САЩ са имали достъп но мейлите на боливийското правителство

Това твърди президентът Ево Моралес
Обновена: 19 юли 2013 09:13 | 14 юли 2013 09:48, Петя Славова
5
САЩ са имали достъп но мейлите на боливийското правителство
Ево Моралес. Снимка: БТА

Специалните служби на САЩ са получили достъп до електронната поща на служители от правителството на Боливия, заяви снощи президентът на южноамериканската страната Ево Моралес на митинг пред свои привърженици.

"Агентите от разузнаването на САЩ имат достъп до електронната поща на висшето ръководство на Боливия", съобщават местните медии, цитирайки държавния на глава. Според него той получил тази информация от "приятели президенти" на срещата на високо равнище на Южноамериканския общ пазар (Меркосур), която се проведе в петък в уругвайската столица Монтевидео, пише БТА.

В същото време боливийският лидер, цитиран от ИТАР-ТАСС, съобщил, че лично той не използва електронна поща поради съображения за сигурност. "Препоръчаха ми да не я използвам, аз послушах този съвет и я закрих", добавил Моралес, чиито думи предават боливийски медии.

Подобно заявление за шпионаж направи и министърът на външните работи на Аржентина Ектор Тимерман, който също получил такива сведения на срещата на държавните глави на страните от Меркосур в Уругвай.

Бразилия пък поиска по-рано от САЩ да дадат обяснения във връзка с разобличителната публикация във в. "Глобу", написана въз основа на информация, която журналистите получили от бившия сътрудник на американските специални служби Едуард Сноудън. В материала се твърди, че години наред американците са следили в Бразилия и други страни телефони и интернет трафик чрез специални програми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
VIVA BOLIVIA ! VIVA EVO MORALES ! VIVA LA BOLIVAR REVOLUSION !
4
1
 
2
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
До Rado hide my ass безплатна програма за скриване на IP адрес ползвам я супер е днес сам тук оппп вече сам в Пакистан хахахахаах.
3
0
 
6
 
! Отговори
ТатоСталин преди 10 години
До Радо.Това не е милиционерщина това е ДЕМОКРАЦИЯ -промята тиков.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се разбере IP - то е лесно. Дори има специализирани сайтове които ти го съобщят ако случайно си го забравил.
1
3
 
10
 
! Отговори
Rado преди 10 години
Внимавайте хора , в България си следят ип-тата мн нагло без да имат разрешение,напълно неправомерно , на мен и семейството наскоро ни създадоха безпокойство поради някакви си коментари, а какво да говорим за агенции и фирми! Това е МИЛИЦИОНЕРЩИНА!!!!!