Голям парад в Северна Корея, Ким се хвали с модерна балистична ракета

Бяха демонстрирани най-модерните оръжия на КНДР
9 фев 2023 11:00, Елка Василева
178

Снимка: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун участва в голям военен парад по случай 75-ата годишнина от основаването на севернокорейската армия, предаде днес севернокорейската новинарска агенция КЦТА, цитирана от Франс прес.

Още по темата
Парадът, на който бяха демонстрирани най-модерните оръжия на КНДР, бе проведен в сряда вечерта в центъра на столицата Пхенян.

На снимки от парада, разпространени от КЦТА, се вижда, че заедно с Ким на парада са присъствали съпругата му И Сол Джу и дъщеря му Джу Е.

На други изображения се вижда как Ким, заобиколен от генералите си, върви по червен килим и отправя приветствия към участващите в парада войници.

Северна Корея, която разполага с ядрено оръжие, организира подобни паради, за да отбележи важни дати от историята си. За наблюдателите тези събития са добра възможност да видят как се развива КНДР във военно отношение.

В парада участваха членовете на военната единица за тактически ядрени операции. На него бе демонстрирана и най-модерната междуконтинентална балистична ракета, с която разполага севернокорейската армия, съобщи КЦТА.
(БТА, Божидар Захариев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един ден ако Северна Корея с войската и Южна Корея с технологиите и парите се обединят може да станат по-силни от Япония и от много други държави,Тръмп беше тръгнал в тая посока обаче го спряха.
115
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези милите чак жал ми става . Един и същ народ с Южна ,но заради пусти комунизъм тънаъ в глад и мизерия докато другите са от топ икономиките на света . А Ким като направят нещо като Самсунг тогава да се хвали .
114
7
 
15
 
! Отговори
До славянин преди 1 година
Именно, ти сам си го каза, разчитат на собствените си сили! Те затова са на вода и ориз, защото до там им стигат силите и един път на годината да направят манифестация пред вожда, който между другото не разчита на собствените си сили и ползва мъничко и от западните. Нали не си мислиш че Ким, няма западна кола,няма западни луксозни стоки, няма западни технологии и не ползва западните благинки!?! Не бъди, такъв наивник
113
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Холивуд може да завиди на такъв добре дисциплиниран и режисиран театър като този от снимката.
112
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къв цирк кво нещо . А ние колко милиарди хвърлихме за ,,културата,, такова нещо няма никога да видим . Ким се хвали с ракети а ние с нарязването на ракети .
111
17
 
13
 
! Отговори
до 124 от славянин преди 1 година
Мога, чиче! Идеологията се нарича ''Чучхе''! Означава ''да разчиташ само на собствените си сили'', защото на глобалните ''демократи-хуманисти'' не може да се разчит, по-точно може, но единствено да ти забият ножа в гърба!
110
8
 
18
 
! Отговори
До славянин преди 1 година
Момче, можеш ли да обясниш с две изречения, каква е точно идеологията на Северна Корея! Ама не използвай думата демокрация и свобода, защото ги видяхме как 100 000 души ревяха като заклани две седмици на площада, като им умря вожда! 100 000 души с еднакво мислене!?! Как е възможно това, в реалния живот не можеш да намериш 5 човека да мислят като един, какво остава за хиляди!?! Мерси предварително!
109
11
 
7
 
! Отговори
до 117 от славянин преди 1 година
Идеологията на демократа се определя от пълнотата на търбуха му! Най-примитивната идеология, идеологията на св.нята! И демократът не може да се начуди как може да има още ЧОВЕЦИ, които да не споделят тази св.нска ''идеология''!
108
4
 
5
 
! Отговори
до 112 от славянин преди 1 година
Да бачкаш, за да имаш пари не се изисква много акъл! Балъка първо дава здраве за пари, след като си загуби здравето вижда, че парите не могат да му го върнат!
107
11
 
19
 
! Отговори
Joker преди 1 година
Доживях да видя, някой да възхвалява Северна Корея, като идеология! Това си е престъпление срещу човечеството и разума, като цяло!!! Тотал щета сме!
106
16
 
9
 
! Отговори
до 113 от славянин преди 1 година
Е не може всички да възхваляват атлантическите многополови пр.сета!
105
10
 
9
 
! Отговори
до 111 от славянин преди 1 година
Щатите помнят какъв бой ядоха от тези ''маймуни'' през 1950-1953 -та! Реалността не е ''дълбокомислен'' холивудски екшън, атлантическо дженд.рче!
104
2
 
7
 
! Отговори
112 преди 1 година
Няма да му дойде. Такива се раждат балъци и умират балъци.
103
8
 
12
 
! Отговори
Лузъри, как сме? преди 1 година
Как може да има кретеноиди, които да възхваляват урудягите в Северна Корея? Вие съвсем се побъркахте, бе ватницu пробити!
102
5
 
13
 
! Отговори
До славянин преди 1 година
Който бачка и има акъл, има и пари. А който има пари обича и да се глези!Това го няма в комунизма,той е измислен от некадърници за некадърници!Там парата е само във вожда и неговите лакей, а балъците снасят и се тупат по гърдите. Дано да си млад, че да ти дойде акъла, защото иначе си изпята песен!
101
5
 
10
 
! Отговори
Путин на кайма преди 1 година
Щатите трябваше да ги опекат тези маймyни много отдавна.
100
3
 
5
 
! Отговори
Илко преди 1 година
Човешката раса е все още на еволюционно ниво ранна детска възраст. Имаме паради кое хлапе каква нова ракетка или бомба е създало за може да си поиграе. Кога ще дойде деня да имаме парад на някое научно откритие което ще помогне на всички хора по света? Па един поне даде примера и кой знае може би другите ще го последват... Тесла го беше направил веднъж, но явно много беше изпреварил времето си.
99
4
 
9
 
! Отговори
ами преди 1 година
Същите като в Русия народа изолиран а диктатора се хвали с ракети
98
6
 
5
 
! Отговори
до 107 от славянин преди 1 година
Разбирам че ти като заклет демократ освен с плюскане няма с какво друго да докажеш ''просперитета'' си! Ти всъщност освен да плюскаш нещо смислено в ежедневието си правиш ли!?
97
5
 
7
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Абе "славянин"ти Лятото виждал ли си на Кулата километричните опашки от Българи тръгнали на курорт в Гърция да ядат калмари,миди,риби?:):):)Ти май си руснак от вътрешността на Русия къде ходи по нужда на тоалетната в двора:):):)