Украйна се подготвя за голяма ескалация на войната с Русия

Най-тежките боеве предстоят, идните месеци са от решаващо значение
1 фев 2023 08:57, Елка Василева
296
Украйна се подготвя за голяма ескалация на войната с Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна се подготвя за голяма ескалация на сраженията с Русия, заяви секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов в интервю за "Скай нюз". Той допълни, че най-тежките боеве тепърва предстоят и че следващите месеци са от решаващо значение за курса на войната.

Олексий Данилов призова западните съюзници да изпратят повече оръжия, включително самолети "Тайфун" на Кралските военновъздушни сили от Великобритания и изтребители от други партньори. Той не изключи възможността Владимир Путин да предприеме нова атака от север, юг и изток, както това стана на 24 февруари миналата година и е вероятно да съвпадне с годишнината, предаде кореспондентът на БНР в Лондон.

Данилов каза, че Украйна се подготвя за всякакви сценарии и този път има значително по-голяма подкрепа от западните партньори, отколкото преди 12 месеца.

Той допълни, че все още няма ясни индикации кога точно би започнала руската офанзива, но очаква повече от 320 000 мобилизирани руски войници през септември да участват в тази втора вълна на агресия.

Следващите два-три месеца ще бъдат решаващи за войната, според Данилов, ето защо украинците отчаяно се нуждаят от повече и незабавни доставки на смъртоносни оръжия от западните партньори.

„Нашата крайна цел е да си върнем отнетите ни земи – не само след 24 февруари 2022 година от началото на руското нашествие, но и Кримския полуостров. Ние със сигурност ще спечелим, защото имаме подкрепата на целия свят“, изтъкна Олексий Данилов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Не може насила да налагаш Американския модел на демокрация навсякъде по света"-------------Няма американски модел на демокрация, има американски васалитет. След като смачкаха и Франция, и Германия, има ли някой, който да се съмнява в това?
178
13
 
4
 
! Отговори
русский преди 1 година
Заибись. СеСеСеРе пропал, а сейчась и ваша Матушка Родная идет наххуй
177
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен. Аз това за бомбардировките го знам от по голямата сестра на свекърва ми софиянка , а също и от дядо ми и баба ми които недоумяваха защо САЩ и Великобритания бомбардират България след като в известен смисъл сме били окупирани от Германия а царя заплаща с живота си за това че не праща войски на источния фронт.Не уважавам англосаксонците.
176
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Кремълския тумор трябва да бъре изрязан на всяка цена възможно най-скоро."---------Атлантиците наистина сте с една гънка като аспирин. Добре, хайде да предположим, не Русия наистина се разпадне. Познай от 3 пъти Сибир на къде отива в този сценарий. промишлин Китай с безкрайна ресурна база. Той Запада по-голям кошмар не може да си представи. Сега загряваш ли, че и жендърите реално не искат това, което тръбят по средствата за масова дезинформация?
175
6
 
3
 
! Отговори
Психиатър преди 1 година
Работниците от апаратната да се намесят немедлено, тъй като форумът е налазен от пияни и/или самашедший елементи.
174
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До русский Много хора вярват че Афганистан Бутна СССР. Други че програмите за въоръжение... Реално това са само нюанси в най-важната Картинка. Докато беше жив Сталин не позволяваше да се печатат рубли когато има недостиг в бюджета. Никаква необезпечена Валута!!!. След 1954 година всяка година недостига в Бюджета на СССР се запълваше с новонапечатани рубли. 1990 дори пеленачетата имаха спестовни сметки. Имаше рубли а нямаше какво да купиш с тях. Икономиката Колабира след разпада на републики...
173
1
 
12
 
! Отговори
Македонец преди 1 година
Цялата Земя е била Македонска! Бандера е македонец! Бидон е също с македонски корени! А Путин е ептен македонец! Украйна е Македонска! САЩ и Русия са изконни македонски земи! Ако си бяхме върнали цялата империя, сега светът щеше да е Македония и да няма войни!! И целият свят щеше да говори Български..ъъ такова Македонски!
172
10
 
7
 
! Отговори
До русский преди 1 година
Тъй понимаеш по българский и затова да ти подскажа, че вашите красноармейци събарят САЩ от 1917. Даже по едно време ги бяхте изпреварили, но се усетихте и се върнахте назад, за да не ви гледаме перманентно голите жопове.
171
1
 
3
 
! Отговори
До 182 преди 1 година
Моят руски си е достатъчно грамотен! Питай руский, той е с мойчн език руски и може да определи, ти не ;))
170
5
 
3
 
! Отговори
до викащия цунг-цван преди 1 година
Бро, избърши пяната по устата и спри да викаш(пишеш с големи букви)- това е признак на много ниски възпитание и култура! Иначе имаш невероятно чувство за хумор: росия викаш имали "ИСТОРИЧЕСКИ ЗЕМИ В САЩ"... Да се смее ли на това човек, или да плаче , че има толкова пропаднали хора готови за жълти стотинки да пишат небивалици... трагедия си бро... пий си лекарството редовно и гледай ризата ти със задно закопчаване да е закопчана докрай и добре стегната... другото са дреболии...
169
6
 
1
 
! Отговори
До 176 преди 1 година
Във форума на вестник СЕГА имаше един тарикат БеГеТопиддииот. Явно братята му са наизскачали тука с голи гърди да бранят "съветската демокрация", но е желателно същите тролеи да пишат на грамотен русский, за да не им се смее целият свят.
168
1
 
5
 
! Отговори
До руский преди 1 година
Нет, это не правильно! Мъй колония США! К сажалению..
167
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В югоизточната част на Угледар продължават тежки боеве, руските бойци се придържат към всеки метър, въпреки редовното пристигане на допълнителна фашистка *** в града. Също така руското министерство на отбраната съобщи за унищожаването на два склада на фашистката *** в района на Угледар и Катериновка.Има кадри на свален украински Ми-8 в околностите на Спорни ДНР.Вчера сутринта фашистката *** се опитаха да кацнат на брега на река Днепър, контролиран от Русия. И3MeTTa успява да се закрепи в най-близките къщи, но е посрещнат от ракетна и оръдийна артилерия.
166
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В социалните мрежи се появи документ на Главната прокуратура на Украйна, който твърди, че хеликоптерът с министъра на вътрешните работи е бил свален от ПЗРК(Преносим зенитно-ракетен комплекс).https://podolyaka.ru/2023/02/01/v-sotsialnyh-setyah-poyavilsya-dokument-genprokuratury-ukrainy-v-kotorom-utverzhdaetsya-chto-vertolyot-s-ministrom-mvd-byl-sbit-iz-pzrk/
165
0
 
6
 
! Отговори
168 преди 1 година
Ако разбираше руски щеше да видиш, че съм написал, че съм българин а не руснак! И понеже не говориш руски, не може да прецениш колко ми е добър или лош руския!
164
2
 
18
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Евроджендърите се правят на отворени и налагат санкции на Русия, но стигнаха до там да ядат скакалци, буболечки и др. насекоми. Жалка и тъжна картинка.
163
15
 
5
 
! Отговори
До 168 преди 1 година
Това са русофили, които пишат на отвратително неграмотен руский, типичен за русожопите нещастници от БКП-БСП-Израждсне-АТАКА. И най-неграмптния руснак няма да построи подобен словоред.
162
2
 
4
 
! Отговори
Иван Иванов преди 1 година
Колкото и да е трагедия, започна да става плашещо, без това имаме проблеми и в България. Помагаме максимално, но - войната е война. Не е шега работа, по принцип е ад.
161
5
 
5
 
! Отговори
До 164 преди 1 година
Не виждаш ли че в Източна Украйна насила всарват САЩ?? ЮТи не искат да са колония на САЩ!!
160
8
 
8
 
! Отговори
До руский преди 1 година
Мьi болгари всйо понимаем-не только руский язйик но и ко произходит в Украине! Но онлайн очен много трооли, не ощибайся, мъй против СЩА!