Интересни факти за Япония – част втора

Какво още не знаете за тази азиатска страна
Обновена: 26 апр 2015 12:14 | 26 апр 2015 11:40, Теодора Драгоева
45
Интересни факти за Япония – част втора
Снимка: ajari

Вече ви разказахме част от любопитните факти за Страната на изгряващото слънце.
Япония със сигурност е привлекателна дестинация и човек не бива да пропуска да я посети, ако има тази възможност.

Ако първата част с факти за Япония ви е заинтригувала, време е за втората доза интересни такива. Насладете ѝ се:
12. Повечето японски символи се състоят от между 2 до 4 срички, но има и някои изключения.
Например „砉“се чете като „hanetokavatogahanareruoto“ и има 13 срички! По този начин се описва звукът, който се чува при отделянето на месото от костите.

13. В северните градове на Япония, където вали сняг през зимата, има отопляеми тротоари и улици. Там не се образува лед и не е необходимо почистването на снега.
 

14. В Япония съществуват едни от най-либералните закони за тютюневия дим. Пушенето е разрешено навсякъде, освен в летищата и ЖП гарите.

15. Вторият по големина остров в Япония – Хокайдо („пътят към северните морета“), се счита за най-рядко населения и „зелен“ остров на архипелага. Върху около 10% от площта на острова се намират повече от 20 национални парка.

16. Повече от половината от железниците в Япония са частни. Частните превозвачи отговарят за 68% от железопътните линии в страната.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
до Сидни преди 6 години
Ти не си добре бе пич. Какво му е на Трайбека ?Не само там навсякъде съм се разхождал и в Бронкс се разхождам през нощта.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 22:Ти да не си човека-долар$$$$$$$???
11
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
До Още Факти за ЯпонияТова е някакъв мит, не е вярно. В Япония просто е адски трудно да получиш гражданство, независимо дали си мюсюлманин или не.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сиднито е напълно прав.Познавам един Ирански професор, който бе направил кариера в Япония.Същия се премести на запад за да има по-големи възможности за кариерно развитие.
9
6
 
25
 
! Отговори
Още Факти за Япония преди 6 години
-Япония е единствената страна във света, която не дава гражданство на мюсюлманите. -Японското законодателство забранява разпространяването на исляма. Всеки, който разпространява ислям се преследва от закона.-Говоренето на арабски е строго забранено!-В Япония няма посолство на нито една арабска държава.-Японските компании не приемат мюсюлмани на работа.има и още потърсете Япония и ислама.-Мюсюлманите в Япония нямат право да купуват имоти или земя.И недете да триете....
8
1
 
1
 
! Отговори
до завистливия сидни преди 6 години
завистлив си като руснак или евреин.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и 1 и 2 част на статията са мн интересни. хората имат в северна япония отопляеми тротоари и улици! повече няма какво да говорим.
6
1
 
3
 
! Отговори
от Сидни Ав$$тралия преди 6 години
Япония е отворена е за емигранти, говоря са хора с професии, в последните години се опитват да компенсират застаряването на населението и миграционата политика е свалена много, но кандидати малко. Защо ли? Всеки който има професия и е решил да емигрира няма да отиде в този трудов лагер разбира сеАко не ми вярваш намери си интервюто с министъра на културата на Япония който се чуди защо ли културните особености възпират имигрантите да дойдат там. Но никога няма да признаят че е ТРУДОВ ЛАГЕР
5
1
 
5
 
! Отговори
от Сидни Ав$$тралия преди 6 години
годишния отпуск масово е 9 дена. в някой браншове е 5. Офицялно е 18 но само депутатите ползват 18безработица и рецесия от десетилетия. Затова са си определили една гора където всеки може да отиде и да се самоубие когато пожелаеНе си мислете че там е евтино.За 70$ можете да земете двойна луксозна стая в хубав хотел в Европа Америка и тук Ав$тралияа в Япония за 70$ единствено ще можете да си позволите хотел-туба нещо като кофчег, хотел от 3 реда капсули и обща баня на етажа
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като лъжете за лесно проверими и известни факти като този за тютюнопушенето, кой ще ви се върже на другата информация?
3
4
 
3
 
! Отговори
M преди 6 години
Не съм чел част първа, но проверете какво е отношението на японците (вкл. и на законодателно ниво) към мюсулманите и ще разберете защо вървят напред...
2
1
 
15
 
! Отговори
bez ime преди 6 години
За пушенето не е вярно! Никъде в Япония вече не се пуши, има дори улици, където пушенето е забранено и на открито! И глобяват за нарушаване на забраната!
1
0
 
2
 
! Отговори
ZABOBOL преди 6 години
Goce-sumist