Дубайска приказка

Лукс сред пустинята
14 сеп 2012 11:29,
7
Дубайска приказка
Снимка: luxurytravelmagazine.com

Една от първите асоциации, когато чуем Дубай, несъмнено е „лукс“. Въпреки модернистичните сгради обаче дубайците държат изключително много на произхода и историята си.

Пример за това е новият ултралуксозен хотел Al Maha Desert Resort, наподобяващ оазис. Хотелът е построен сред пустинята и се простира в рамките на 25 квадратни километра.

Стилът на Al Maha Desert Resort е традиционно дубайски. Основната сграда е свидетелство за начина на живот на бедуините, който не се е променил в продължение на хиляди години.

Луксозният хотел разполага с 30 изключителни апартамента, като всеки от тях има собствен басейн. За комфорта на гостите се грижи специално обучен персонал. За всеки един апартамент отговарят трима души, които са на разположение на гостите 24 часа в денонощието.

Al Maha Desert Resort се намира на фона на планината Хаджар, която се вижда в далечината. Хотелът предлага уникално усещане – суперлуксозни удобства, съчетани с екзотиката на пустинята. Място, където можете да си починете, да релаксирате и да намерите баланса в себе си.

Влезте в галерията и разгледайте поредния дубайски шедьовър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: луксДубайпустиня
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Ex Dubai expat преди 11 години
@ N 4 В Дубай няма индийски квартали, а там където са настанени бедните строителни работници, нормални експати не живеят. Вярно, че самонаричашите се "икзекютив" готвят много силно меришещи манджи и не са от най-тихите съседи, но и с арабите е така. Пардон, не си ги готвят сами, а прислугата. Това, обаче, не касае туристите по никакъв начин. Идиотщините в Дубай нямат край, но за екскурзийка си е готино.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мноооого пари, никакъв вкус, по ориенталски пищно и фукливо... Имали бол пари, дали...
4
0
 
7
 
! Отговори
ex-Dubai Resident преди 11 години
Да,от позицията на туристите всичко в Дубай е ОК.Да отидат в някой индийски квартал обаче,да видят червеите колкото нашите змии големи,смрадливи акомодейшъни и прочие отврат...
3
1
 
5
 
! Отговори
ник преди 11 години
Мой познат арабин на средно-чиновническа длъжност в Дубай се оплака, че построил на родителите си къща да си прекарат старините - 22 стаи, всичко климатизирано и с все табиетите. Те обаче спяли в шатра на двора... така били свикнали.
2
1
 
6
 
! Отговори
БГ ПОЛИТИК преди 11 години
Еййй.... Благодаря ви ДНЕС.БГ.... :) Добра идея ми дадохте за новата ми "къщурка".... която смятам да си 'спретна" :) :) :) След трите хотела на Черноморието.... вилите ми в Монте Карло и Швейцарските Алпи.... Идеално ще ми пасне! :) Значи да "поувеличим" още мъничко цените на горивата и найлоновите торбички за балъците и съм ГОТОВ да строя!!! :) ;) :).....
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо премахвате коментарите, не са ви удобни за туризма, а?