отговори
голям сейр ще е преди 1 година
Ако Путин ни обяви война нашите русофили ще бягат във балкана и ще водят партизанска война срещу НАТО ! То хубавото е че повечето са разни пенсии ,от младите по-малко са заразените !
581
27
 
18
 
! Отговори
И още ще им дадат ! преди 1 година
Зеленски правилно настоява за ракети със голям обсег и самолети ! Оня си седи във Москва натиска си копчетио и трепе из цяла Украйна , кога почнат да му свирят на ушенце и неговите сирени ще се усети -- като погледне през прозореца да вижда само бутнати сгради ! Кой каквото търсил намерил !
580
20
 
13
 
! Отговори
Васко преди 1 година
До 11 - Германците заобичаха Американците, защото Американците ги спасиха от руснаците! Я виж къде е Германия в наши дни.
579
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски пак ще реве за помощи, Европа ще дава а САЩ ще продава. Европенделлибералите в България пак са с пръст в...уста. ама дали пръст хахахаха. Бий Вова по джендерИдиотите!
578
11
 
5
 
! Отговори
Руснаците преди 1 година
тия пари дето ги фърлят в ракети по-добре да ги фърлят в няколко международни организации дето да заявят, че са верно спасявали правата на човека. Е виж на Китайците как добре им се получи със СЗО. Нали уж руснаците намериха някакви лаборатории. Да подхранят чиновниците и ще станат герои на света, а не аутсайдери, както са сега.
577
14
 
41
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
Само да бяхте видели''връчването''на повиквателни за украинската армия.С автомати,по няколко въоръжени ''връчващи''с подсечки и извиване на ръцете като че ли арестуват опасен престъпник,пред очите на жената и плачещите му, изпаднали в ужас деца,завалят го на земята като касапи *** за клане.Без свян и милост.Аз едва го изгледах.На това се вика ''мобилизация по украински''.
576
6
 
15
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
Е,поне на мен спокойно може да вярвате.Рядко пиша,но винаги истината. ''...все цели пораженьй.''Това отговаря с точност на въпроса колко ракети са свалили украинците.
575
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 645, ко го сторят - от Русия няма да остане нищо и от целия свят, защото НАТО и Русия ще се избият взаимно....
574
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Анонимен 638 до анонимен 638 "...какви глупости си написало..." Без думи.