Путин е загубил важен генерал при атаката на летището в Крим

Александър Татаренко е след 10-те загинали военни
3 фев 2024 09:01, Петър Бойчев
317
Путин е загубил важен генерал при атаката на летището в Крим
Снимка Фокус

Висш руски командир вероятно е убит в Украйна, генерал Александър Татаренко е сред десетте загинали при атаката над летуще "Белбек" във временно окупирания Крим на 31 януари, твърди Daily Mail. 63-годишният Татаренко е най-високопоставеният от десетте загинали военни.

Атаката, при която са използвани ракети Storm Shadow, е  насочена срещу военновъздушната база "Белбек" в окупирания Крим, която е била командвана от Татаренко.
Тази база е стратегически важна за нападенията срещу Украйна и служи за укрепване на руското влияние на полуострова.

Daily Mail съобщава, че "по летището са били изстреляни седем британско-френски ракети Storm Shadow/SCALP ALCM. Четири от тях са свалени от силите за противовъздушна отбрана, а три са поразили целта", пише Фокус.

Британската медия посочва също, че ракетната атака е унищожила руски радар и комуникационно съоръжение, както и военно оборудване в базата край Севастопол. Има и непотвърдени съобщения за възможни щети по руски военни самолети.

Според съобщенията ракетите са минали по нов маршрут през морето, а не по суша. Смята се, че Татаренко е 13-ият руски генерал, убит в конфликта, който продължава вече 23 месеца. Твърди се, че Татаренко се е пенсионирал преди войната, но се е върнал на служба след руската инвазия в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
12
 
16
 
! Отговори
Куку преди 3 месеца
В Рашка от сто години се случва едно и също-терор,колонии,експерименти,войни,гладоморища.Пародия на държава!
175
10
 
14
 
! Отговори
Чудно преди 3 месеца
До П. Утин 173 Путин изби младите мъже в Русия. Как да раждат мамашките ?Изкуствено осеменяване , като кравите.
174
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
да те повишат в нач.щаб на ПВО и да.те.затрие вражеска ракета.
173
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 172БюНе бе любима ми е само българия ,а ти като имаш проблеми с Русия ей там е Урколандия отиваш и си ги решаваш,а не тук да се набутваш и да ме занимаваш с украински простотии
172
5
 
6
 
! Отговори
П. Утин преди 3 месеца
Нищо, мамашките ще раждат, тва им е работата, матрял много !
171
6
 
9
 
! Отговори
Фахтаюий преди 3 месеца
До Анонимен.....Виж ,,СЪЗДАНИЕ ПОГРЕШНО,, ЩЕ КАЖА САМО ЕДНО,НА ТЕБ И НА ПОДОБНИ НА ТЕБ..!!!Любимата ВИ раШка не е далече,направете списък и ще ВИ СЪБЕРЕМ ПАРИ ЗА БИЛЕТИ до мОЦКВА.На нас няма да ни е мъчно за КОПЕЙКОНИВЦИ като Вас.А Вие ще си на местото си,с ЛЮБИМИТЕ си крепосни люде.......!
170
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 169Е то и света нямаше да го има,ама ти си пиши опорки пък руснаците не плащат с ядрено оръжие украинците щото не им трябва ,а тия дето рипат срещу нея като петлета .Като вас дето уж сте много голяма работа ,ама само пред компа
169
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 167Е тебе сигурно някоя руска мечката те е газила украинска копейко щото там в Русия има копейки
168
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако Русия беше използвала ядрено оръжие, сега нямаше да има Русия, и може би половината свят, за това и не са го използвали.
167
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много отдавна Русия трябваше да използва ядрено оръжие срещу натовската *** в Украйна, затова е това положение сега. Русия трябва да бъде безкомпромисна със Запада и всички негови, вкл тези в България!
166
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До до кровар евроатлант - шшшш, брато, ти съвсем си изтрещял! Леле, да не те е мандръ САЛА хималайска мечка! По спокойно, че ще зацапаш панталонките си! Хайде успокой се, вече спечели 20 копейки! Илитерат!
165
2
 
6
 
! Отговори
До 164 преди 3 месеца
Въпреки че Путин прилича на добрия домашен дух Доби от Хари Потър, си е доста брутален диктатор. Заради него в момента умират и украинци и руснаци. Изби повечето си критици и политически опоненти или ги вкара по затворите. Може би все пак е по-добър от Сталин, чисто човешки.
164
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия бавно но сигурно губи войната.
163
15
 
10
 
! Отговори
до кровар евроатлант преди 3 месеца
Знаеш ли защо част от руснаците и русофилите по цял сват се ядосват на Путин, в това число и моя милост, ай??? Ами щото е прекалено добър и мекошав!!!!!!!!!! Това е причината русофобите кът тебе и Натовците да наглеят! А, сега си представи за момент, че Путин беше като.... Нетаняху!!!!!! Лелицата ви щеше да разкатае, в миша дупка да ви навре, нямаше да посмеете да гъкнете, но, уви..., Путин е добряк!!!
162
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 161 Комунист настоящ или бивш като Путин от избори и референдум не се плаши. Резултатът винаги е такъв какъвто му е необходим.
161
7
 
13
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 месеца
Расофилите за какво се оплакват от НАТО? Нали според руската пропаганда Украйна била нападнала Росия, а Украйна не е в НАТО. Какво им пречи?
160
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Петенце, мамеЯсно, че ти плащат и контролират / щот си независим, демократичен джърнълист / Крим е руски, там беше проведен референдум, населен е с руснаци, както и цяла "*** ". От 25 години работя с украинци и НИТО веднъж никой от тях не е говорил на "украински"Всъщност, руснаците сами са си виновни - едно време създаваха "македонска" нация, са си имат украинскаАма такива като тебе ше пищат каквото им заповядатЩот истината - истина, ама сирИн'ту е с пари....
159
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ...! 149Kaкво търсят американците в Сирия?..Нищо, скоро с подвити опашки като в Афганистан, Корея, Виетнам... Едни хутита ше се разправяят с трансгендерните Споко
158
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 157Е чи кой си ти да му даваш наклон на ОЯ на него не ти ли е ясно ,че си господин Никой
157
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Татаренко е мъртъв! Да живее Тагаренко!