Големите неща на Австралия

Плодове и животни привличат хиляди туристи със своя размер и екстравагантност
Обновена: 29 яну 2014 10:21 | 29 яну 2014 10:21, Мария Дуковска
2
Големите неща на Австралия
Снимка: flickr.com

Австралия си пада по големите неща. И не говорим за огромните крокодили в района, а за скулптури, които не са точно произведение на изкуството, но пък са голяма туристическа атракция.

В течение на времето в страната са пръснати над 150 огромни фигури на различни животни, плодове и т. н. Всичко започва през 1964 г., когато местен производител на банани решава, че ще изложи огромен банан с цел да привлича клиентела.

Скулптурата на плода е дълга 11 и висока 5 метра. Направена е от стъкло, а пропорциите съвпадат с тези на грандиозен банан, спечелил селскостопанско състезание.

Идеята бързо се разпространява и всеки град започва да се хвали със свое подобно „чудовище“. Големите фигури се превръщат в истински феномен, в икона на мястото, а славата им се носи отвъд държавата. Хиляди туристи идват в конкретния град с идеята да видят забележителността и да се снимат с нея.

Много от гигантските скулптури се считат за народно изкуство. Част от тях дори са записани в книгата на рекордите на Гинес.

Вижте и част от феноменалните фигури в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Aceн преди 10 години
Идея за статуята в България:Политик, изнасилващ група хора, представляващи отрудения български народ.Типичната народна "гордост"
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
interesno. i u nas moje da se napravi takova ne6to. ima dostaty4no hubavi mesta.