Русия предприе въздушна атака, Украйна сваля ракети

В цяла Украйна беше обявена въздушна тревога
Обновена: 26 яну 2023 10:44 | 26 яну 2023 10:44, Елка Василева
823
Русия предприе въздушна атака, Украйна сваля ракети
Снимка: архив, БГНЕС

Русия започна поредната си въздушна атака срещу Украйна в пиковия час тази сутрин, а властите призоваха гражданите да се укрият в убежища, докато силите за противовъздушна отбрана свалят приближаващите ракети, предаде Ройтерс.

Журналист на Ройтерс разказа, че е чул свистенето на ракета, летяща на малка височина, на около 30 километра от столицата Киев.

Още по темата
Две ракети бяха забелязани над територията на Николаевска област, съобщи в „Телеграм“ губернаторът Виталий Ким.

„Ракети летят във вътрешността на Украйна. Поне две бяха забелязани северозападно през Николаевска област“, написа Ким.

В цяла Украйна беше обявена въздушна тревога, докато хората отиваха на работа. В столицата украинци се укриха на метростанция, някои седяха на одеяла или на пластмасови столове.

Първите руски ракети бяха свалени, обяви началникът на президентската канцелария Андрий Ермак.

Най-големият украински частен енергиен производител ДТЕК съобщи, че превантивно спира електроснабдяването в Киев, околния регион и Одеска и Днепропетровска област, заради опасност от ракетна атака.

През нощта ПВО е свалила всичките 24 дрона, изпратени от Русия, съобщи украинската армия. 15 от дроновете са свалени около Киев, където няма информация за нанесени щети. Столичните власти предупредиха гражданите, че по-късно през деня може да има още ракетни атаки.

Тези нападения бяха извършени, след като Германия и САЩ обявиха вчера, че ще изпратят модерни бойни танкове на Украйна, предлагайки, по определението на експерт „бронирана ударна сила“, която да помогне на Киев да преодолее патовата ситуация, в момент, в който войната навлиза в 12-тия си месец, отбелязва Асошиейтед прес.
(БТА, Петя Гергова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


823
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
573
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубави дрешки са си купили с руски и американски и европейски парички. Българите са сто пъти по лошо облечени от украинците на снимката но бг правителството постоянно дава безвъзмездни помощи на украинците.
572
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашите ще е под достойнството им да нападнат Бтлгария.Само да се изкихат и от БГ.нищо няма да остане.
571
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сваля ракети.На 100 може би една.
570
19
 
10
 
! Отговори
Шшоа преди 1 година
Изумява се какво тъпо путлерофилско племе сме.Ако рашите ни нападнат - дали ще им се кланяте така и възхищават??????
569
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 634.Радара на Ф-16 открива цел на 70 км от него и толкова е обхвата на ракетата му.Радара на СУ-35 открива цел на над 300км от него и ракетата,която изстрелва е със същия обхват.Прихванатия самолет разбира в последния момент,че е прихванат когато е твърде късно.Ти си пиши колкото искаш за неща,които не са ти ясни.
568
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 642.Е кой ти каза,че Русия разчита на Миг 29 и СУ-27.А Китай отдавна взимаше няколко бройки от Русия и след това копира взетото и си прави свои самолети.А Индийците искаха да им се даде лиценз те самите да ги правят,както имат лиценз за Т-90,но руснаците отказаха.Укайна беше със СУ-27 и Миг 29 и сега Украйна няма самолети.Затова и няма да видиш Ф-16 в Украйна никога.Стари са нещата на НАТО,а нищо ново няма.
567
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилските дрислета така и не разбраха за що иде реч. Казват, че Ф16 било от времето на топгън, но пропускат да кажат, че оттогава насам има безброй модификации и подобрения като де факто само името му е останало. Все едно ми сравняват БМВ 7-ца от 1977г, когато ги пуснаха на пазара, със 7-ца от 2023. Ми то едното и другото няма нищо общо освен името и марката, бе! Ама я кажете, рушките МиГ-ове колко точно се подобриха и модифицираха за последните 30 години?! Това е интересния въпрос!
566
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен638 , чебурашше, какви глупости си написало? За нищо не стават МиГ и СУ, китайците предпочетоха да си направят собствен самолет, вместо на тия канчета да се возят. А индийците отказаха такива за много милиони. Ф16 ще свали двойка МиГчета за норматив, даже няма да го видят.
565
3
 
22
 
! Отговори
хммм преди 1 година
Китайците са виновни!Поят чиповете в пералните с високо температурен припой и трудно се разпояват с поялник.
564
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 636. След обединяването на Германия в НАТО остават 25 Миг 29 и решават да направят учение срещу Ф-18,по това време масовия изтребител на американците.И какво се случва,ужас разбират,че Ф-18 няма никакъв шанс срещу Миг 29. Още преди това вече е започната разработката на Ф-22,за да се противопостави на СУ-27.Сега още го няма масово производство,а руснаците имат и СУ-З5 и Су57.Ти кажи сега тоя Ф-16 от времето на Топ Гън колко ли струва срещу арабите само май е ефективен.Щото те си нямат нищо.
563
37
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те така русия денацифицира - като избива цивилно население с далекобойни ракети.Целият цивилизован свят трябва да обяви война на русия и да ги измете веднъж и завинаги от лицето на земята. Ще има жертви и радиация, но си струва резултата - монголия и финландия с обща граница!
562
11
 
31
 
! Отговори
До Укро феновете преди 1 година
Нали Русия бяха свършили ракетите ?
561
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До запознат - кайма "путинец" сега е по-разпространена!
560
9
 
28
 
! Отговори
Откъси от статията преди 1 година
"Украйна сваля ракетите" и "Енергийния оператор на Украйна съобщи че превантивно спира електрозахранването на Киев и региона и в Одеска и Днепропетровска области" ?! Колко па да ги сваля ? Значи бандеровците сами си спират тока ПРЕВАНТИВНО а не защото руските ракети разрушават електро системата ? За това ли в Телеграма е пълно с кадри от Киев и Лвов на тротоарите няма място от портативни генератори ?
559
1
 
9
 
! Отговори
Да уточним преди 1 година
Последно,кой играе фашист и кой куманис в тази война?
558
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За мене едните са добрите руснаци,а другите са лошите руснаци! Ама и едните и другите носят рубашки и валенки! И говорят един език помежду си!
557
24
 
15
 
! Отговори
щанга в главата преди 1 година
за всеки РУСНАК. Така ще се оправи света.
556
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повтарям Ф16,са разработка от виетнамската война,нищо ново като същност! Останалото е допълнително оборудване !Това купуваме ние също!
555
9
 
18
 
! Отговори
Руска ракета преди 1 година
Зельо бегай бързо
554
8
 
7
 
! Отговори
Абе ква е преди 1 година
тази война?Само Путин има право да бомби!