Водачка на BG туристи в Охрид – заложничка на хотелиер!?

Загубила парите на групата, не успяла да плати за настаняването им
92
Водачка на BG туристи в Охрид – заложничка на хотелиер!?
Снимка: Булфото, архив

Служителка на голяма българска туристическа агенция е била взета за заложник от собственик на вила за настаняване, след като изгубила парите за нощувки, закуски и празнична новогодишна вечеря на група от 65 туристи от София.

В 10 сутринта на 1 януари автобусът с българите е потеглил към София, но без водачката си.

"Собственикът на вилата, в която бяхме настанени й взе личните документи и каза, че няма да си тръгне, докато не уреди плащанията",съобщиха участници в новогодишния воаяж пред "Монитор".

Българите пристигнали на 30 декември по програма на голяма софийска туристическа агенция с две нощувки във вила в центъра на Охрид и празнична вечеря в местен ресторант. Когато трябвало да се настанят изненадващо водачката им обявила, че е изгубила всички служебни пари, с които трябва да плати спането и яденето на групата, общо около 3500 евро.

Цялата програма и новогодишното настроение на туристите се сринали, като се оказало, че нито могат да ги настанят да спят, нито ще ги приемат без да си платят наново в ресторант. Тогава в преговори влязъл собственикът на вилата за настаняване.

"Сестра му работела в полицията и с нейно съдействие и без никакво правно основание е прибрал личната карта, задграничния паспорт и списъка с туристите на представителката на туроператора, за да не напусне Македония и да остане в Охрид като гарант за уреждане на проблема", разказа източник от групата.

Хазяинът пък от своя страна станал гарант пред ресторанта, за да приемат българската група за новогодишната нощ.

"Ситуацията е скандална, не вярваме във версията за откраднати или изгубени пари, ако ставаше въпрос за кражба или загуба, може би щяха да й вземат и документите, а не само парите. Съмняваме се, че има някакво заиграване със събраната сума", коментираха участници в злополучното пътуване.


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
4
 
! Отговори
? преди 1 година
Неграмотници "BG" само в чуждите страни при нас се пише България, Български, Българин!
Позор!
72
0
 
7
 
! Отговори
hmmm преди 1 година
Аз едно нещо се чудя, защо вместо да признаят общата ни история, че македония е била област в българската държава и много нейни жители са се осъзнавали и все още осъзнават като българи и да продължат напред, тъй наречените македонци се опитват да преиначават и крадат история?
В дома на братя Миладинови не може да се влезе за оглед камо ли пък да видиш изложена книгата им "Български народни песни" ама иначе им сложили паметници за да показват какви македонци са живели там.Един народ в две държави
71
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако се казва Елизабет водачката на групата е ясна работата
70
3
 
28
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Тук има хора дето плюят по макето дето го играе хотелиер.
Човека е настанил хората и е гарантирал в ресторанта за да могат хората да си получат това, за което са платили и сигурно са останали доволни.
Е, не е ли нормално и той, и ресторанта да си получат парите което са дали вече. Като му обещае пари и си замине, дали ще види пари? Отива в България и казва в агенцията, че е дала парите на ръка и става неговата срещу нейната дума. Така е ясно. А и за нея май е по-добре така отколкото в полицията.
69
2
 
13
 
! Отговори
Срама нямате ей преди 1 година
И от братята си ли вече крадете...
68
3
 
17
 
! Отговори
Симеонов преди 1 година
Жалко че измамницата е толкова дърта.
Ако беше по-млада и хубава македонецът можеше да я пусне на пълна програма та да си избие откраднатите пари.
67
1
 
23
 
! Отговори
Даскал преди 1 година
Поначало има нещо гнило в резервациите на нашите тур-оператори -забележете,че в прог рамите на много от тях е написано,че нощувката ще бъде / примерно / във Вене ция или ОКОЛНОСТИТЕ-защо не се каже твърдо,еди -къде си?! Имам чувството,че ня кои неща се доуреждат в хода на екскурзията:в една от екскурзиите не нощувахме изо бщо еди-къде си или в околностите,а в съвсем друго хотелче,защото било ПО-БЛИЗО ?!А за разликата в цената изобщо не стана въпрос ,а хотелчето беше с ...една звезда ?!
66
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако водачката е готина ,хотелиера си е направил сметката.
65
1
 
26
 
! Отговори
Дo 71 преди 1 година
Най-вероятно е така - крият оборот или пестят от банковите такси / такси за пос терминал. Но все пак тук говорим за туристическа агенция и хотел, приемащ близо 70 човека. Несериозно е да се носят едни пари кеш и така да се плаща.
64
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е хотелиерът. Иначе ще пие една студена охридска вода.
63
2
 
19
 
! Отговори
До 68 преди 1 година
И аз така си мислех, обаче докато обикалях Испания и Португалия знаеш ли на колко места не приемат карти по разни семейни хотели и хостели - даже и в Порто.Отговорът е прост - крият оборот.
62
3
 
11
 
! Отговори
Поптодорова преди 1 година
Кръвта вода не става!
61
0
 
40
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Агенцията да плати тези пари и после да се оправят със служителката. Варианти за това има много. Какви са тези първобитни балкански саморазправии ...
60
4
 
38
 
! Отговори
Хмм преди 1 година
В кой век живеем бе хора?!? Как ще се правят плащания, особено на по-големи суми в кеш? Хотели, заведения и т.н. не се ли заплащат предварително или с една кредитна карта? Работя в голяма ИТ компания и всичко се плаща безкешово. Същото е и с личните ми разходи - кеш нося за редките случаи, в които магазинчетата не приемат карти или трябва да се раздели сметката в заведение (уви тук не предлагат сплитване накрая). От друга страна 3500 евро са смешно малко пари за толкова хора за Нова Година.
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 3
Тя няма голям избор!Хотелиера я дава на македонските власти и за 3500 евра ще я превъзпитат не да не краде. Да не и минава през акъла въобще, защото бой иббане и влажни дърва и тесни обуща. Докато се научи на обноски и да уважава парата на българските граждани и македонските принципи.
58
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се знай дали е българка, ако я поотупат македонци от прахта да не се разфърчат потури. Кой е дал карбланш да се прави на касиер, след като е екскурзовод. Тази е голяма измама, сега да си плаща. Ще търка тоалетни ден и нощ без пари. Това са 8000 лева, почти.
57
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само така, даже трябва и бой на голо докато признае къде ги е похарчила
56
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не беше се връщал-нямаше да ти ги "откраднат"!Айде обратно-при чиниите и тенджерите!Да не те крадат!
55
9
 
32
 
! Отговори
Защо македонците преди 1 година
избягах от България преди 30 години и за първи път се върнах след 16 години, на четвъртият ден ми откраднаха портофела с всички документи. По цял свят съм бил но никога не са ме обирали както в родината. Всички други са ни виновни само ние сме хубавите.
54
0
 
21
 
! Отговори
Marti преди 1 година
Аман от крадли!