Зеленски обяви още промени във военното ръководство на Украйна

Назначени са заместници на Сирски и Бархилевич
10 фев 2024 22:15, Александър Попов
118
Зеленски обяви още промени във военното ръководство на Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски обяви още промени във военното ръководство на страната по време на вечерното си обръщение на 10 февруари, като посочи двама нови заместници на главнокомандващия Александър Сирски и трима нови заместници на началника на Генералния щаб Анатолий Бархилевич.

Олександър Сирски замени Валерий Залужний на 8 февруари. Ден по-късно президентът реши Бархилевич da наследи генерал-лейтенант Сергий Шаптала. И Залужний, и Шаптала ръководеха армията на Украйна още преди пълномащабното нахлуване на руската армия.

През ноември 2023 г. за първи път се появиха съобщения за разногласия между Зеленски и Залужний. Интервюто на генерала за състоянието на конфликта за "Икономист" на 1 ноември, в което той каза, че има опасност страната да влезе в капана на продължителна война, накара президентът да каже, че не е съгласен с изразеното от Залужний мнение.

Полковник Вадим Сухаревски, командир на 59-та отделна мотопехотна бригада, беше посочен като един от заместниците на Сирски. Сухаревски ще се съсредоточи върху безпилотните системи и развитието на използването на дронове от военните, съобщи "Укринформ".

Полковник Андрий Лебеденко също беше назначен заместник-главнокомандващ и ще се фокусира върху „иновациите, по-специално върху технологичния компонент на армията и бойните системи“.

Заместници на Бархилевич ще бъдат Володимир Хорбатюк, Олексий Шевченко и Михайло Драпатий.

Задачата на Хорбатюк е да гарантира, че всички щабове разбират какво се случва на „фронта на 100 процента“, каза президентът. Шевченко ще се фокусира върху логистиката, докато Драпатий е „отговорен за подготовката и висококачественото обучение на войниците.

„Сега хора, които са добре познати в армията и които сами знаят добре от какво има нужда армията, поемат нови задължения“, каза Зеленски, отбелязвайки техния боен опит.

„Целият реален опит на бойните командири, бойните бригади и нашите части, които изградиха висококачествена система за обучение на войници, трябва да бъде приложен за успеха на въоръжените сили на Украйна“, подчерта президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
3
 
22
 
! Отговори
СВОЙ преди 3 месеца
До 71,коментираш,че Путин е започнал с нищо непредизвикана война.Не броим хлилядите жертви от Донецк и Луганск от 2104г до сега?Не броим,че САЩ най нагло освен,че не спазиха уговорката НАТО да не се разширява,решиха и Украйна и Грузия да вкарат?А 22г,след постигнатото споразумение за МИР, Руснаците си изтеглиха войските от Киев и Половинметровият по заповед на Джонсън продължи войната до последният Украинец.
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Днес понятието "групов удар" не е бетонирано в строга дефиниция. Извършват се с помощта на многобройни и разнообразни /балистични и крилати ракети, дронове, планиращи умни бомби/ ударни средства, на вълни от по-малобройни /3-5/ групи, по сложни и разнообразни маршрути /осморки/.
77
0
 
18
 
! Отговори
--- преди 3 месеца
Живот си живее тая гадина,докато укропитеците се трепят .
76
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Наркомана няколко пъти се допитва до ФАЩ , смени главнокомандващия , не получи отговор.Казаха му да се концентрира в защита на териториите които има. Пари за сега няма, оръжия също Скоро ще получи Тагаренко
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво е-групов удар?
74
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зе-удавникът все по-често се бърка във военните работи.
73
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Западът вече се смири с необходимостта от преговори с РФ. Установи се, че на бойното поле е слабак. Тази седмица претърпя ужасно поражение /интервюто с Путин/ в така добре протичащата Информационна война.
72
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руските военни все по-често купуват, внасят и използват терминалите Starlink.
71
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тази седмица руската армия нанесе 31 групови удари по обекти на ВСУ.
70
0
 
9
 
! Отговори
Кофа вазелин преди 3 месеца
подготвили били от Бешия Дом да пратят на малкото, нагло, крадливо джудже Зе! Щяла да му бъде нужна!
69
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вчера много се писа за взривовете в и около Харков, но нищо не се каза за руските атаки с многобройни дронове на обекти в Одеса, Измаил и Рени. Даже имаме прецедент: първият прильот в Болград в новата година на китайския дракон.
68
20
 
0
 
! Отговори
а путьо късия преди 3 месеца
не смее да излезе отКло а ката за да не го арестуват....различни светове.
67
2
 
18
 
! Отговори
Изказа се простака преди 3 месеца
Търси под дърво и камък последния украинец да изпрати на фронта преди да свърши като Чаушеску.
66
2
 
17
 
! Отговори
До наглото джудже Зе преди 3 месеца
Друсалка, май започнаха да те зобят с най-долнопробната дрога и започна съвсем да изпращяваш.Единственото, което можеш да направиш е да се намажеш обилно с вазелин и да ходиш да се молиш на Путин за пощада, това е. Но се съмнявам, че масов убиец-фашист ще бъде пощаден!
65
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Главнокомандващия Зеления еврей - кога ше го сменят ? :)))
64
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Байгън с тоя Зеленски. Омръзна на всички.
63
7
 
7
 
! Отговори
ВЕСЕЛИНЪ 7112136860 преди 3 месеца
Зеленски какъв бой ще яде от Израел,защото не може да схване,че Израел не е еврейска държава,а Ашкеназка такава. Прилича на някаква неизстиската пъпка пълна с гной. За нищо не става тоя руснак еврейски киевски.
62
13
 
3
 
! Отговори
До 67 преди 3 месеца
До СВОЙЧерните забрадки както на украинските майки, така и на руските такива, сложи лицето Путин, започвайки пълномащабна, с нищо не предизвикана, война в съседна суверенна държава.
61
9
 
2
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 3 месеца
До ПловдивНе ми се плюнчи тук, ами отивай на Бунарджика да браниш гранитения камък че багерите вече са там
60
3
 
16
 
! Отговори
СВОЙ преди 3 месеца
Залужни нарече клоуна половинметровият агент на МОСАД.Дали е прав?Като гледам колко черни забрадки сложи на главите на Украинските майки...Нюрнбергски процес за цялата фашистка клика на наркомана.