Зеленски обяви още промени във военното ръководство на Украйна

Назначени са заместници на Сирски и Бархилевич
10 фев 2024 22:15, Александър Попов
118
Зеленски обяви още промени във военното ръководство на Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски обяви още промени във военното ръководство на страната по време на вечерното си обръщение на 10 февруари, като посочи двама нови заместници на главнокомандващия Александър Сирски и трима нови заместници на началника на Генералния щаб Анатолий Бархилевич.

Олександър Сирски замени Валерий Залужний на 8 февруари. Ден по-късно президентът реши Бархилевич da наследи генерал-лейтенант Сергий Шаптала. И Залужний, и Шаптала ръководеха армията на Украйна още преди пълномащабното нахлуване на руската армия.

През ноември 2023 г. за първи път се появиха съобщения за разногласия между Зеленски и Залужний. Интервюто на генерала за състоянието на конфликта за "Икономист" на 1 ноември, в което той каза, че има опасност страната да влезе в капана на продължителна война, накара президентът да каже, че не е съгласен с изразеното от Залужний мнение.

Полковник Вадим Сухаревски, командир на 59-та отделна мотопехотна бригада, беше посочен като един от заместниците на Сирски. Сухаревски ще се съсредоточи върху безпилотните системи и развитието на използването на дронове от военните, съобщи "Укринформ".

Полковник Андрий Лебеденко също беше назначен заместник-главнокомандващ и ще се фокусира върху „иновациите, по-специално върху технологичния компонент на армията и бойните системи“.

Заместници на Бархилевич ще бъдат Володимир Хорбатюк, Олексий Шевченко и Михайло Драпатий.

Задачата на Хорбатюк е да гарантира, че всички щабове разбират какво се случва на „фронта на 100 процента“, каза президентът. Шевченко ще се фокусира върху логистиката, докато Драпатий е „отговорен за подготовката и висококачественото обучение на войниците.

„Сега хора, които са добре познати в армията и които сами знаят добре от какво има нужда армията, поемат нови задължения“, каза Зеленски, отбелязвайки техния боен опит.

„Целият реален опит на бойните командири, бойните бригади и нашите части, които изградиха висококачествена система за обучение на войници, трябва да бъде приложен за успеха на въоръжените сили на Украйна“, подчерта президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Поражението вече се чете на лицето му, еврейски лузър. Просто му липсва това, което му трябва за триумф, духът на Победата. Само не е ясно защо му позволявате да ви завлича всички в поражението, най-много украинците.
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Кравар ЕвроатлантикВ Мариупол строят различни фирми, НЕ Е ЕДНА, те са от различни градове на Русия или републики на Русия, даже и турски имаше, руски строителни войски също строят там, минават комисии да оглеждат качеството на построеното, имаше и случай с тези малки блокчета с някои дефекти, но проблема е, че проверяващите комисии, не са видяли дефектите, а ако са ги видяли, не са пратили някой да оправи нещата, трябва да не им плащат цялата сума, докато не проверят обекта и оправят дефект
57
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ЧьопУбеден съм, че говорейки за генералисимус гнида, имаш предвид този, който населява кремълския бункер. Още повече, че това звание носеше лице (Сталин), на което бункерният индивид искрено се възхищава.
56
3
 
22
 
! Отговори
Аман и бактъм преди 3 месеца
Стига с тоя Зеленски бе, оcpахтe се напълно!
55
3
 
26
 
! Отговори
аман преди 3 месеца
Противното зелено клоунче ни го тикат всеки ден в медиите. Гади ни се от тоя. До просешка тояга ще ни докара и нас.
54
1
 
3
 
! Отговори
Програмис преди 3 месеца
Оникален. Гозпот Бок да го пази.
53
3
 
22
 
! Отговори
не на нацизма преди 3 месеца
Не пишете за клоуни като Зеленски. Не ни интересува Украйна.
52
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не ме интересува.
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тъкмо ми стана интересно и изведнъж мълчанието на агнетата :))
50
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А е толкова просто, само себе си трябва да смени Зельо.
49
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен Те нямат нация ве мен, все едно макетата да крещят, че са славни македонци на гърка Александър Велики :)))
48
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кога ще капитулираш, бе масов убиецо? Капитулирай и да има мир!
47
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Когато в Киев са строили катедрали, на мястото където днес е Москва са стоели землянки.----Когато в днешен Ирак са процъфтявали империите на Вавилония и Асиртия, на мястото на днешен Лондон са живеели в землянки и колиби заедно със свинете. И какво от това?
46
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ти след 2г. се сети нещо да направиш, ама украинците немат нация,бият се само с дрончета и отстрани гледат и му викат война, после що янките не ви вервали :)))
45
5
 
13
 
! Отговори
уточнение преди 3 месеца
Оссранината се е пръкнала през 1952г. с благословията на Сталин.Сега грешката на грузинеца ще бъде поправена.
44
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Един съсед русофил получи инфаркт след премахването на MOЧA
43
5
 
14
 
! Отговори
до 43 преди 3 месеца
Защото Киев е бил столица на русите, понастоящем наричащи държавата си Русия. Никой не кръщава държавата си "Украйна", демек "в края на".
42
3
 
7
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 3 месеца
Оссрайната трябва и ще бъде утилизирана.20%те процента руснаци са достатъчни за да съществува бъдещата руска република.А фашистите-укропи ще разнасят заразата по целия безполов ЕС.За радост на краварите и за сметка на евроГейците.
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На калпавата ракета космоса и пречи.
40
1
 
15
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 месеца
Явно Зелер смята още доста да воюва, щом прави рокади. Дано да има и украинци, да не му свърши материала. Всъщност, 16 годишните в началото на кампанията вече са 18 годишни и Зелер може да ги използва. Да се стягат сегашните 16 годишни украинчета.