Зеленски обяви още промени във военното ръководство на Украйна

Назначени са заместници на Сирски и Бархилевич
10 фев 2024 22:15, Александър Попов
118
Зеленски обяви още промени във военното ръководство на Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски обяви още промени във военното ръководство на страната по време на вечерното си обръщение на 10 февруари, като посочи двама нови заместници на главнокомандващия Александър Сирски и трима нови заместници на началника на Генералния щаб Анатолий Бархилевич.

Олександър Сирски замени Валерий Залужний на 8 февруари. Ден по-късно президентът реши Бархилевич da наследи генерал-лейтенант Сергий Шаптала. И Залужний, и Шаптала ръководеха армията на Украйна още преди пълномащабното нахлуване на руската армия.

През ноември 2023 г. за първи път се появиха съобщения за разногласия между Зеленски и Залужний. Интервюто на генерала за състоянието на конфликта за "Икономист" на 1 ноември, в което той каза, че има опасност страната да влезе в капана на продължителна война, накара президентът да каже, че не е съгласен с изразеното от Залужний мнение.

Полковник Вадим Сухаревски, командир на 59-та отделна мотопехотна бригада, беше посочен като един от заместниците на Сирски. Сухаревски ще се съсредоточи върху безпилотните системи и развитието на използването на дронове от военните, съобщи "Укринформ".

Полковник Андрий Лебеденко също беше назначен заместник-главнокомандващ и ще се фокусира върху „иновациите, по-специално върху технологичния компонент на армията и бойните системи“.

Заместници на Бархилевич ще бъдат Володимир Хорбатюк, Олексий Шевченко и Михайло Драпатий.

Задачата на Хорбатюк е да гарантира, че всички щабове разбират какво се случва на „фронта на 100 процента“, каза президентът. Шевченко ще се фокусира върху логистиката, докато Драпатий е „отговорен за подготовката и висококачественото обучение на войниците.

„Сега хора, които са добре познати в армията и които сами знаят добре от какво има нужда армията, поемат нови задължения“, каза Зеленски, отбелязвайки техния боен опит.

„Целият реален опит на бойните командири, бойните бригади и нашите части, които изградиха висококачествена система за обучение на войници, трябва да бъде приложен за успеха на въоръжените сили на Украйна“, подчерта президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 38. Когато Киев е бил столица и държава Русия не е съществувала. Когато в Киев са строили катедрали, на мястото където днес е Москва са стоели землянки.
38
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Актьора Зеленски до девето коляно ли ще ги сменя, да не се окаже после пак провал :)))
37
3
 
5
 
! Отговори
Ха ха преди 3 месеца
олександър, окрайна, окраинец.....
36
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е, може ли целия свят да страда от група наркомани
35
2
 
14
 
! Отговори
И в края на ВСВ преди 3 месеца
Хитлер бързо е сменял генералите.
34
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"КОГАТО КИЕВ Е БИЛ СТОЛИЦА, МОСКВА Е БИЛА ЗАДЕН ДВОР НА МОНГОЛИЯ"----------Когато Киев е бил столица държава на име украйна не е съществувала.
33
0
 
5
 
! Отговори
Татул преди 3 месеца
До Кравар Евроатлант Ще ти се . Ама не!
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Киев и Киевска рус е основан от княз Владимир, Новгородски Руски Княз Владимир.
31
8
 
5
 
! Отговори
Не мога да преди 3 месеца
Повярвам. Не Зеленски, а украинските олигарси унищожиха Украйна. От 52 милиона при комунизма, днес демократична Украйна е под 25 милиона. КНДР е към 30 милиона.
30
2
 
4
 
! Отговори
translate.google преди 3 месеца
Как превежда от руски на английски трите думи "у", "край", "на" по отделно?
29
13
 
4
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 месеца
Истината (не руската "истина") за Мариупол може да видите в Телеграм канала @bozhejakekonchene - новите руски блокове са в покрайнините на града, ниски - триетажни за да спестят от асансьор, пада мазилка, напукани стени, входната врата не може да се отвори до края. Калпава руска работа. А зад тях стоят 9 етажните стари блокове на Мариупол, овъглени от пожари, с разбити стъкла, още непочистени от руските окупатори. Не вярвайте на мен ами гледайте руския телеграм, руснаците си качват клипчетата.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сергей Полунин който вече има една татуировка на Путин на гърдите си, след началото на военната операция си направи още две, може да се видят във фейсбук. Полунин преди това беше казал, че Путин е "ангел на светлите сили", и много негативни енергии са насочени към него, и затова си беше направил татуировката както обясни тогава, защото в цял свят го гледат и виждат татуировката и така отклонява негативните енергии от Путин и ги насочва към себе си. На оригиналния "Take me to church" я е покрил, но има друго изпълнение на което се вижда.
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зелю е обзет от параноя. Чуди се и се мае от къде да хване двата края. Още преди година уволни 32 висши военни заради корупция. ЦРУ разкрили, че купуват гориво от Русия. Сиймур Хърш обясни подробно далаверите на Зелю и крадците. Сега размества, за да прикрие кражбите.
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма ли някой политик да излезе и да обедини народа който е с Русия и да тръгнем напред най накрая
25
17
 
2
 
! Отговори
др0гаре плоскоземи преди 3 месеца
КОГАТО КИЕВ Е БИЛ СТОЛИЦА, МОСКВА Е БИЛА ЗАДЕН ДВОР НА МОНГОЛИЯ, СЕГА Е ЗАДЕН ДВОР НА КИТАЙ.
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украйна , означава покрайнина , тоест накрая на нещо , в случая на Русия . Ние заради кирилицата отлично разбираме думата украйна , но западняците явно не .
23
1
 
16
 
! Отговори
дебили преди 3 месеца
Средната температурата на Земята за 2023 г. се е повишила с половин градус спрямо 2022. А преди това и Блинкен, и Байдън обясняваха, че ако температурата се повиши с половин градус това ще бъде по страшно от ядрена война. И същите тези Байдън и Блинкен продължават да си седят и да говорит същите rлупости и тапанаpите по цял свят продължават да им вярват.
22
1
 
6
 
! Отговори
Кирчо ДжонТриВолта преди 3 месеца
Русия и Украйна са като две бутилки минерална вода. Само, че в едната няма газ.
21
1
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 3 месеца
У-крайна СМЕТКА ТОВА СА ЗЕМИ В КРАЯ НА ВЕЛИКАТА РУСИЯ , ОТ ТАМ Е ИМЕТО !!!
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Еврокочината , тепърва ще влиз в рецесия , а Германи ще вее байрака и ще приема исляма