Голям парад в Северна Корея, Ким се хвали с модерна балистична ракета

Бяха демонстрирани най-модерните оръжия на КНДР
9 фев 2023 11:00, Елка Василева
178

Снимка: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун участва в голям военен парад по случай 75-ата годишнина от основаването на севернокорейската армия, предаде днес севернокорейската новинарска агенция КЦТА, цитирана от Франс прес.

Още по темата
Парадът, на който бяха демонстрирани най-модерните оръжия на КНДР, бе проведен в сряда вечерта в центъра на столицата Пхенян.

На снимки от парада, разпространени от КЦТА, се вижда, че заедно с Ким на парада са присъствали съпругата му И Сол Джу и дъщеря му Джу Е.

На други изображения се вижда как Ким, заобиколен от генералите си, върви по червен килим и отправя приветствия към участващите в парада войници.

Северна Корея, която разполага с ядрено оръжие, организира подобни паради, за да отбележи важни дати от историята си. За наблюдателите тези събития са добра възможност да видят как се развива КНДР във военно отношение.

В парада участваха членовете на военната единица за тактически ядрени операции. На него бе демонстрирана и най-модерната междуконтинентална балистична ракета, с която разполага севернокорейската армия, съобщи КЦТА.
(БТА, Божидар Захариев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
2
 
2
 
! Отговори
Мисир преди 1 година
Добре де, тия нали бяха в каменната ера? Какви ракети, какви атоми?
95
7
 
1
 
! Отговори
до 104 от славянин преди 1 година
Калмари и сьомга ядат не повече от 2-3 % от ''проспериращото'' население на ''просперираща'' атлантическа България, останалите 97-98 % ядат съвсем друго!
94
2
 
4
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Наздраве колеги!Днес е денят на Пицата:):)В Северна Корея за една пица от Dominos сигурно човек ше убият щом ядат корени и грудки:):):)
93
1
 
11
 
! Отговори
До славянин преди 1 година
Ами ако консумирахме само ориз и вода, сигурно нямаше да внасяме храна! Ама аз работя в ресторант и ела да видиш как се ядат калмари и сьомга, както едно време цаца и пържени картофи! Живейте си живота и ги оставете ония балъци да се кланят на измислени идеологий и измислени лидери! Доброто винаги побеждава, няма страшно!
92
8
 
2
 
! Отговори
до 99 от славянин преди 1 година
Я провери какви са военните бюджети на ''великите демокрации'' и тези на Русия и северна Корея! Да не се окаже че ''великите демокрации'' и особено ''башдемокрацията'' е най-военолюбивата и милитаризирана каквато е!
91
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мерцедес, Ауди, Фоксваген и БМВ, днес, които са еталон за най-големите *** на планетата. Достатъчно е да разгледаш малко owner review-та за да разбереш що за гробници са това. Не случайно японските производители фалираха не един и два британски автомобилопроизводителя. Ама ти си живей с нагласата, че мерцедес и бмв са светая светих.
90
8
 
4
 
! Отговори
славянин преди 1 година
Я демократите да изтъкнат колко ''напредната и просперираща'' е атлантическа България, която не може да си произведе и храната която консумира и затова я внася!
89
2
 
7
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Сравненията между Северна Корея и Южна Корея са точно както едно време ГФР и ГДР:):):)След ВСВ ГДР под крилото на СССР произвеждаше Трабант и Вартбург,а ГФР заедно със САЩ произвеждаха Мерцедес и БМВ:):):)
88
2
 
3
 
! Отговори
Кравари преди 1 година
пълнят памперси,страх ги е от метеорологични балони :)
87
1
 
1
 
! Отговори
до 93 от славянин преди 1 година
Ами според теб като ''не правят никакви ракети'', явно тези на парадите са взети назаем от комшиите само за парада и след това им ги връщат!? Удари си тиквата в стената, по възможност по -силно!
86
3
 
2
 
! Отговори
до 93 преди 1 година
защо им е да си правят микровълнови, да не би да защитават дома и населението от бомбардировки или вражески елементи?
85
5
 
4
 
! Отговори
славянин преди 1 година
Не ви ли прави впечатление, че при всяка демонстрация на междуконтинентална балистическа ракета с ядрен заряд от страна на северна Корея демократите започват да пищят като пити п.дали колко ''изостанала'' е тя тя и как народът и яде само корени!? За демократът признакът за просперитет са пълните хипермаркети с банани!
84
5
 
7
 
! Отговори
Инспектор Гаджет преди 1 година
Ха ха ха, издyxаните русофили възхваляват Северна Корея цъкайки плюсове и минуси на Южнокорейски Самсунг! Огледайте се мужици, имате ли в къщи нещо произведено в Русия или Северна Корея? Бас държава че всичко ви е от гнuлия запад.
83
6
 
5
 
! Отговори
До славянин преди 1 година
Какви ракети правят бе човек??? Те микровълнова немогат да сглобят ти ракета искаш. Тва е пропаганда за маймуните.Едно време в казармата, лъскахме танка цяла седмица, а той гориво нямаше в него! Всичко е ала бала, плашат гаргите! Един Израел за 24 часа, ше ги превърне от тигри в хамстери
82
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еврогейовете реват! Държавата, в която уж живеят с по купичка ориз на ден, е способна да създаде балистични ракети и военна техника, недостигана и от любимите им ФАЩ! Цвиля от умиление.
81
1
 
4
 
! Отговори
до 86 от славянин преди 1 година
Северна Корея е под тотални санкции от 1992-ра година, даже Русия и Китай са в кюпа на санкциониращите я! На Южна Корея никой никога не и е налагал никакви санкции!
80
4
 
12
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Ако нямаше Кремъл,тези хора щяха да бъдат свободни днес да ходят за риба,да работят,да пътуват на туризъм,да мечтаят и разкарват с децата си в парковете.
79
11
 
3
 
! Отговори
до 83 от славянин преди 1 година
Ами в това е разликата между комуниста и демократа - първият може и корени да яде, но си пази достойнството, вторият се спуква от плюскане и се превръща в безполов психосексуален д.генерат! За първият достойнството е най-важното, за вторият - търбухът му и многополовият му чатал! Въпрос на ценностна система!
78
9
 
7
 
! Отговори
Дааам преди 1 година
Държавата, дето всички говореха как гладуват гражданите й, ала бала произвежда балистични ракети. А ние на нашия парад, ако е слънчево я излети един МиГ29, я ако е облачно си намерим оправдания да не излети. Смешна история, ама то жълтопаветната либерастко-павианска клика, горкичките... абе, що ли се занимавам да ги коментирам тия безполезни отайки.
77
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето нагледно какво произвеждат държави дето са с Русия.Вижте и сравнете с южните им съграждани където се произвежда КИА,Хюндай и т.н.Пак ли ще слушате Путин и руснаците какво ви диктуват?Ами бягайте живейте там бе!!!!!Сигурен съм обаче,че никой от вас не кара Лада.