Зеленски обяви още промени във военното ръководство на Украйна

Назначени са заместници на Сирски и Бархилевич
10 фев 2024 22:15, Александър Попов
118
Зеленски обяви още промени във военното ръководство на Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски обяви още промени във военното ръководство на страната по време на вечерното си обръщение на 10 февруари, като посочи двама нови заместници на главнокомандващия Александър Сирски и трима нови заместници на началника на Генералния щаб Анатолий Бархилевич.

Олександър Сирски замени Валерий Залужний на 8 февруари. Ден по-късно президентът реши Бархилевич da наследи генерал-лейтенант Сергий Шаптала. И Залужний, и Шаптала ръководеха армията на Украйна още преди пълномащабното нахлуване на руската армия.

През ноември 2023 г. за първи път се появиха съобщения за разногласия между Зеленски и Залужний. Интервюто на генерала за състоянието на конфликта за "Икономист" на 1 ноември, в което той каза, че има опасност страната да влезе в капана на продължителна война, накара президентът да каже, че не е съгласен с изразеното от Залужний мнение.

Полковник Вадим Сухаревски, командир на 59-та отделна мотопехотна бригада, беше посочен като един от заместниците на Сирски. Сухаревски ще се съсредоточи върху безпилотните системи и развитието на използването на дронове от военните, съобщи "Укринформ".

Полковник Андрий Лебеденко също беше назначен заместник-главнокомандващ и ще се фокусира върху „иновациите, по-специално върху технологичния компонент на армията и бойните системи“.

Заместници на Бархилевич ще бъдат Володимир Хорбатюк, Олексий Шевченко и Михайло Драпатий.

Задачата на Хорбатюк е да гарантира, че всички щабове разбират какво се случва на „фронта на 100 процента“, каза президентът. Шевченко ще се фокусира върху логистиката, докато Драпатий е „отговорен за подготовката и висококачественото обучение на войниците.

„Сега хора, които са добре познати в армията и които сами знаят добре от какво има нужда армията, поемат нови задължения“, каза Зеленски, отбелязвайки техния боен опит.

„Целият реален опит на бойните командири, бойните бригади и нашите части, които изградиха висококачествена система за обучение на войници, трябва да бъде приложен за успеха на въоръжените сили на Украйна“, подчерта президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Клоуна се прави на президент
98
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зеленски душа дава за украйна. Е, не неговата, като в стихчето на Христо Ботев.
97
4
 
1
 
! Отговори
Под небето нищо ново преди 2 месеца
Унищожаването на малоруси с великоруси и обратно продължава с пълни сили, за радост на двете джуджета и търговците на железа, начело с алцхаймера.
96
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Кравар ЕвроатлантикПутин говори индиректно за Мюнхенското споразумение и ролята на Полша в него. Поляците са искали и те парче от баницата Чехословакия и реално са получили малко такова при разпарчедосването и. Путин спомена за искането на съветските воиски да минат през Полша и Румъния за да помогнат на Чехословакия и техният отказ. Написал си блудкава пропаганда.
95
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До краваря евроатлантик, от третата палуба на еврототаник: а ти не помниш ли? Тогава това даже и във вестника го пишеше.
94
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зеленски май е стигнал до второто писмо на бившия шеф на фалиращата фирма. Започна да разменя кадрите от втория и третия етаж. Хайде да отваря и третото и да си подава и той оставката.
93
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това нищо няма да промени!Само ще загиват още млади хора,а които оцелеят ше са осакатени,или физически или психически.Жал ми е за майките загубили синове и от двете страни.
92
1
 
12
 
! Отговори
Терорист N1 преди 2 месеца
зелевият иска още кръв!
91
16
 
5
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 месеца
Ако има тука още някой да не е разбрал - според Путин, Полша е започнала Втората Световна Война като е принудила Хитлер да ги нападне. Много интересна е историята в руския мир, Путин изнесе 37 минутен монолог по темата.
90
4
 
17
 
! Отговори
Аха преди 2 месеца
Тези новоназначени да не запълват бройката на убитите от ракета преди 2 дни висши военни, празнували назначението на Сирски. Само в укро и бг медиите, които се подчиняват на бандеристанската пропаганда няма никаква новина за това. Не е чудно изобщо, те пак се информират хората.
89
0
 
13
 
! Отговори
СВОЙ преди 2 месеца
Ха,Ха,Ха, до злобното либералче 103.Характеристиката на вашата нискоинтелектуална група е злобни,неудовлеторени същества,готови да предадат всичко,само и само да вземат нещо материално,като обаче не разбирате,че нещата стават Свише и когато си загубите опорките,ще има да гледате с празен поглед.
88
13
 
1
 
! Отговори
свой боклук преди 2 месеца
и за теб ще се намери място на витинските мостове.
87
1
 
12
 
! Отговори
СВОЙ преди 2 месеца
До Либаралчето 94.Не слагай твоите характеристики на други.Моето материално състояние си е добро,работа имам достатъчно,а относно интелекта виж колко + имам аз и колко минуса имаш ти!Либералчетата сте нагаждачи,утре ако дойдат Руснаците, вие първи ще развеете Червеното знаме.
86
2
 
14
 
! Отговори
хахахааааа...... преди 2 месеца
обикновен наркоман...
85
0
 
15
 
! Отговори
Абе преди 2 месеца
Да продължава така и ще остане без компетентни хора. Само с верни, дето като стане напечено ще избягат.
84
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 94 Обори фактите ,иначе ти се оказваш описаният(по повод "Свой")!Пример"...Истанбулското споразумение беше подписано,даже отворихме шампанско!" -Алексей Аристович.
83
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Негов - я, още една алуминиева копейка се появи от джобчето на пасольството!
82
2
 
8
 
! Отговори
Негов преди 2 месеца
"Свой" е прав, но всеки "промит" мозък ще го отрече. Явно наближава Коледа вече
81
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До СВОЙ - дезориентиран коментар на неудачник с нисък интелект и преобладаващо желание да не работи (т.ч. мързелив неудачник). От такъв индивид, очакващ подаяние под формата на копейки, няма какво повече да очакваш. Само се чудя на кой ти си "Свой"!??? На мутрифанова май!
80
1
 
12
 
! Отговори
Той преди 2 месеца
Как се повтаря историята,Хитлер 1945г.