Над 600 са загиналите в Сирия и Турция при труса до Газиантеп

Хиляди са ранените от двете страни на границата
Обновена: 6 фев 2023 09:57 | 6 фев 2023 09:57, Елка Василева
98
Над 600 са загиналите в Сирия и Турция при труса до Газиантеп
Снимка: БГНЕС

Над 600 души са загинали по последни данни в Сирия и Турция в резултат на мощното земетресение близо до южния турски град Газиантеп рано тази сутрин, предаде ДПА.

Очаква се броят на жертвите да продължи да нараства.

Още по темата
Сирийското министерство на здравеопазването потвърди смъртта на най-малко 237 души в районите под контрола на президента Башар Асад. Броят на ранените там достигна 639.

В контролираните от бунтовници райони в северните провинции Идлиб и Алепо е потвърдена смъртта на 91 души. Над 500 души са ранени, съобщи представител на хуманитарна организация, цитиран от ДПА.

Много от сградите в районите, които бяха засегнати от земетресението, понесоха щети по време на избухналия преди близо 12 години конфликт в Сирия, отбелязва Ройтерс.

В Турция по последни данни на властите са загинали най-малко 284 души. Ранени са над 2000 души.

Мощното земетресение, което по данни на Геоложкия институт на САЩ е било с магнитуд 7,8, стана в 4.17 ч. (3.17 ч. българско време) днес край южния турски град Газиантеп, близо до границата със Сирия, на дълбочина от около 18 километра, посочва ДПА. То бе последвано десетина минути по-късно от силен вторичен трус с магнитуд 6,7 на дълбочина от 9 километра.

Вторичните трусове са поне 20.
(БТА, Николай Станоев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
3
 
! Отговори
Перукан преди 1 година
До АнонименНе си чувал, защото толкова си се интересувал. Я провери след земетресението в Свищов 77-*** година какво става и пак си помисли.
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази статия е 30 минути след онази където пише че са над 300 загиналите. Тоест за 30 минути се увеличиха на 600. Значи спокойно можем да кажем че жертвите в крайна сметка ще се окажат няколко хиляди.
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до21.Тихо мишок.От сутринта ревеш тука за тва ново строителство.Голяма реклама му направи.
14
4
 
13
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Манталитетът на турците е такъв,че се търси винаги изгода от един за сметка на иляди.Така всеки е Али Баба в Турция.Строителството им е основано на този принцип и резултатите са потресаващи.В Социалистическа България строихме грозни,но качествени постройки.Каквото и земетресение да има в България Партийният дом,Президенстството и крайните квартали на големите градове ще оцелеят.
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди два часа бяха 100. Вероятно ще стигнат хиляди !
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А борете се с природа,иначе сме лоши и зли,като се случи такова нещо,осъзнаваш,колко сме нищожни.
11
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поздрави от САЩ и ХААРП.
10
4
 
15
 
! Отговори
до 12 преди 1 година
Бай Тошо не ти е виновен за мухала. Намери си проблема и си го реши. Освен това мухъл има и в новото строителство.
9
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много голяма трагедия... Имам 3 имота в идеалния център на София, сгради паметници на културата и все им нямам доверие при земетресение. Иначе имам вила, строена с бетон за бункери- да се надяваме че е здрава. Новото строителство е ок, ако сте следили какво е влагано като материали- имам 2 такива имота. Вече панелките ще паднат първи, това е ясно. не за друго, а заради безотговорните си стопани, които къртят наред и не поддържат връзките на панелите. Панелките са чао.
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до12.Абе панелките може да са мизерни ама са добре построени не се е пестяло от материал.Докато новото строителство къде се пести къде не,не се знае.Аз за паднала панелка от земетресение не съм чувал.
7
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако у нас стане такова земетресение всичко, построено след бай Тошо, ще падне. Откакто дойде демокрацията се пести и краде от желязо и бетон.
6
2
 
15
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
И Украйна и Русия са изразили готоност да помагат на Турция в тази беда. Зелински е заявил че Украйна е готова да помага на Турция а руснаците са казали на Турция, че имат готовност да изпратят веднага два самолета Ил-76 със спасители.
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сериозен трус.Но дано в България не се случи такова нещо,че с това новото строителство ситуацията не е добре.Като цяло Турция си е земетръсен район.
4
5
 
15
 
! Отговори
Чик чок преди 1 година
За жалост, човеци има от толкова хиляди(десетки и стотици) години, но още не са осъзнали, че никой не е по-голям от природата. Освен българина де. Той като чуе някой да казва Левски или Ботев, става много велик, налива в гагата следващата ракия и почва "да бЕга, бате".
3
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бог да ги прости! Почивайте в мир... Голямо бедствие.
2
5
 
31
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Голямо бедствие,където удари,не прощава,горките хора.
1
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мир на душите им!