Украйна се подготвя за голяма ескалация на войната с Русия

Най-тежките боеве предстоят, идните месеци са от решаващо значение
1 фев 2023 08:57, Елка Василева
296
Украйна се подготвя за голяма ескалация на войната с Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна се подготвя за голяма ескалация на сраженията с Русия, заяви секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов в интервю за "Скай нюз". Той допълни, че най-тежките боеве тепърва предстоят и че следващите месеци са от решаващо значение за курса на войната.

Олексий Данилов призова западните съюзници да изпратят повече оръжия, включително самолети "Тайфун" на Кралските военновъздушни сили от Великобритания и изтребители от други партньори. Той не изключи възможността Владимир Путин да предприеме нова атака от север, юг и изток, както това стана на 24 февруари миналата година и е вероятно да съвпадне с годишнината, предаде кореспондентът на БНР в Лондон.

Данилов каза, че Украйна се подготвя за всякакви сценарии и този път има значително по-голяма подкрепа от западните партньори, отколкото преди 12 месеца.

Той допълни, че все още няма ясни индикации кога точно би започнала руската офанзива, но очаква повече от 320 000 мобилизирани руски войници през септември да участват в тази втора вълна на агресия.

Следващите два-три месеца ще бъдат решаващи за войната, според Данилов, ето защо украинците отчаяно се нуждаят от повече и незабавни доставки на смъртоносни оръжия от западните партньори.

„Нашата крайна цел е да си върнем отнетите ни земи – не само след 24 февруари 2022 година от началото на руското нашествие, но и Кримския полуостров. Ние със сигурност ще спечелим, защото имаме подкрепата на целия свят“, изтъкна Олексий Данилов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
7
 
21
 
! Отговори
Берлинската стена преди 1 година
Да Германия и срам! Някакви три държави пудели, като Балтийските, дето лаят до небесата, изнудват Германия-да саде танкове, пари, кода за банковата сметка на Шолц ;), а амебата Шолц не може да каже Не!! Бившия посланик на Украйна Мелник направо диктуваше на немското правителство и изискваше от него!
198
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Берлинската страна така е , но Германия е окупирана от САЩ страна. Американските войски са там от втората световна война и никога не са си тръгвали докато Съветските войски си тръгнаха но Съветските лидери бяха излъгани или подкупени да направят това да се изтеглят те а САЩ да остсне
197
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До " много мpъснo гaднo и подло извращаваш думите.."цитирам по памет защото нямам копи пейст. Аз казах истината и от моя гледна точка горните думи се отнасят за теб. Освен това никога не обиждам и никога не лъжа !!!
196
5
 
26
 
! Отговори
Берлинската стена преди 1 година
Германия и Русия, най големите държави в Европа..Тяхното партнйорство, съюз, кооперация в сякъкъв вид е кошмар за САЩ и края на тяхната окупация на Европа след ВСВ!Но докато Русия има силен лидер, вижте Германия, вижте това подабие на Канцлер Шолц!! Германия е срам..да себе си и Европа!
195
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има прИмоция , на оръжие от щатите за ЕС .И за какво ЕС даде парите за въоръжаване на НАТО/ САЩ / , след като сега ги купува , да не говорим че нато остави ЕС и без армия ???
194
5
 
13
 
! Отговори
Берлинската стета преди 1 година
До 203 Моля ви се, съде се чуло и видяло, марионетка ( Германия) да поставя условие на господаря си ( САЩ)?? Това е само формалност, един театър за да поверва някой като вас, че Шолц взима решенията суверенно ха ха!
193
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То ако ще е само пазара, пак добре. Под натиск германците закопаха потенциалното взаимодействие с руснаците за десетилетия напред. Под натиск, в пряк ущърб на собствените им интереси. Толкова за суверенитета и като пример за нашите местни крякала, които си мислят, че ние не сме колония.
192
1
 
14
 
! Отговори
Берлинската стена преди 1 година
Щолц не и излъган, той е просто слаба марионетка! За него не е важно, дали и кога САЩ ще действително ще доставят някакви танкове...За него е важно, САЩ официално да заявят, че ще доставят танкове, за да не е Шолц сам в гората! Щолц не иска да изглежда, че това е еднолично решение на Германия и ке крие зад полата на САЩ и други!! Той е просто слабак!Няма такава опасност Щолци, всички знаят, че решенията взима САЩ, а не ти!!
191
2
 
18
 
! Отговори
САЩ излъга Германия преди 1 година
Шолц поставяше условие: Ще дадем танкове ако и САЩ дадат. И какво стана: Германия ще достави след два-три месеца, а САЩ - не се знае кога. И когато руската армия изгърми някой и друг "Леопард" САЩ ше кажат на сателитите си, които са си дали Леопардите "Хайде сега купувайте нашите танкове". Така Германия ще си загуби не само танковете, но и пазара за тях.
190
2
 
15
 
! Отговори
Благодат преди 1 година
Руската армия е поела контрола над село Благодатное
189
1
 
18
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
Украинските войничета да се готвят да бягат от Бахмут докато още могат.
188
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 196 Харошият президент Путин се оказа много по-хароший от Хитлер.
187
6
 
14
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 1 година
да де, ама всъщност не Укриана, ами уровермахтът да се подготви за яко e.a.e. На укронацистите май не им е ясно, или не могат да разберат с промитите си и затъпели мозъци, че колкото по-смътоносни оръжия им изпращат, толкова по-усилено и безжалостно ще бъдат ликвидирани те...При това масово. Туй е положението, по принцип така е било винаги. Нeма мърдане, sorry
186
5
 
8
 
! Отговори
До 196 преди 1 година
Он хароший президент, жалко, що в Европе нет такие как он, нет никаких лидеров, только американские марионетки! Они сделали из Европа колония США, нет ни одно северреное государство в Европе! Жалько!
185
2
 
16
 
! Отговори
До 190 преди 1 година
Е то си е колонизиране от страна на САЩ, но го наричат разширяване на демокрацията :)Не могат да го наречат официално колонизиране!
184
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, молят Запада за големи количиства лубрикант..ъъ токова танкове!
183
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този дето за заблуда на противника се пише за руски всъщност е украински.
182
4
 
19
 
! Отговори
Истината преди 1 година
То Украйна няма вече ,те сънуват ,че ще си връщат територии-хубаво ви преметнаха янките.
181
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига сте гонили хора. НПО ли ви подучават на това да гоните хората потрес.
180
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин прави голямо човешко жертвоприношение на неговия еврейски бог Ваал Хамон Човекоядеца! Не е война, голяма еврейска касапница е. Славянски холокост.